Εκπαίδευση: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού

Οδηγός σύνταξης βιογραφικού με παράδειγμα, δοκιμασμένα και στοχευμένα, για να βρείτε μια νέα θέση εργασίας το 2024. Μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτό το παράδειγμα βιογραφικού για τη θέση εργασίας «Εκπαίδευση», για να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα ένα τέλειο βιογραφικό σε λίγα λεπτά. Απλώς συμπληρώστε τα στοιχεία σας, κατεβάστε το νέο σας βιογραφικό και ξεκινήστε μια αίτηση εργασίας σήμερα!
Επεξεργασία αυτού του βιογραφικού

Παράδειγμα σύνοψης βιογραφικού: η γενική ιδέα

Κάθε καλός εκπαιδευτικός ξεκινά το μάθημα με τη «γενική ιδέα», με αυτό που θέλει να κατανοήσουν οι μαθητές του. Το τμήμα της σύνοψης σε ένα βιογραφικό εκπαιδευτικού παρουσιάζει τη γενική ιδέα. Σκεφτείτε το συνολικό μήνυμά σας (στοχευμένα, για την επιθυμητή θέση εργασίας) και μεταδώστε το με 3–4 γραμμές κειμένου.

Αυτό είναι το μόνο σημείο του βιογραφικού όπου μπορείτε να προσθέσετε λίγη προσωπικότητα, άρα φροντίστε τα γραφόμενα να αντανακλούν το διδασκαλικό ύφος σας. Περιγράψτε τη σταδιοδρομία σας γενικά στην πρώτη πρόταση. Έπειτα, αναφέρετε τη διδακτική στιγμή που σας γέμισε περηφάνια όσο άλλη καμιά. Αν περισσεύει χώρος, επιδείξτε το πάθος για το αντικείμενό σας ή εξηγήστε γιατί γίνατε εκπαιδευτικός.

Επειδή αυτό το τμήμα είναι ελεύθερο, ίσως αναζητάτε έμπνευση. Δοκιμάστε αυτά τα δείγματα βιογραφικού: Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, προσφέρουμε ένα δείγμα βιογραφικού για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο και ένα παράδειγμα βιογραφικού καθηγητή πανεπιστημίου. Αν εργάζεστε στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ίσως σας χρησιμεύσουν τα δείγματα βιογραφικού για καθηγητή Λυκείου, καθηγητή Γυμνασίου ή δάσκαλο Δημοτικού. Επίσης, προσφέρουμε ένα παράδειγμα βιογραφικού καθηγητή φροντιστηρίου, για την περίπτωση που θέλετε να προσφέρετε ιδιαίτερα μαθήματα.

Μπορείτε να βρείτε ένα παράδειγμα βιογραφικού για το τμήμα της σύνοψης παρακάτω.

Παράδειγμα σύνοψης βιογραφικού

Πεπειραμένος και αφοσιωμένος εκπαιδευτικός, ειδικός στη δημιουργία προγράμματος σπουδών για μαθητές Δημοτικού. Προσηλωμένος στην προαγωγή δυνατών μαθησιακών εμπειριών αξιοποιώντας ενδιαφέροντα πλάνα μαθήματος και προσεγμένη διδασκαλία.

Δείγμα εργασιακού ιστορικού: δείξτε την αξία σας

Το τμήμα του εργασιακού ιστορικού στο βιογραφικό ενός εκπαιδευτικού είναι για να πείτε στους υπευθύνους εύρεσης προσωπικού τι έχετε ήδη καταφέρει στην καριέρα σας. Δώστε προσοχή στο «καταφέρει». Εδώ δεν απαριθμείτε τα καθήκοντα των θέσεων εργασίας αλλά τις επιτυχίες σας.

Αντί να γράψετε απλώς ότι διδάξατε Μαθηματικά στην Α΄ Γυμνασίου, μπορείτε πείτε κάτι πιο συγκεκριμένο; Για παράδειγμα, ανεβάσατε τον μέσο όρο των τμημάτων σας; Πετύχατε να συμμετέχει στο μάθημα ένας μαθητής που δεν του άρεσαν τα Μαθηματικά; Καταρτίσατε ένα πλάνο μαθήματος το οποίο άρχισαν να χρησιμοποιούν και συνάδελφοί σας; Χρησιμοποιήστε τέτοιου είδους σημαντικές στιγμές για να ξεχωρίσετε.

Επειδή η εκπαίδευση συχνά μετρά την πρόοδο με αριθμούς και στατιστικά, φροντίστε να περιλάβετε τέτοιου είδους δεδομένα στο τμήμα του εργασιακού ιστορικού, για να δείξετε την επίδραση που είχατε σε κάθε θέση.

Δείγμα εργασιακού ιστορικού βιογραφικού

Δάσκαλος Γ ́ Δημοτικού, 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, Ιωάννινα
August 2015 - June 2020

  • Υλοποιούσα διαφοροποιημένη διδασκαλία, επιθυμώντας να ενισχύσω τα προτερήματα κάθε μαθητή σε μια ανομοιογενή, ποικιλόμορφη τάξη.
  • Προσπαθούσα να διεγείρω την αυτενέργεια και τον ενθουσιασμό κάθε μαθητή.
  • Αξιολογούσα επιτυχώς τις ανάγκες και την πρόοδο των μαθητών σε όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Προήγα ένα κλίμα συνεργασίας και συμμετοχής με τους γονείς και τη σχολική κοινότητα.
  • Προετοίμαζα προσεκτικά τα μαθήματα, ώστε να επιτυγχάνουν τους καθορισμένους στόχους.
  • Προσπαθούσα να δημιουργώ και να διατηρώ ένα θετικό μαθησιακό περιβάλλον.
  • Βοηθούσα τους μαθητές να αναπτύξουν διαμορφώσουν εικόνα του εαυτού τους.

 

Δάσκαλος Β ́ Δημοτικού, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου, Μέτσοβο
September 2012 - June 2015

  • Δημιουργούσα ένα δεκτικό και ενδιαφέρον περιβάλλον στην τάξη, το οποίο ενθάρρυνε τη μάθηση, το παιχνίδι και τη διάπλαση του χαρακτήρα.
  • Επικοινωνούσα τακτικά με τους γονείς ή κηδεμόνες και με τους συναδέλφους, για να διασφαλίσω μια εμπειρία θετική και συνεργατική.
  • Συνεργαζόμουν στενά με τους δασκάλους και τη διεύθυνση για να επιτύχω τους στόχους του σχολείου.
  • Χρησιμοποιούσα παιδαγωγικές μεθόδους που υποστήριζαν τις μοναδικές ανάγκες κάθε παιδιού.

Παράδειγμα δεξιοτήτων βιογραφικού: αξιολογήστε τον εαυτό σας

Όταν καταρτίζετε το τμήμα δεξιοτήτων του βιογραφικού, ίσως περιλάβετε την επικοινωνία, τη συνεργασία και την ενσυναίσθηση, παραβλέποντας τεχνικές δεξιότητες, οι οποίες καθίστανται ολοένα πιο σημαντικές στη διδασκαλία. Φροντίστε να περιλάβετε στη λίστα τις δεξιότητές σας στη χρήση υπολογιστή (ιδίως όσες αναφέρονται στην περιγραφή της θέσης εργασίας).

Το σπουδαιότερο για το τμήμα των δεξιοτήτων είναι να δημιουργήσετε ένα μείγμα ακαδημαϊκών και τεχνικών γνώσεων με τα γνωρίσματα χάρη στα οποία σας λατρεύουν οι γονείς και οι μαθητές. Αυτό το τμήμα είναι σημαντικό, διότι επιτρέπει στους υπευθύνους εύρεσης προσωπικού να διαπιστώσουν γρήγορα αν έχετε τις ποιότητες τις οποίες επιζητούν, αλλά και να δουν τι πιστεύετε ότι σας κάνει καλό εκπαιδευτικό.

Παρακάτω θα βρείτε ένα παράδειγμα τμήματος δεξιοτήτων βιογραφικού.

Παράδειγμα τμήματος δεξιοτήτων βιογραφικού
  • Πρόγραμμα σπουδών και διδασκαλία
  • Διαχείριση τάξης
  • Αποτελεσματική διαχείριση χρόνου
  • Συνεργατική ομαδική διδασκαλία
  • Παράλληλη εκτέλεση εργασιών
  • Διαπροσωπική επικοινωνία

Παράδειγμα τμήματος εκπαίδευσης βιογραφικού: επιδείξτε τις γνώσεις σας

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει που οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν την εκπαίδευση. Γι’ αυτό, μετακινήστε αυτό το τμήμα πιο πάνω από εκείνο με τις δεξιότητες (ή ακόμη και πάνω από το εργασιακό ιστορικό, αν δεν έχετε διδάξει ξανά). Απαριθμήστε όλα τα πτυχία σας –και τον μέσο όρο, αν είναι τουλάχιστον 7,5. Έχετε υπόψη ότι πολλά σχολεία χρειάζονται αναλυτική βαθμολογία και γενικό μέσο όρο, οπότε δεν βλάπτει αν περιλάβετε τον Μ.Ο. και σε αυτό το τμήμα.

Αν έχετε συμμετάσχει σε σεμινάρια ή προγράμματα κατάρτισης που σας έχουν προσφέρει ειδικές γνώσεις, παραθέστε τα εδώ.

Αν έχετε παρουσιάσει εργασίες σε συνέδρια, αν έχετε δημοσιεύσει άρθρα ή έχετε συμμετάσχει ενεργά σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, θα μπορούσατε να προσθέσετε ένα τμήμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων ειδικά για αυτές τις πληροφορίες.

Δείγμα βιογραφικού εκπαίδευσης

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Προσχολική και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πάτρα
September 2010 - May 2012

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά, δοκιμασμένα πρότυπα, που ακολουθούν ακριβώς τους «κανόνες βιογραφικού» που αναζητούν οι εργοδότες.
Δημιουργία βιογραφικού