Αρχιτέκτονας : παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού

Οδηγός σύνταξης βιογραφικού με παράδειγμα, δοκιμασμένα και στοχευμένα, για να βρείτε μια νέα θέση εργασίας το 2024. Μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτό το παράδειγμα βιογραφικού για τη θέση εργασίας «Αρχιτέκτονας », για να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα ένα τέλειο βιογραφικό σε λίγα λεπτά. Απλώς συμπληρώστε τα στοιχεία σας, κατεβάστε το νέο σας βιογραφικό και ξεκινήστε μια αίτηση εργασίας σήμερα!
Επεξεργασία αυτού του βιογραφικού

Παράδειγμα σύνοψης βιογραφικού: Ένα δυνατό ξεκίνημα

Η σύνοψη συνήθως καταλαμβάνει το «οικόπεδο-φιλέτο» στο πάνω μέρος του βιογραφικού, ακριβώς μετά το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας. Έτσι, είναι το πρώτο που διαβάζουν και το σύστημα παρακολούθησης αιτήσεων και ο υπεύθυνος προσλήψεων. Σκεφτείτε το ως περιγραφή και πλασάρισμα του εαυτού σας σε 3–5 προτάσεις. Καλό είναι να αναφέρετε τα κορυφαία προτερήματά σας, τις σχετικότερες εμπειρίες σας και δυο λόγια για το εκπαιδευτικό σας υπόβαθρο. Για τους αρχιτέκτονες, η σύνοψη προσφέρεται επίσης για να αναφέρετε αν έχετε άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.

Παράδειγμα εργασιακού ιστορικού: Τα κατάλληλα δομικά στοιχεία

Το τμήμα με το εργασιακό ιστορικό δεν είναι απλώς μια λίστα με τις προηγούμενες θέσεις εργασίας σας: είναι ο χώρος στον οποίο μπορείτε να καταγράψετε τις αξιοσημείωτες δεξιότητες και τα επιτεύγματά σας. Φροντίστε να απαριθμήσετε τις εμπειρίες σας σε αντίστροφη χρονολογική σειρά. Αρχίζοντας από την πιο πρόσφατη, παραθέστε 3–5 θέσεις που έχουν σχέση με αυτήν για την οποία ενδιαφέρεστε. Οι φοιτητές αρχιτεκτονικής και οι πρόσφατοι απόφοιτοι καλό είναι να παραλείψουν άσχετες θέσεις εργασίας, που δεν δείχνουν σαφές ενδιαφέρον για τον κλάδο.

Παράδειγμα τμήματος δεξιοτήτων: Τα θεμέλια

Οι δεξιότητές σας είναι η ραχοκοκαλιά της δουλειάς σας ως αρχιτέκτονα. Παρότι μπορείτε να εντάξετε τα πιο περίπλοκα στοιχεία στο τμήμα του εργασιακού ιστορικού, το τμήμα των δεξιοτήτων είναι μια σύντομη απαρίθμηση των κυριότερων ικανοτήτων σας.

Όταν κάνετε αίτηση για πολλές θέσεις εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γενική λίστα. Σκεφτείτε τις καλύτερες ποιότητές σας και καταγράψτε τες σε αυτήν τη λίστα –μπορείτε να τις χωρίσετε σε σκληρές και μαλακές δεξιότητες. Όταν χρειαστεί να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας για μια θέση εργασίας, μπορείτε να επιλέξετε από τη λίστα μόνο όσες δεξιότητες είναι πιο κοντά στην περιγραφή του εργοδότη.

Σε αντίθεση με άλλα επαγγέλματα, οι σκληρές δεξιότητες δεν είναι προαιρετικές για έναν αρχιτέκτονα. Θα χρειαστεί να γνωρίζετε από σχέδιο και από σχεδιαστικό λογισμικό. Η κατάρτιση προϋπολογισμού, η έκδοση άδειας δόμησης και η γνώση του πολεοδομικού κώδικα επίσης ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Παραθέστε τα ονόματα των πιο γνωστών προγραμμάτων αρχιτεκτονικής τα οποία χειρίζεστε άνετα, μα παραλείψτε γενικές εφαρμογές όπως το Microsoft Word.

Παράδειγμα εκπαίδευσης: Γνώση στην πράξη

Όσον αφορά την εκπαίδευση, η αρχιτεκτονική δεν παρουσιάζει μεγάλες ιδιαιτερότητες. Οι περισσότεροι αρχιτέκτονες αποκτούν τουλάχιστον ένα πρώτο πτυχίο στην αρχιτεκτονική και κάνουν πρακτική άσκηση σε ένα ή περισσότερα αρχιτεκτονικά γραφεία. Για να έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα πρόσληψης, οι αρχιτέκτονες πρέπει να αποκτήσουν την προβλεπόμενη άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι εξόχως σημαντικά για το τμήμα του βιογραφικού με θέμα την εκπαίδευση. 

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά, δοκιμασμένα πρότυπα, που ακολουθούν ακριβώς τους «κανόνες βιογραφικού» που αναζητούν οι εργοδότες.
Δημιουργία βιογραφικού