1. Παραδείγματα βιογραφικού
  2. Οδηγός φορτηγού
Κείμενο: Karl KahlerKarl Kahler

Οδηγός φορτηγού: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού

Οδηγός σύνταξης βιογραφικού με παράδειγμα, δοκιμασμένα και στοχευμένα, για να βρείτε μια νέα θέση εργασίας το 2024. Μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτό το παράδειγμα βιογραφικού για τη θέση εργασίας «Οδηγός φορτηγού», για να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα ένα τέλειο βιογραφικό σε λίγα λεπτά. Απλώς συμπληρώστε τα στοιχεία σας, κατεβάστε το νέο σας βιογραφικό και ξεκινήστε μια αίτηση εργασίας σήμερα!
4.1
Μέση βαθμολογία
30 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Οδηγός φορτηγού: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού
Επεξεργασία αυτού του βιογραφικού

Παράδειγμα σύνοψης βιογραφικού οδηγού φορτηγού: το βλέμμα στον δρόμο

Κάθε βιογραφικό χρειάζεται μια σύνοψη (γνωστή και ως προφίλ ή προσωπική δήλωση), όπου το άτομο που ζητά εργασία περιγράφει τον εαυτό του με δικά του λόγια. Αξιοποιήστε την ευκαιρία για αυτοπροβολή στους πιθανούς εργοδότες («πουλήστε» την επαγγελματική σας εικόνα), περιγράφοντας με σιγουριά και αυτοπεποίθηση τα προσόντα και τις ικανότητές σας. Πρέπει να καταλήξετε με μια καλογραμμένη περιγραφή όλων των λόγων για τους οποίους θα άξιζε να σας προσλάβουν. Δεν χρειάζεται να γράψετε πλήρεις προτάσεις· μπορείτε να παραλείψετε το «είμαι» ή το «έχω». 

Σύστημα παρακολούθησης αιτήσεων: το αυτόματο φίλτρο των βιογραφικών 

Πολλοί υπεύθυνοι προσλήψεων πλέον χρησιμοποιούν ένα σύστημα παρακολούθησης αιτήσεων, δηλαδή ένα πρόγραμμα υπολογιστή που εξετάζει τα βιογραφικά πριν από εκείνους. Αυτά τα συστήματα αναζητούν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδί, τις οποίες έχει επιλέξει ο εργοδότης και αφορούν τις σπουδαιότερες από τις απαιτούμενες δεξιότητες. Όσα βιογραφικά περάσουν το σύστημα παρακολούθησης αιτήσεων εξετάζονται από τους υπευθύνους προσλήψεων, ενώ τα υπόλοιπα απορρίπτονται χωρίς καν να τα κοιτάξει άνθρωπος. Για να «κατατροπώσετε» τη μηχανή, χρειάζεται να κάνετε έρευνα. Μελετήστε τον στοχευμένο εργοδότη, διαβάστε τον ιστότοπό του και την περιγραφή της θέσης εργασίας που επιθυμείτε. Αν, για παράδειγμα, γράφει ότι αναζητούν οδηγούς φορτηγού για μεγάλες αποστάσεις, το οποίο ανταποκρίνεται στην ειδίκευσή σας, θα ήταν λάθος να μην περιλάβετε τη φράση «μεγάλες αποστάσεις» στο βιογραφικό σας.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα σύνοψης

Εργατικός και αξιόπιστος οδηγός φορτηγού με περισσότερα από 13 έτη πείρας στη διακίνηση και παράδοση φορτίων σε όλη την Ευρώπη. Πολύ καλός στην πλοήγηση με χρήση χάρτη και στην προσαρμογή του δρομολογίου ανάλογα με την κυκλοφορία για την αποφυγή καθυστερήσεων. Αφοσιωμένος στην οδική ασφάλεια και στον σεβασμό των υπόλοιπων οδηγών, με λευκό μητρώο οδήγησης και άψογη συμμόρφωση με τους κανονισμούς. Θετικές σχέσεις με τους πελάτες, που κάνουν θετικά σχόλια γιατί ξεπερνιούνται οι προσδοκίες τους. Τακτικός και σχολαστικός με τη συντήρηση και επισκευή του οχήματος.

Αντιγράφηκε!

Δείγμα εργασιακού ιστορικού βιογραφικού: ένας μεγάλος δρόμος με στροφές

Αν έχετε μακρά πορεία στην οδήγηση φορτηγού, έχετε τεράστιο πλεονέκτημα. Ακόμη, όμως, και αν δεν έχετε τόσο πλούσιο ιστορικό, υπάρχουν παρακαμπτήριες οδοί. Απαριθμήστε όσες σχετικές θέσεις εργασίας είχατε στο παρελθόν, από την πιο πρόσφατη στην πιο παλιά, αναφέροντας την εταιρεία, τον τόπο και τις ημερομηνίες απασχόλησης. Έπειτα, κάτω από κάθε εργοδότη, καυχηθείτε ελαφρώς για το πόσο καλή υπηρεσία του προσφέρατε. Περιγράψτε τα επιτεύγματά σας με δυνατά ρήματα δράσης και με τρόπο συγκεκριμένο.

Οι οδηγοί φορτηγού συνήθως καταγράφουν λεπτομερώς τις παραδόσεις τους και τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει για καθεμιά εξ αυτών. Αν είναι δυνατόν, ξανακοιτάξτε αυτά τα στοιχεία, αθροίστε τα και παραθέστε τα αθροίσματα στο βιογραφικό. Αν μπορείτε να πείτε πόσες παραδόσεις κάνατε, πόσα χιλιόμετρα οδηγήσατε και/ή πόσους τόνους φορτίο παραδώσατε, ακόμη καλύτερα. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι πάντα τα πειστικότερα δεδομένα που μπορείτε να περιλάβετε στις περιγραφές παλιών θέσεων εργασίας, ιδίως αν αποτυπώνουν τα επιτεύγματα και τα ορόσημα της πορείας σας. Η γεωγραφική έκταση της οδηγικής πείρας σας («από την Αθήνα έως το Βουκουρέστι») μπορεί επίσης να χρησιμεύσει. Αν, πάλι, δεν έχετε εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα ή δεν έχετε λάβει κλήση για τροχαία παράβαση, ίσως αξίζει να αναφέρετε κι αυτό. 

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εργασιακού ιστορικού

Οδηγός φορτηγού, Φορτιομεταφορική ΕΠΕ, Χαλκίδα
January 2013 — August 2019

  • Οδηγούσα περίπου 5.000 χιλιόμετρα την εβδομάδα διασχίζοντας όλη τη χώρα.
  • Κατέγραφα διεξοδικά τα διακινούμενα υλικά, τα οποία χρησίμευσαν σε διαφωνίες για την τιμολόγηση και σε μία περίπτωση κλοπής.
  • Ήμουν ένας αξιόπιστος σύνδεσμος μεταξύ αποθήκης και πελατών, απαντούσα στα τηλεφωνήματα και ενεργούσα χωρίς χρονοτριβή για την ικανοποίηση και των δύο πλευρών.
  • Προσέφερα άριστη εξυπηρέτηση πελατών και προκάλεσα 18% αύξηση της επαναλαμβανόμενης πελατείας.
  • Η τήρηση ή επίσπευση των χρονοδιαγραμμάτων οδήγησε σε 12% αύξηση των παραγγελιών που παρέδωσα.
  • Εκτελούσα τακτικούς ελέγχους στα οχήματα, για να προλάβω βλάβες ή ατυχήματα που θα προκαλούσαν οικονομική ζημία ή τραυματισμό, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο δύο πιθανές καταστροφές.

 

Οδηγός φορτηγού, Προμηθειοδιανομική, Τρίκαλα
November 2008 — November 2012

  • Εκτελούσα περίπου 13 δρομολόγια την ημέρα, καταγράφοντας με ακρίβεια όλες τις παραδόσεις.
  • Ήμουν ο πρώτος σε επιδόσεις οδηγός, παραδίδοντας 79% των παραγγελιών εγκαίρως και 18% πριν λήξει η προθεσμία.
  • Έλαβα μέσο όρο βαθμολογίας πελατών 96% ως προς την αξιοπιστία και την ικανοποίηση.
  • Είχα άριστο ιστορικό ασφαλούς οδήγησης, που μου απέφερε δύο βραβεία και την ευθύνη ανάπτυξης ενός νέου προγράμματος της εταιρείας με θέμα την οδική ασφάλεια.
  • Ασφάλιζα και μετέφερα με προσοχή τα φορτία, για την αποφυγή ζημιών, και κατέθετα εγκαίρως εκθέσεις συμβάντων για τυχόν μην αποτρέψιμους κινδύνους.
  • Έλαβα επτά επαίνους από τη διεύθυνση ως φιλικός, εργατικός και συνεπής υπάλληλος που είχε καλή συνεργασία με τους άλλους οδηγούς και το υπόλοιπο προσωπικό.
Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα εκπαίδευσης βιογραφικού οδηγού φορτηγού: όλα τα εφόδια στη θέση τους

Ένα αναντίρρητο πλεονέκτημα του επαγγέλματος του οδηγού φορτηγού είναι η ελευθερία εργασίας με απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λίγους μήνες ειδικής κατάρτισης. Ακόμη και αν οι γονείς σας επέμεναν να περάσετε στο πανεπιστήμιο, η αλήθεια είναι πως το κόστος έχει γίνει απαγορευτικό για πολλούς, ενώ το πτυχίο δεν χρησιμεύει σε όλους.

Ένας νεοεισερχόμενος οδηγός συνήθως περνά μια περίοδο εκπαίδευσης πάνω στη δουλειά, κατά την οποία οδηγεί φορτηγό υπό την επίβλεψη ενός πεπειραμένου συνοδηγού. Έτσι, οι νέοι υπάλληλοι εξοικειώνονται με τον τύπο φορτηγού που θα οδηγούν και/ή το φορτίο που θα μεταφέρουν. 

Το τμήμα εκπαίδευσης ενός βιογραφικού οδηγού φορτηγού συνήθως είναι σύντομο και περιεκτικό: αναφέρει το απολυτήριο Λυκείου, το επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης και λοιπές καταρτίσεις. Απαριθμήσετε αυτά τα στοιχεία σε αντίστροφη χρονολογική σειρά.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εκπαίδευσης βιογραφικού 

Άδεια οδήγησης φορτηγού, Σχολή οδηγών Παπαγιάννη, Τρίκαλα
May 2008 — August 2008

Απολυτήριο Λυκείου, 3ο Λύκειο Τρικάλων, Τρίκαλα
September 2004 — May 2008

Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα δεξιοτήτων βιογραφικού: σταθερά χέρια στο τιμόνι

Το βιογραφικό σας καλό είναι να απαριθμεί τις κύριες δεξιότητες που σας καθιστούν εξαιρετικό οδηγό φορτηγού. Προφανώς, οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζεται να είναι άριστοι στην οδήγηση και στον χειρισμό οχημάτων μεγάλου μήκους και βάρους σε κάθε συνθήκη και κάθε έδαφος. Πρέπει να έχουν άριστο οδηγικό ιστορικό, σεβασμό για τους γραπτούς και άγραφους κανόνες των δρόμων και να οδηγούν αμυντικά, για να αποφεύγουν τα ατυχήματα. Πρέπει να τηρούν επιμελώς το βιβλίο μητρώου, να προγραμματίζουν αποδοτικά τα δρομολόγια και να συμπεριφέρονται με επαγγελματισμό στους αποστολείς και τους παραλήπτες. Ενίοτε, χρειάζεται να φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν το φορτίο, ενώ επίσης χρειάζεται να έχουν αντοχή και να παραμένουν σε εγρήγορση εκτελώντας πολύωρα δρομολόγια.

Προσαρμόσιμο δείγμα δεξιοτήτων
  • Άριστη εξυπηρέτηση πελατών
  • Λευκό μητρώο οδήγησης
  • Συνέπεια
  • Προσοχή στην ασφάλεια
  • Αμυντική οδήγηση
  • Χειρισμός φορτίων
Αντιγράφηκε!
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά, δοκιμασμένα πρότυπα, που ακολουθούν ακριβώς τους «κανόνες βιογραφικού» που αναζητούν οι εργοδότες.
Δημιουργία βιογραφικού
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά, δοκιμασμένα πρότυπα, που ακολουθούν ακριβώς τους «κανόνες βιογραφικού» που αναζητούν οι εργοδότες.
Δημιουργία βιογραφικού

Εμφανίσιμα πρότυπα βιογραφικού έτοιμα για χρήση

Κερδίστε τους εργοδότες και τους υπευθύνους εύρεσης προσωπικού χρησιμοποιώντας τα 25+ κομψά πρότυπα βιογραφικού που διαθέτουμε, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματίες. Κατεβάστε το σε μορφή του Word ή PDF.
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη resume template
Στοκχόλμη
8,400,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη resume template
Νέα Υόρκη
3,900,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη resume template
Βιέννη
2,100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ resume template
Σίδνεϊ
1,800,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο resume template
Λονδίνο
3,500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο resume template
Δουβλίνο
3,700,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα resume template
Μόσχα
720,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ resume template
Άμστερνταμ
1,700,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη resume template
Μαδρίτη
1,500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο resume template
Σαντιάγο
1,200,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη resume template
Σιγκαπούρη
700,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο resume template
Όσλο
560,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν resume template
Κέιπ Τάουν
54,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι resume template
Παρίσι
530,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο resume template
Βερολίνο
1,400,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη resume template
Γενεύη
32,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ resume template
Βανκούβερ
500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο resume template
Τόκιο
340,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο resume template
Μιλάνο
910,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα resume template
Λισσαβώνα
210,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη resume template
Βαρκελώνη
480,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη resume template
Κοπεγχάγη
98,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο resume template
Σικάγο
140,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο resume template
Ρίο
190,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη resume template
Ρώμη
190,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη resume template
Βοστώνη
110,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουRirekisho resume template
Rirekisho
46,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΑθήνα resume template
Αθήνα
79,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒρυξέλλες resume template
Βρυξέλλες
57,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠράγα resume template
Πράγα
10,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουShanghai resume template
Shanghai
9,500+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο resume template
Τορόντο
1,800,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις