1. Παραδείγματα βιογραφικού
 2. Μάρκετινγκ
Κείμενο: Susan ShorSusan Shor

Μάρκετινγκ: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού

Οδηγός σύνταξης βιογραφικού με παράδειγμα, δοκιμασμένα και στοχευμένα, για να βρείτε μια νέα θέση εργασίας το 2024. Μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτό το παράδειγμα βιογραφικού για τη θέση εργασίας «Μάρκετινγκ», για να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα ένα τέλειο βιογραφικό σε λίγα λεπτά. Απλώς συμπληρώστε τα στοιχεία σας, κατεβάστε το νέο σας βιογραφικό και ξεκινήστε μια αίτηση εργασίας σήμερα!
4.9
Μέση βαθμολογία
29 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Μάρκετινγκ: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού
Επεξεργασία αυτού του βιογραφικού

Πώς να γράψετε ένα βιογραφικό για εργασία στο μάρκετινγκ

Για να ξεκινήσετε να γράφετε ένα βιογραφικό ως επαγγελματίας του μάρκετινγκ, πρέπει να γνωρίζετε ποια τμήματα να περιλάβετε. Το βιογραφικό σας πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:

 • Κεφαλίδα βιογραφικού
 • Σύνοψη βιογραφικού (προφίλ / προσωπική δήλωση)
 • Τμήμα με εργασιακό ιστορικό
 • Τμήμα με δεξιότητες
 • Τμήμα με εκπαίδευση

Μια καλή εκστρατεία μάρκετινγκ ξεκινά μαθαίνοντας για τον στοχευόμενο πελάτη. Το ίδιο ισχύει για ένα βιογραφικό. Γνωρίστε την εταιρεία στην οποία υποβάλλετε αίτηση. Μάθετε για τους εργαζομένους, τη φιλοσοφία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Ανακαλύψτε όσα μπορείτε για τον υπεύθυνο προσλήψεων και το μελλοντικό αφεντικό σας. Έπειτα, στοχεύστε την εκστρατεία σας και θυμηθείτε ότι το «προϊόν» είστε εσείς.

Φροντίστε τα μηνύματα, ο τόνος και το ύφος του βιογραφικού και της συνοδευτικής επιστολής να έχουν συνέπεια. Για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα του βιογραφικού σας στο μάρκετινγκ, πράξτε τα εξής:

 • Προωθήστε τον εαυτό σας από την αρχή έως το τέλος, γράφοντας σαν να απευθύνεστε στην εταιρεία για την οποία θέλετε να εργαστείτε.
 • Φροντίστε να δίνει καλή πρώτη εντύπωση εμφανισιακά, βασίζοντάς το σε ένα πρότυπο βιογραφικού που να είναι μεν δημιουργικό αλλά να μην αποσπά την προσοχή από τα γραφόμενα.
 • Αξιοποιήστε τις δεξιότητές σας στο SEO, για να στοχεύσετε τους αλγορίθμους του συστήματος παρακολούθησης αιτήσεων.

Επιλογή της καλύτερης μορφής βιογραφικού για έναν μαρκετίστα

Για άλλη μία φορά, πρέπει να λάβετε υπόψη το σύστημα παρακολούθησης αιτήσεων. Όταν σαρώνει το βιογραφικό σας, προσπαθεί να τοποθετήσει πληροφορίες σε προκαθορισμένες «θυρίδες». Για να γίνει η μεταφορά των πληροφοριών του εγγράφου στο σύστημα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, χρησιμοποιήστε την αντίστροφα χρονολογική σειρά, για την οποία είναι προγραμματισμένο το σύστημα παρακολούθησης αιτήσεων.

Η αντίστροφα χρονολογική μορφή επικεντρώνεται στο εργασιακό ιστορικό, όπου απαριθμείτε τις σχετικές θέσεις εργασίας που είχατε στο παρελθόν, από την πιο πρόσφατη προς την πιο παλιά –έως περίπου 10 χρόνια πριν. Αυτή η μορφή είναι η καλύτερη και για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, διότι οι δεξιότητες τις οποίες αποκτάτε στις διάφορες δουλειές σωρεύονται διαχρονικά.

Παρότι υπάρχουν άλλες μορφές, καλό είναι να τις χρησιμοποιείτε μόνο σε ειδικές περιστάσεις. Όσοι αποφοίτησαν πρόσφατα ή αναζητούν μια αλλαγή στη σταδιοδρομία τους θα μπορούσαν να εξετάσουν μια από τις μορφές βιογραφικού τις οποίες προτείνουμε ως εναλλακτικές στη χρονολογική ή μια υβριδική μορφή. 

Παράδειγμα σύνοψης βιογραφικού: δώστε το στίγμα σας

Είστε ένα άτομο με δημιουργική σκέψη, το οποίο γνωρίζει πώς να προσελκύει το ενδιαφέρον σε ένα προϊόν. Το τμήμα της σύνοψης σε ένα βιογραφικό μαρκετίστα δεν πρέπει να σας δυσκολέψει, αφού επιτρέπει να γράψετε ελεύθερα κείμενο που αναδεικνύει την εικόνα σας. 

Δώστε σαφές μήνυμα. Ποια δημιουργική εκστρατεία μάρκετινγκ θέλετε να επισημάνετε εδώ; Ποιες δεξιότητες θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε; Πρέπει σε 3-4 προτάσεις να πείτε στον υπεύθυνο προσλήψεων γιατί είστε το κατάλληλο άτομο για τη θέση εργασίας. Φροντίστε, λοιπόν, τα παραδείγματά σας να εστιάζουν στις ανάγκες της εταιρείας.

Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας και διανθίστε το προφίλ σας με τα πιο γλαφυρά επίθετα που σας ήρθαν κατά νου. Αυτό το τμήμα εισάγει και συνοψίζει το υπόλοιπο βιογραφικό, προσφέροντας στον υπεύθυνο προσλήψεων ελκυστικές πληροφορίες, τις οποίες θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε σε ενδεχόμενη συνέντευξη.

Παράδειγμα τμήματος σύνοψης βιογραφικού

Πεπειραμένος επαγγελματίας του μάρκετινγκ, άριστος στην επίβλεψη στρατηγικών στα παραδοσιακά και στα νέα μέσα οι οποίες βοηθούν τις εταιρείες να επιτύχουν τους στόχους τους, προσελκύοντας πιθανούς πελάτες, κάνοντας γνωστότερες τις μάρκες τους και προκαλώντας το ενδιαφέρον του κοινού.

Αντιγράφηκε!

Δείγμα εργασιακού ιστορικού: η σταδιοδρομία σας

Το τμήμα του εργασιακού ιστορικού ενός βιογραφικού για εργασία στο μάρκετινγκ είναι γραμμένο με χρονολογική σειρά. Περιγράψτε εκτενέστερα την πιο πρόσφατη θέση εργασίας σας και συνοπτικότερα τις παλιότερες. Αυτό διότι οι υπεύθυνοι εύρεσης προσωπικού ενδιαφέρονται περισσότερο για όσα έχετε πράξει πρόσφατα.

Αναπτύξτε κάθε στοιχείο της λίστας σαν να διαφημίζατε ένα προϊόν. (Ουσιαστικά, αυτό κάνετε!). Ξεκινήστε με μια δυνατή λέξη δράσης και συνεχίστε με λεπτομέρειες, αριθμούς και στατιστικά που κάνουν τα επιτεύγματά σας ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Καλό
 • Παρήγα 20% περισσότερους πιθανούς πελάτες κάθε εβδομάδα, ανανεώνοντας την εκστρατεία μας στα κοινωνικά δίκτυα καθημερινά.
Κακό
 • Έγραψα μια νέα εκστρατεία μάρκετινγκ, η οποία αύξησε τους πιθανούς πελάτες.

Θυμηθείτε να βελτιστοποιήσετε όσα γράφετε ειδικά για τη σκοπούμενη θέση εργασίας. Εστιάστε σε όσες δεξιότητες επιζητεί ο εργοδότης στον οποίο απευθύνεστε. Αν μπορείτε να αποδείξετε ότι ήδη κάνετε όσα επιθυμεί, ακόμη καλύτερα.

Παράδειγμα εργασιακού ιστορικού βιογραφικού

Επικεφαλής τμήματος μάρκετινγκ, Μαραμπού, Θεσσαλονίκη
June 2017 - May 2021

 • Κατέστρωνα και υλοποιούσα στρατηγικά σχέδια μάρκετινγκ τα οποία αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες της αγοράς και συντελούσαν στην ανάπτυξη.
 • Αξιολογούσα τους ανταγωνιστές και χάρασσα επιχειρηματικά σχέδια και σχέδια μάρκετινγκ προς υλοποίηση.
 • Έδινα έμφαση σε σχέδια μάρκετινγκ τα οποία έκαναν τις μάρκες γνωστότερες και μετέδιδαν μηνύματα με αποτελεσματικότητα.
 • Ηγούμουν της εταιρείας σε πρωτοβουλίες στρατηγικής, περιεχομένου και δημιουργίας, προσφέροντας ολοκληρωμένες επικοινωνίες μάρκετινγκ.
 • Διαχειριζόμουν με επιτυχία τους λογαριασμούς της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 • Ανέπτυσσα και διεύθυνα εκστρατείες μέσω ιμέιλ.

 

Ειδικός μάρκετινγκ περιεχομένου, Aventura, Αθήνα
October 2014 - May 2017

 • Δημιουργούσα ενδιαφέρον, καλά μελετημένο περιεχόμενο, για να φέρνω πελατεία και να κεντρίζω το ενδιαφέρον των αναγνωστών και των πελατών.
 • Δημιουργούσα περιεχόμενο για τα κοινωνικά δίκτυα, το οποίο προήγε την κουλτούρα και το μήνυμα της Aventura.
 • Συνεργαζόμουν με το τμήμα περιεχομένου, για να τηρούμε ένα άψογο χρονοδιάγραμμα δημοσιεύσεων.
 • Ερευνούσα τις τάσεις της αγοράς, για να εντοπίζω νέες ευκαιρίες μάρκετινγκ και ανάπτυξης προϊόντων.
 • Κατέθετα δημιουργικές ιδέες και προσεγγίσεις, οι οποίες αξιοποιούσαν το περιεχόμενο για την αύξηση των εσόδων.
Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα δεξιοτήτων βιογραφικού: έξυπνο περιεχόμενο

Γνωρίζετε πως, αν δεν συλλάβετε την προσοχή του κοινού-στόχος σε λίγα δευτερόλεπτα, θα προχωρήσει στην επόμενη διαφήμιση. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό το τμήμα δεξιοτήτων του βιογραφικού ενός επαγγελματία του μάρκετινγκ. Πολλοί υπεύθυνοι εύρεσης προσωπικού κοιτάζουν αυτό πρώτα, για να δουν τι κάνετε καλά. Αν η λίστα δεν τους ικανοποιήσει, προχωρούν στο επόμενο βιογραφικό.

Αυτό το τμήμα του βιογραφικού μπορεί πιο εύκολα από όλα να προσαρμοστεί για ένα σύστημα παρακολούθησης αιτήσεων. Επομένως, όποτε δημιουργείτε μια νέα εκδοχή του για μια διαφορετική θέση εργασίας, μπορείτε να δομείτε το μήνυμά σας ξεκινώντας από εδώ. Φροντίστε όσες δεξιότητες παραθέσετε εδώ να συνάδουν με όσα γράφετε στα άλλα τμήματα, ώστε να δώσετε μια συνεκτική εικόνα των ικανοτήτων σας.

Παράδειγμα τμήματος δεξιοτήτων βιογραφικού
 • Μάρκετινγκ περιεχομένου
 • Ψηφιακό μάρκετινγκ
 • Διαχείριση χρόνου
 • Βελτιστοποίηση SEO
 • Ευχέρεια στη συνεργασία
 • Έρευνα και ανάπτυξη περιεχομένου
Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα εκπαίδευσης βιογραφικού για θέση μάρκετινγκ

Το τμήμα εκπαίδευσης ενός βιογραφικού μάρκετινγκ απαριθμεί τους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών σας. Οι περισσότερες θέσεις στον χώρο του μάρκετινγκ –ιδίως οι διευθυντικές– απαιτούν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αν έχετε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο, παραλείψτε το Λύκειο.

Ίσως πολλές από τις δεξιότητές σας να τις έχετε αποκτήσει κατά την εργασία. Αν, όμως, έχετε παρακολουθήσει μαθήματα που ενισχύουν την αίτησή σας, παραθέστε τα εδώ.

Δείγμα τμήματος εκπαίδευσης βιογραφικού

Πτυχίο στο μάρκετινγκ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα
October 2010 -  June 2014

Απολυτήριο Λυκείου , 2ο Λύκειο Συκεών, Θεσσαλονίκη
September 2007 - June 2010

Αντιγράφηκε!
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά, δοκιμασμένα πρότυπα, που ακολουθούν ακριβώς τους «κανόνες βιογραφικού» που αναζητούν οι εργοδότες.
Δημιουργία βιογραφικού

Εμφανίσιμα πρότυπα βιογραφικού έτοιμα για χρήση

Κερδίστε τους εργοδότες και τους υπευθύνους εύρεσης προσωπικού χρησιμοποιώντας τα 25+ κομψά πρότυπα βιογραφικού που διαθέτουμε, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματίες. Κατεβάστε το σε μορφή του Word ή PDF.
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη resume template
Στοκχόλμη
8,900,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη resume template
Νέα Υόρκη
4,100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη resume template
Βιέννη
2,300,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ resume template
Σίδνεϊ
1,900,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο resume template
Λονδίνο
3,900,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο resume template
Δουβλίνο
4,100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα resume template
Μόσχα
750,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ resume template
Άμστερνταμ
1,800,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη resume template
Μαδρίτη
1,600,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο resume template
Σαντιάγο
1,300,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη resume template
Σιγκαπούρη
740,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο resume template
Όσλο
600,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν resume template
Κέιπ Τάουν
60,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι resume template
Παρίσι
570,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο resume template
Βερολίνο
1,500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη resume template
Γενεύη
35,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ resume template
Βανκούβερ
520,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο resume template
Τόκιο
360,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο resume template
Μιλάνο
940,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα resume template
Λισσαβώνα
240,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη resume template
Βαρκελώνη
500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη resume template
Κοπεγχάγη
100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο resume template
Σικάγο
160,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο resume template
Ρίο
210,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη resume template
Ρώμη
210,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη resume template
Βοστώνη
120,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουRirekisho resume template
Rirekisho
60,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4,400+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΑθήνα resume template
Αθήνα
140,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒρυξέλλες resume template
Βρυξέλλες
82,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠράγα resume template
Πράγα
28,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣανγκάη resume template
Σανγκάη
50,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο resume template
Τορόντο
2,100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις