1. Παραδείγματα
 2. Μεταφορές και εφοδιαστική
Κείμενο: Susan ShorSusan Shor

Μεταφορές και εφοδιαστική: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής

Χρησιμοποιήστε αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής για τη θέση «Μεταφορές και εφοδιαστική» και προσληφθείτε γρήγορα –χωρίς αναστάτωση, χωρίς ασάφεια. Αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θέση εργασίας «Μεταφορές και εφοδιαστική» το 2024. Αξιοποιήστε τις ενδεικτικές προτάσεις και τους οδηγούς των ειδικών μας και κατεβάστε την τέλεια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά.
4.3
Μέση βαθμολογία
61 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Μεταφορές και εφοδιαστική: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής
Επεξεργασία αυτής της συνοδευτικής επιστολής

Η καλύτερη μορφή για μια συνοδευτική επιστολή μεταφορών και εφοδιαστικής

Πριν ξεκινήσετε ένα δρομολόγιο ή σχεδιάσετε το δρομολόγιο ενός άλλου, χρειάζεται να γνωρίζετε τι πάει πού. Πριν ξεκινήσετε να γράφετε μια συνοδευτική επιστολή για θέση στις μεταφορές και την εφοδιαστική, χρειάζεται να γνωρίζετε ποια είναι τα απαραίτητα τμήματα. Φροντίστε να περιλάβετε τα παρακάτω:

 • Κεφαλίδα
 • Χαιρετισμός/προσφώνηση
 • Εισαγωγή
 • Μεσαίες παράγραφοι (κορμός)
 • Καταληκτική παράγραφος (συμπέρασμα και πρόσκληση σε δράση)

Κεφαλίδα συνοδευτικής επιστολής

Έχετε λίγα μόνο δευτερόλεπτα για να τραβήξετε την προσοχή του υπευθύνου προσλήψεων, οπότε ξεκινήσετε με μια καλοσχεδιασμένη κεφαλίδα. Κατά τη δημιουργία αυτού του γραφικού στοιχείου, λάβετε υπόψη δύο πράγματα:

 • Να διαβάζεται εύκολα –το κυριότερο.
 • Να έχει εμφάνιση ταιριαστή με το βιογραφικό.

Γιατί είναι τόσο σημαντικά αυτά; Πρώτον, η κεφαλίδα περιέχει το όνομα, το ιμέιλ και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Αν ένας υπεύθυνος εύρεσης προσωπικού δεν μπορεί να βρει ή να διαβάσει τα στοιχεία αυτά, ακόμη και μια καλοκαμωμένη αίτηση θα καταλήξει στο καλάθι των αχρήστων. Δεύτερον, η συνοδευτική επιστολή και το βιογραφικό για θέση στις μεταφορές και την εφοδιαστική αποτελούν μέρος του ίδιου πακέτου, και θέλετε αυτό να αντανακλάται στην εμφάνιση. 

Στόχος αυτού του τμήματος: να τραβήξετε την προσοχή του υπευθύνου προσλήψεων και να βάλετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε εμφανές σημείο.

Χαιρετισμός συνοδευτικής επιστολής

Όσο ανεπίσημο και αν είναι ένα εργασιακό περιβάλλον, πάντα είναι καλύτερα να έχετε ελαφρώς πιο τυπικό ύφος στον χαιρετισμό της συνοδευτικής επιστολής. Γι’ αυτό, συνιστούμε να ξεκινήσετε με τη φράση «Αγαπητέ/αγαπητή κ. Τάδε», όπως κάνουμε στα δείγματα συνοδευτικής επιστολής. Ο συνδυασμός επαγγελματικής τυπικότητας και εξατομίκευσης δίνει τον τόνο στη συνοδευτική επιστολή ενός επαγγελματία των μεταφορών και της εφοδιαστικής.

Αν δεν μπορείτε να μάθετε το όνομα του υπευθύνου προσλήψεων ή του μελλοντικού αφεντικού σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φράσεις «Αγαπητή ομάδα προσλήψεων της εταιρείας Χ» ή «Αγαπητέ υπεύθυνε εύρεσης προσωπικού της εταιρείας Χ».

Στόχος του χαιρετισμού της συνοδευτικής επιστολής: να αποταθείτε προσωπικά στον υπεύθυνο προσλήψεων, για να τον προσκαλέσετε να διαβάσει το κείμενο, και να δώσετε έναν επαγγελματικό τόνο για το υπόλοιπο της επιστολής.

Εισαγωγή συνοδευτικής επιστολής

Γιατί να σας προσλάβουν; Τι θα προσφέρετε στη θέση μεταφορών και εφοδιαστικής; Αυτό πρέπει να απαντήσετε πρώτο στην εισαγωγή. Εδώ πρέπει να πατήσετε γκάζι: αν δεν ξεκινήσετε γρήγορα, ο υπεύθυνος εύρεσης προσωπικού ίσως δεν προχωρήσει στη δεύτερη παράγραφο.

Πριν αρχίσετε να γράφετε, αποφασίστε τον τόνο με τον οποίο θα περάσετε το κεντρικό μήνυμά σας. Πρέπει να τον διατηρήσετε αμετάβλητο μέχρι το τέλος. Προτιμήστε επαγγελματικό ύφος, εκτός αν έχετε βρει ότι η κουλτούρα της εταιρείας είναι κατά της επισημότητας. Μεταχειριστείτε δυνατές λέξεις για να περιγράψετε το επαγγελματικό στιλ σας και ρήματα δράσης για να δείξετε πίστη στις δυνατότητές σας.

Ξαναδιαβάστε μία φορά την αγγελία εργασίας και επιλέξτε μια σπουδαία στιγμή της καριέρας σας η οποία να πείσει τον υπεύθυνο προσλήψεων ότι θα ανταποκριθείτε στις ανάγκες της θέσης. Γράψτε μια επισκόπηση της σταδιοδρομίας σας (με θετικές περιγραφές του εαυτού σας και του εργασιακού στιλ σας) και προϊδεάστε για όσα θα αναφέρετε εκτενέστερα στον κορμό της συνοδευτικής επιστολής.

Στόχος της εισαγωγής της συνοδευτικής επιστολής: να δώσετε έναν επαγγελματικό τόνο και να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του υπευθύνου προσλήψεων με το σπουδαιότερο επίτευγμά σας, ώστε να θέλει να διαβάσει παρακάτω.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εισαγωγής για συνοδευτική επιστολή

Αγαπητέ κ. Λοΐζο,

Πληροφορήθηκα ότι η μεταφορική «TransFast» ζητά να προσλάβει διευθυντή τμήματος μεταφορών και εφοδιαστικής. Θέλω να υποβάλω την αίτησή μου, διαθέτοντας εκτενέστατη πείρα στον κλάδο των μεταφορών, επιβλέποντας την αλυσίδα μεταφοράς και της παράδοσης προϊόντων. Γνωρίζω καλά πόσο μεγάλη είναι η TransFast, και σας διαβεβαιώ ότι έχω τις απαραίτητες δεξιότητες και τα προσόντα για να υποστηρίξω αποτελεσματικά τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Αντιγράφηκε!

Μεσαίο τμήμα (κορμός) συνοδευτικής επιστολής για μεταφορές και εφοδιαστική

Αφού ξεκινήσατε το ταξίδι, τώρα είναι ευκαιρία να γράψετε περισσότερα για τη σταδιοδρομία σας. Το μεσαίο τμήμα (ο κορμός) της συνοδευτικής επιστολής για θέση στις μεταφορές και την εφοδιαστική περιλαμβάνει λεπτομέρειες για το ποιος είστε και πώς προσεγγίζετε τη δουλειά σας.

Κοιτάξτε το τμήμα του βιογραφικού με τις δεξιότητες και αποφασίστε ποιες ιστορίες θα αφηγηθείτε για να δείξετε ποια γνωρίσματά σας θα ωφελήσουν τη δουλειά. Πώς μπορείτε να δείξετε ότι έχετε άριστο ιστορικό ως προς την ασφάλεια, αν είστε οδηγός, πιλότος, εργάτης πλοίου ή χειριστής φορτίων; Αν εργάζεστε στην εφοδιαστική, πώς έχετε βελτιώσει την αποδοτικότητα ή πώς έχετε εργαστεί υπό πίεση για να επιτύχετε την παράδοση αγαθών; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις καταλαμβάνουν τον κύριο όγκο του κορμού.

Ενισχύστε την υποψηφιότητά σας με παραδείγματα των πιο ακραίων καταστάσεων στις οποίες έχετε αντεπεξέλθει. Είναι καλό να μπορείτε να ανταποκριθείτε στις καθημερινές εργασίες, αλλά η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και γρήγορης σκέψης δείχνουν στον υπεύθυνο προσλήψεων ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε στα πάντα. 

Όλα τα παραδείγματα πρέπει να σχετίζονται άμεσα με τη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση. Το παρακάτω δείγμα συνοδευτικής επιστολής μεταφορών και εφοδιαστικής δείχνει έναν τρόπο για να το πετύχετε.

Στόχος του κορμού της συνοδευτικής επιστολής: Να αναδείξετε τις δεξιότητές σας με παραδείγματα των επιτυχιών της σταδιοδρομίας σας.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα μεσαίας παραγράφου για συνοδευτική επιστολή

Είμαι ιδιαίτερα ικανός στον συντονισμό με εταιρείες εισερχόμενων και εξερχόμενων μεταφορών, διασφαλίζοντας την έγκαιρη διακίνηση των προϊόντων. Γνωρίζω ότι πολλές εταιρείες της περιοχής στηρίζονται στην TransFast για την επάρκεια των αποθεμάτων τους. Η ικανότητά μου να επικοινωνώ αποτελεσματικά και να εξορθολογίζω τις διαδικασίες με καθιστούν άριστο υποψήφιο για την εν λόγω θέση.

Αντιγράφηκε!

Πώς να κλείσετε μια συνοδευτική επιστολή (συμπέρασμα και κλείσιμο)

Κοντεύετε στον προορισμό, οπότε κρατήστε σταθερά το πόδι στο γκάζι. Το συμπέρασμα της συνοδευτικής επιστολής για εργασία στις μεταφορές και την εφοδιαστική θα εντυπωθεί στο μυαλό του υπευθύνου εύρεσης προσωπικού, άρα περάστε του την ιδέα ότι είστε άριστος υποψήφιος και ότι θέλετε πολύ τη δουλειά. 

Πώς να το κάνετε αυτό; Αναδιατυπώστε το κεντρικό μήνυμά σας και αποκαλύψτε λίγα ακόμη για τον εαυτό σας. Γιατί σας αρέσει η δουλειά σας; Με ποιες μεθόδους διατηρείτε την ψυχραιμία σας σε συνθήκες πίεσης; Πώς μαθαίνετε νέες δεξιότητες; Αν απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, θα δώσετε στον υπεύθυνο προσλήψεων μια ιδέα για την προσωπικότητά σας και για το πώς θα ταιριάξετε με την κουλτούρα της εταιρείας.

Τέλος, κλείστε με μια ευγενική πρόσκληση σε δράση ή ζητώντας συνέντευξη, όπως στο παρακάτω δείγμα συνοδευτικής επιστολής.

Στόχος του κλεισίματος της συνοδευτικής επιστολής:  να υπενθυμίσετε στον υπεύθυνο προσλήψεων τι σας κάνει σπουδαίο υποψήφιο και να ζητήσετε συνέντευξη.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα συμπεράσματος και κλεισίματος για συνοδευτική επιστολή

Θα μου έδινε ιδιαίτερη χαρά αν είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί σας διά ζώσης την αξία που θα μπορούσα να προσφέρω στη μεταφορική «TransFast». Πότε θα σας εξυπηρετούσε να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση; Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου με την πρώτη ευκαιρία.

Με εκτίμηση, 

Επαμεινώνδας Κωνσταντίνοu

Αντιγράφηκε!

Συμβουλές για την αποφυγή λαθών σε μια συνοδευτική επιστολή στις μεταφορές και την εφοδιαστική

 • Γράψτε περίπου όπως μιλάτε. Ναι, η επιστολή είναι τυπική, αλλά δεν χρειάζεται υπερβολική και αφύσικη επισημότητα. Η φυσικότητα στο ύφος της επιστολής θα δώσει στον υπεύθυνο προσλήψεων μια ιδέα της προσωπικότητάς σας.
 • Ελέγξτε την ορθογραφία και τη γραμματική. Όσο και αν ένα μικρό λάθος μπορεί να περάσει απαρατήρητο, γιατί να διακινδυνεύσετε να αμαυρώσει την εικόνα της αίτησής σας; Μπορείτε εύκολα να βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία, άρα χρησιμοποιήστε τα.
 • Μη φλυαρείτε. Μια συνοδευτική επιστολή δεν πρέπει ποτέ να υπερβαίνει τη μία σελίδα. Επομένως, χρησιμοποιήστε σύντομα παραδείγματα, με μία-δύο προτάσεις το καθένα.
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Ξεχωρίστε και προσληφθείτε πιο γρήγορα χάρη στη συλλογή μας από πρότυπα συνοδευτικής επιστολής τα οποία έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς για να σας αποφέρουν την τέλεια θέση εργασίας.
Δημιουργία συνοδευτικής επιστολής

Δωρεάν πρότυπα σχεδιασμένα από επαγγελματίες

Έχοντας δημιουργήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές, το CVapp.gr είναι το κορυφαίο ονλάιν εργαλείο βιογραφικού που εξασφαλίζει συνεντεύξεις
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη cover_letter template
Στοκχόλμη
1,400,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη cover_letter template
Νέα Υόρκη
440,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη cover_letter template
Βιέννη
120,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ cover_letter template
Σίδνεϊ
160,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο cover_letter template
Λονδίνο
280,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο cover_letter template
Δουβλίνο
240,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα cover_letter template
Μόσχα
62,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ cover_letter template
Άμστερνταμ
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη cover_letter template
Μαδρίτη
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο cover_letter template
Σαντιάγο
140,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη cover_letter template
Σιγκαπούρη
52,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο cover_letter template
Όσλο
56,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν cover_letter template
Κέιπ Τάουν
7,700+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι cover_letter template
Παρίσι
35,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο cover_letter template
Βερολίνο
92,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη cover_letter template
Γενεύη
3,300+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ cover_letter template
Βανκούβερ
45,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο cover_letter template
Τόκιο
61,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο cover_letter template
Μιλάνο
51,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα cover_letter template
Λισσαβώνα
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη cover_letter template
Βαρκελώνη
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη cover_letter template
Κοπεγχάγη
22,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο cover_letter template
Σικάγο
19,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο cover_letter template
Ρίο
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη cover_letter template
Ρώμη
5,500+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη cover_letter template
Βοστώνη
17,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο cover_letter template
Τορόντο
100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις