1. Παραδείγματα
 2. Εστιατόριο
Κείμενο: Anna MuckermanAnna Muckerman

Εστιατόριο: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής

Χρησιμοποιήστε αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής για τη θέση «Εστιατόριο» και προσληφθείτε γρήγορα –χωρίς αναστάτωση, χωρίς ασάφεια. Αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θέση εργασίας «Εστιατόριο» το 2024. Αξιοποιήστε τις ενδεικτικές προτάσεις και τους οδηγούς των ειδικών μας και κατεβάστε την τέλεια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά.
4.6
Μέση βαθμολογία
43 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Εστιατόριο: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής
Επεξεργασία αυτής της συνοδευτικής επιστολής

Οι θέσεις εργασίας σε εστιατόρια παραδοσιακά χαίρουν μεγάλης προσφοράς και ζήτησης από όσους εργάζονται για πρώτη φορά, με πολλές από αυτές τις ευκαιρίες να οδηγούν σε πολυετή σταδιοδρομία. Ωστόσο, οι καιροί αλλάζουν και μπορεί να χρειάζεστε βοήθεια για να κερδίσετε μια θέση εργασίας αν ο ανταγωνισμός είναι έντονος ή ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι χαμηλός. Για αυτό υπάρχει η συνοδευτική επιστολή για εργασία σε εστιατόριο: για να σας δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων με παρόμοια προσόντα.

Είτε έχετε ήδη πείρα ως διευθυντής εστιατορίου, μάγειρας, σερβιτόρος ή λαντζέρης, είτε σχεδιάζετε να μπείτε στον κλάδο για πρώτη φορά, αξίζει να κατανοήσετε τι αναζητούν τα εστιατόρια στους καλύτερους υποψηφίους.

Οι θέσεις εργασίας στην εστίαση μπορεί να είναι απαιτητικές, απαιτώντας πολύωρη σωματική εργασία, αλλά μπορούν επίσης να προσφέρουν μεγάλα οφέλη σε πολλούς τομείς. Μεγάλες δυνατότητες κέρδους, νέες δεξιότητες, ομαδική εργασία και ικανοποιημένοι πελάτες είναι μερικά από τα πολλά οφέλη της εργασίας σε εστιατόρια.

Πώς, λοιπόν, μπορείτε να εξασφαλίσετε μια εξαιρετική θέση αντί για μια μέτρια; Με τη συλλογή συμβουλών γραφής, δωρεάν προτύπων και παραδειγματικών φράσεων του CVapp.gr ειδικά για εστιατόρια, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μια συνοδευτική επιστολή που θα σας ξεχωρίσει και θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε συνέντευξη –ακόμη και χωρίς πείρα.

Αυτός ο οδηγός συνοδευτικής επιστολής για εστιατόριο, που συνοδεύεται από επεξεργάσιμο δείγμα συνοδευτικής επιστολής, έχει ως στόχο:

 • Να δώσει μια γενική εικόνα της διαδικασίας γραφής και να εξηγήσει τον σκοπό μιας συνοδευτικής επιστολής
 • Να χρησιμοποιήσει δωρεάν παραδείγματα, δείγματα και πρότυπα για να σας καθοδηγήσει μέσα από τη δομή της συνοδευτικής επιστολής
 • Να περιγράψει πώς να πάρετε την πρώτη σας δουλειά στον κλάδο της εστίασης χωρίς πείρα
 • Να επισημάνει τις πιο σημαντικές δεξιότητες που εντυπωσιάζουν τους εργοδότες και σας κάνουν να ξεχωρίζετε!

Δωρεάν δείγμα συνοδευτικής επιστολής για εστιατόριο και σκοπός

Πρωτεύων σκοπός

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που γράφετε μια συνοδευτική επιστολή, είναι σημαντικό να έχετε μια ιδέα για το τι σκοπεύετε να επιτύχετε. Πράγματι, μπορεί να μην έχετε ακόμη αντιληφθεί τι ακριβώς είναι μια συνοδευτική επιστολή. Ακόμη και αν έχετε ήδη γράψει μια συνοδευτική επιστολή στο παρελθόν, μπορεί να την είχατε θεωρήσει απλώς ως μέσο για να φτάσετε στον στόχο σας. Αν γίνει με φροντίδα, μια συνοδευτική επιστολή μπορεί να γίνει το μυστικό όπλο που θα σας εξασφαλίσει τη δουλειά των ονείρων σας σε εστιατόριο. Αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής για εστιατόριο θα σας δείξει πώς.

Πρώτα, τα βασικά. Μια συνοδευτική επιστολή είναι ένα έγγραφο μίας σελίδας (περίπου 200 έως 400 λέξεις) που συνοδεύει το βιογραφικό σας και σας επιτρέπει να επεκταθείτε στις πιο σημαντικές εργασιακές εμπειρίες, δεξιότητες και επιτεύγματά σας. Αν δεν έχετε πείρα σε εστιατόριο, η συνοδευτική επιστολή μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια εξαιρετική εντύπωση και να πείσετε έναν υπεύθυνο προσλήψεων να σας δώσει μια ευκαιρία –περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Επειδή μια συνοδευτική επιστολή έχει πιο ελεύθερη μορφή από ένα βιογραφικό, σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε προσωπική σύνδεση με τον διευθυντή του εστιατορίου και να κατευθύνετε την προσοχή του στους λόγους για τους οποίους θα γινόσαστε πολύτιμη προσθήκη στο προσωπικό του.

Η γραφή ενός πειστικού κειμένου είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, αλλά θα χρειαστείτε επίσης μια καθαρή μορφοποίηση, που θα προσδώσει επαγγελματική εμφάνιση. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε κατάλληλα είδη και μεγέθη γραμματοσειράς και ισορροπία ανάμεσα στον κενό χώρο και το κείμενο, για να μην κουραστεί ο αναγνώστης. Μπορείτε να βρείτε συγκεκριμένες προτάσεις μορφοποίησης στον γενικό οδηγό μας για τις συνοδευτικές επιστολές. 

Συμβουλή ειδικού

Κι αν η περιγραφή της θέσης εργασίας στο εστιατόριο ΔΕΝ απαιτεί συνοδευτική επιστολή;

Η πρόσληψη σε εστιατόριο μπορεί συχνά να είναι μια ανεπίσημη υπόθεση. Μπορεί ακόμη να γνωρίζετε τον διευθυντή που θα διαβάσει τη συνοδευτική επιστολή σας ή να έχετε εργαστεί για αυτόν στο παρελθόν. Μερικές φορές, όταν οι αιτήσεις υποβάλλονται προσωπικά ή μέσω ιμέιλ, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε αν ένας διευθυντής προσλήψεων ενδιαφέρεται για συνοδευτική επιστολή.

Ωστόσο, αν μια αγγελία δεν ζητάει να μην υποβάλετε συνοδευτική επιστολή, η χρήση μίας μπορεί μόνο να ενισχύσει την πιθανότητα να αποκτήσετε τη θέση. Φροντίστε να προσαρμόσετε τον τόνο και τα γραφόμενα ανάλογα με τη σχέση σας με τον εργοδότη. Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε καλά τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, τότε έχει περισσότερο νόημα να του απευθύνεστε με το μικρό του όνομα αντί για το επώνυμο.

Δευτερεύων σκοπός

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στον κλάδο της εστίασης, αλλά λιγότεροι που έχουν πάθος για το φαγητό και τη μαγειρική. Οι διευθυντές εστιατορίων καταλαβαίνουν ότι η θέση του λαντζέρη μπορεί να μην είναι ο απώτερος σας επαγγελματικός στόχος, μα και πάλι θα προτιμήσουν να προσλάβουν ένα άτομο σοβαρό και προσηλωμένο, που θέλει να δει την επιχείρηση να επιτυγχάνει. 

Μια συνοδευτική επιστολή είναι ο καλύτερος τόπος για να δείξετε το κίνητρο, την εργατικότητα και την αφοσίωσή σας στην ικανοποίηση του πελάτη. Ακόμη και χωρίς πείρα στον κλάδο της εστίασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνοδευτική επιστολή σας για να επικεντρωθείτε σε φορητές δεξιότητες και προσωπικά χαρακτηριστικά όπως η θετική διάθεση, το ομαδικό πνεύμα, η αποδοτικότητα και η ακρίβεια.

Οι καλύτερες συνοδευτικές επιστολές μπορούν πραγματικά να σας φέρουν μπροστά από άλλους υποψηφίους με χρόνια πείρας. Ένας μάγειρας ή σερβιτόρος που σχεδιάζει να στηριχτεί στην προηγούμενη πείρα του χωρίς να εξηγήσει γιατί είναι κατάλληλος για το συγκεκριμένο εστιατόριο μπορεί ξαφνικά να βρεθεί σε ανταγωνισμό με έναν υποψήφιο που ποτέ δεν έχει εργαστεί ως σερβιτόρος αλλά δείχνει διάθεση για μάθηση και αγάπη για την επιχείρηση.

Συμβουλή ειδικού

Τελευταίες πινελιές

Ελπίζουμε να έχετε ήδη πειστεί για τη σπουδαιότητα της σύνταξης μιας συνοδευτικής επιστολής. Ωστόσο, υπάρχει ένα τελευταίο βήμα που πρέπει να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι η συνοδευτική επιστολή σας έχει τη μέγιστη επίδραση: να την προσαρμόσετε για τη συγκεκριμένη θέση και το εστιατόριο στο οποίο απευθύνεστε. 

Προσαρμογή της συνοδευτικής επιστολής σας σημαίνει να παραθέσετε τα πιο ταιριαστά από τις δεξιότητες, τα παραδείγματα και τα επιτεύγματα για να εξηγήσετε γιατί δεν ενδιαφέρεστε απλώς για οποιαδήποτε θέση σερβιτόρου, αλλά συγκεκριμένα για μία στο εστιατόριο στο οποίο απευθύνεστε. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να δέχονται παραγγελίες και να σερβίρουν φαγητό, οπότε γιατί αυτός ο διευθυντής εστιατορίου να δώσει μια ευκαιρία σε εσάς;

Το ενδιαφέρον σας για τον τύπο της κουζίνας, η εμπειρία σε παρόμοια εστιατόρια ή η αγάπη σας για το ίδιο το εστιατόριο μπορούν όλα να αποτελέσουν καλές αφετηρίες για την προσαρμογή της επιστολής σας. Απλώς φροντίστε να επικεντρωθείτε σε αυτό που φέρνετε στην επιχειρηματική πλευρά του πράγματος. Ως πελάτης, το θέμα είναι τι μπορεί το εστιατόριο να κάνει για εσάς. Ως πιθανός υπάλληλος, το θέμα είναι τι μπορείτε να κάνετε εσείς για το εστιατόριο.

Το παρακάτω παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής θα σας δώσει μια αφετηρία για τη δική σας αίτηση.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής

Αγαπητή κ. Χάτσικα,

Επειδή το εστιατόριό σας έχει τέσσερις άμεσους ανταγωνιστές σε απόσταση πέντε λεπτών με τα πόδια, κατανοώ ότι χρειάζεστε μια διευθύντρια ικανή να διασφαλίσει γρήγορη εξυπηρέτηση και ευχάριστη εμπειρία σε όλους, διατηρώντας το επίπεδο της μαγειρικής ασυμβίβαστα καλό.

Η οικογένειά μου επί τρεις συνεχόμενες γενιές ασχολείται με την ελληνική γαστρονομία. Έχοντας διατελέσει διευθύντρια στο εστιατόριο του εξαδέλφου μου, ο οποίος αποφάσισε να μεταβιβάσει την επιχείρηση για προσωπικούς λόγους, θα ήθελα να μεταπηδήσω σε ένα πιο εδραιωμένο όνομα. Η πιθανότητα να ανελιχθώ σε βάθος χρόνου σε περιφερειακή διευθύντρια είναι ενδιαφέρουσα και πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω στους πελάτες σας.

Έχω αποφοιτήσει με πτυχίο στη φιλοξενία και τη διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έκτοτε, τα οκτώ έτη πείρας μου έχουν μοιραστεί σε δύο εστιατόρια της ευρύτερης οικογένειάς μου, τα οποία έχουν αποσπάσει αρκετές διακρίσεις σε διαγωνισμούς από φορείς του κλάδου της εστίασης.

Μου αρέσει να δίνω τη μέγιστη προσοχή σε οτιδήποτε επηρεάζει την εμπειρία του πελάτη: να συνάπτω καλές σχέσεις με τους τακτικούς, να επιβλέπω την επιμόρφωση των σερβιτόρων, να χειρίζομαι τα παράπονα, ακόμη και να σερβίρω όταν απουσιάζουν άτομα εκτάκτως. Η διευθύντρια ενός εστιατορίου πρέπει να φαίνεται και να ασχολείται. Η ικανοποίηση των πελατών στην προηγούμενη θέση μου ξεκίνησε στο 85% και έφτασε στο 98%. Αυξήσαμε τη δαπάνη ανά πελάτη κατά 28%, αναβαθμίζοντας το μενού, και βελτιώσαμε τα κέρδη, εστιάζοντας στη βάση του κόστους και μειώνοντας τη σπατάλη. Όλα αυτά εξακολουθώντας να έχουμε το καλύτερα αμειβόμενο προσωπικό.

Χάρη στην ενεργητική μου φύση και τη βαθιά γνώση της ελληνικής κουζίνας, μπορώ να ασχολούμαι με τις λειτουργίες της κουζίνας, όπου πάντα παρακινώ τους σεφ μου να βρίσκουν τα καλύτερα υλικά, φρέσκα και ντόπια, για να δημιουργούν τις συνταγές τους σε στέρεη βάση. Έχοντας 36% τακτικούς πελάτες και ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άφησα την επιχείρηση σε άριστο σημείο για την πώλησή της.

Θα με ενθουσίαζε μια ευκαιρία να δω πώς θα μπορούσα να ωφελήσω το «Λουκούλειον», ως διευθύντρια του καταστήματος και πιθανώς αργότερα ως περιφερειακή διευθύντρια.

Με εκτίμηση,

Τζένη Σταύρου

Αντιγράφηκε!

Η καλύτερη μορφή για συνοδευτική επιστολή διευθυντή εστιατορίου

Ο κλάδος της εστίασης περιλαμβάνει πολλούς τίτλους εργασίας και χώρους εργασίας με λίγες βασικές κοινές συνιστώσες. Ευτυχώς, είτε είστε σερβιτόρος, μάγειρας, μπάρμαν, λαντζέρης είτε εργάζεστε σε άλλη θέση, η δομή της συνοδευτικής επιστολής παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη. Σε αυτό το τμήμα, θα εξετάσουμε όλες τις απαιτήσεις για μια πλήρη συνοδευτική επιστολή που θα κάνει εξαιρετική εντύπωση.

Τα βασικά συστατικά είναι τα εξής:

 • Κεφαλίδα συνοδευτικής επιστολής
 • Χαιρετισμός
 • Εισαγωγή
 • Κορμός
 • Συμπέρασμα
 • Υπογραφή

Μπορείτε να βρείτε ακόμη περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για κάθε τμήμα, καθώς και χρήσιμες παραδειγματικές φράσεις σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό για τις συνοδευτικές επιστολές.

Κεφαλίδα συνοδευτικής επιστολής

Η κεφαλίδα της συνοδευτικής επιστολής είναι σαν την πινακίδα στην είσοδο του εστιατορίου: λέει σε έναν διευθυντή προσλήψεων ποιος είστε και ποιο είναι το προσωπικό σας στιλ. Ο πρώτος στόχος της κεφαλίδας είναι να έχει τα προσωπικά στοιχεία σας σε εμφανές σημείο για τον διευθυντή. Ο δεύτερος στόχος είναι να δημιουργήσει ελκυστική και επαγγελματική εμφάνιση. Ο ευκολότερος τρόπος να το κάνετε αυτό είναι επιλέγοντας ένα πρότυπο συνοδευτικής επιστολής που συμφωνεί με το ύφος και τη «μάρκα» του εστιατορίου. Αυτό είναι ένα από τα λίγα σημεία όπου θα μπορέσετε να προσθέσετε χρώμα σε ένα κατά τα άλλα απλό έγγραφο, οπότε αξίζει να σκεφτείτε τι εντύπωση θα κάνετε στον αναγνώστη.

Στόχος αυτού του τμήματος: Να διατηρήσει το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο κέντρο της προσοχής και να δημιουργήσει ελκυστική εμφάνιση που θα τραβήξει την προσοχή του υπευθύνου προσλήψεων.

Συμβουλή ειδικού

Εναρμονίστε τα στιλ των εγγράφων!

Όπως ένα εστιατόριο διατηρεί μια συνεπή αισθητική από την επιγραφή του έως τα μενού και τις επαγγελματικές κάρτες, έτσι ένας προσεκτικός υποψήφιος πρέπει να δώσει συνεπή εμφάνιση σε όλα τα έγγραφα της αίτησής του. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να το επιτύχετε είναι χρησιμοποιώντας τα ίδια τυπογραφικά στιλ στη συνοδευτική επιστολή και στο βιογραφικό σας.

Ένα πρότυπο βιογραφικού και ένα πρότυπο συνοδευτικής επιστολής μπορούν να απλοποιήσουν το πράγμα. Το CVapp.gr προσφέρει δεκάδες πρότυπα ιδανικά για διάφορους τύπους εστιατορίων. Με τις εφαρμογές δημιουργίας μας, μπορείτε ακόμη να προσαρμόσετε τα χρώματα και τα στιλ, ώστε να ταιριάζουν στο εστιατόριο στο οποίο θα υποβάλετε αίτηση. 

Χαιρετισμός συνοδευτικής επιστολής

Όπως εμπειρία στην υποδοχή ενός εστιατορίου μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει την εικόνα ενός πελάτη για το κατάστημα, έτσι και ο χαιρετισμός της συνοδευτικής επιστολής παίζει μεγάλο ρόλο, θέτοντας τον τόνο για το υπόλοιπο της επιστολής. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να είναι πολύ περίπλοκη. Πρώτα, αναλογιστείτε τη σχέση σας με τον εργοδότη. Γνωρίζετε τον διευθυντή ή είναι η πρώτη σας επαφή μαζί του; Στη συνέχεια, επιλέξτε έναν χαιρετισμό ακολουθούμενο από τη σωστή προσφώνηση και το επώνυμο. Το «Αγαπητέ» ή «Αγαπητή» μπορεί να ενδείκνυται για επίσημες περιστάσεις, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το «Γεια σας» ή το «Χαίρετε» για πιο ανεπίσημες επιστολές.

Στόχος αυτού του τμήματος: Να δημιουργήσει έναν φιλικό και προσωπικό χαιρετισμό στη συνοδευτική επιστολή σας, βασισμένο στη σχέση σας με τον εργοδότη και την επισημότητα του χώρου εργασίας. 

Συμβουλή ειδικού

Η σημασία των ονομάτων και των ονομαστικών χαιρετισμών.

Οι σερβιτόροι γνωρίζουν τη σημασία της δημιουργίας προσωπικής σύνδεσης μέσω των ονομάτων. Για αυτό πολλές φορές συστήνονται στους πελάτες την πρώτη φορά που πηγαίνουν στο τραπέζι τους. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι οι άνθρωποι υφίστανται μια θετική νευροχημική αντίδραση όταν ακούν το όνομά τους. 

Στα περισσότερα εστιατόρια, δεν θα είναι πολύ δύσκολο να βρείτε το όνομα του υπευθύνου προσλήψεων ή του ιδιοκτήτη. Μπορείτε ακόμη και να τηλεφωνήσετε και να ρωτήσετε σε ποιον πρέπει να απευθύνετε τη συνοδευτική επιστολή σας. Ωστόσο, οι μεγάλες αλυσίδες και τα ταχυφαγεία ίσως κάνουν τις προσλήψεις από τα κεντρικά γραφεία τους. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σχεδόν αδύνατον να βρείτε το όνομα ενός υπευθύνου προσλήψεων, πόσο μάλλον αυτού που θα διαβάσει την επιστολή σας.

Αλλά μην ανησυχείτε, έχετε ακόμα επιλογές. Αν γίνεται, προσπαθήστε να αποφύγετε τον απρόσωπο χαιρετισμό «Προς κάθε ενδιαφερόμενο» και επιλέξτε το όνομα του εστιατορίου μετά από ένα συλλογικό ουσιαστικό όπως «ομάδα» ή ακόμα και «οικογένεια», αν το εστιατόριο δίνει μια εικόνα εγκαρδιότητας. 

Εισαγωγή συνοδευτικής επιστολής

Δεδομένου ότι οι διευθυντές εστιατορίων συχνά έχουν περιορισμένο χρόνο για να διαβάσουν συνοδευτικές επιστολές και να φιλτράρουν τους υποψηφίους, συχνά κρίνουν τι είδους εργαζόμενος θα γίνετε διαβάζοντας μόνο την πρώτη σας παράγραφο. Επομένως, είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε μια ελκυστική, επαγγελματική εισαγωγή που απευθύνεται στις ανάγκες του εστιατορίου. Μια ιστορία για μια φορά που προσφέρατε εξαιρετική εξυπηρέτηση σε πελάτη, ένα σχετικό στατιστικό ή μια προσωπική δήλωση μπορούν να γίνουν ενδιαφέρουσες εισαγωγές.

Στόχος αυτού του τμήματος: Να δημιουργήσει ενδιαφέρον από την αρχή με ένα παράδειγμα, ένα στατιστικό ή μια δήλωση που απευθύνεται στις ανάγκες του διευθυντή του εστιατορίου και τον ενθαρρύνει να συνεχίσει την ανάγνωση της συνοδευτικής επιστολής σας.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα χαιρετισμού και εισαγωγής συνοδευτικής επιστολής

Αγαπητή κ. Χάτσικα,

Επειδή το εστιατόριό σας έχει τέσσερις άμεσους ανταγωνιστές σε απόσταση πέντε λεπτών με τα πόδια, κατανοώ ότι χρειάζεστε μια διευθύντρια ικανή να διασφαλίσει γρήγορη εξυπηρέτηση και ευχάριστη εμπειρία σε όλους, διατηρώντας το επίπεδο της μαγειρικής ασυμβίβαστα καλό.

Αντιγράφηκε!

Μεσαίο τμήμα συνοδευτικής επιστολής (κορμός)

Ο κορμός της συνοδευτικής επιστολής σάς δίνει επιτέλους τον χώρο να αναλύσετε λεπτομερώς τους στόχους σας, τα επιτεύγματά σας και τον λόγο που υποβάλλετε αίτηση στο εστιατόριο. Μπορείτε να κάνετε αυτήν την ενότητα πιο διαχειρίσιμη παραθέτοντας παραδείγματα από τη σταδιοδρομία σας με ορισμένη μέθοδο: περιγράψτε μια κατάσταση, τι έπρεπε να γίνει, τι πράξατε και τι επιτύχατε. Φροντίστε κάθε παράδειγμα να είναι σύντομο και να σχετίζεται σαφώς με τις δεξιότητες που απαιτούνται για την πιθανή θέση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αριθμούς, γεγονότα και ποσοστά για να δώσετε βάρος στα επιτεύγματά σας και να δημιουργήσετε εικόνα για την επίδρασή σας.

Σε μια δεύτερη παράγραφο, μπορείτε να συζητήσετε τα κίνητρα και το ενδιαφέρον σας για την αίτηση στο εστιατόριο, καθώς και τη συμβολή που ελπίζετε να κάνετε.

Στόχος αυτού του τμήματος: Να δώσει παραδείγματα σχετικών δεξιοτήτων, να εξηγήσει το ενδιαφέρον σας για το εστιατόριο και την επιδιωκόμενη συμβολή σας.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα κορμού συνοδευτικής επιστολής

Η οικογένειά μου επί τρεις συνεχόμενες γενιές ασχολείται με την ελληνική γαστρονομία. Έχοντας διατελέσει διευθύντρια στο εστιατόριο του εξαδέλφου μου, ο οποίος αποφάσισε να μεταβιβάσει την επιχείρηση για προσωπικούς λόγους, θα ήθελα να μεταπηδήσω σε ένα πιο εδραιωμένο όνομα. Η πιθανότητα να ανελιχθώ σε βάθος χρόνου σε περιφερειακή διευθύντρια είναι ενδιαφέρουσα και πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω στους πελάτες σας.

Έχω αποφοιτήσει με πτυχίο στη φιλοξενία και τη διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έκτοτε, τα οκτώ έτη πείρας μου έχουν μοιραστεί σε δύο εστιατόρια της ευρύτερης οικογένειάς μου, τα οποία έχουν αποσπάσει αρκετές διακρίσεις σε διαγωνισμούς από φορείς του κλάδου της εστίασης.

Μου αρέσει να δίνω τη μέγιστη προσοχή σε οτιδήποτε επηρεάζει την εμπειρία του πελάτη: να συνάπτω καλές σχέσεις με τους τακτικούς, να επιβλέπω την επιμόρφωση των σερβιτόρων, να χειρίζομαι τα παράπονα, ακόμη και να σερβίρω όταν απουσιάζουν άτομα εκτάκτως. Η διευθύντρια ενός εστιατορίου πρέπει να φαίνεται και να ασχολείται. Η ικανοποίηση των πελατών στην προηγούμενη θέση μου ξεκίνησε στο 85% και έφτασε στο 98%. Αυξήσαμε τη δαπάνη ανά πελάτη κατά 28%, αναβαθμίζοντας το μενού, και βελτιώσαμε τα κέρδη, εστιάζοντας στη βάση του κόστους και μειώνοντας τη σπατάλη. Όλα αυτά εξακολουθώντας να έχουμε το καλύτερα αμειβόμενο προσωπικό.

Χάρη στην ενεργητική μου φύση και τη βαθιά γνώση της ελληνικής κουζίνας, μπορώ να ασχολούμαι με τις λειτουργίες της κουζίνας, όπου πάντα παρακινώ τους σεφ μου να βρίσκουν τα καλύτερα υλικά, φρέσκα και ντόπια, για να δημιουργούν τις συνταγές τους σε στέρεη βάση. Έχοντας 36% τακτικούς πελάτες και ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άφησα την επιχείρηση σε άριστο σημείο για την πώλησή της.

Αντιγράφηκε!

Πώς να κλείσετε μια συνοδευτική επιστολή για εστιατόριο

Έχετε φτάσει επιτέλους στο τέλος της επιστολής σας. Αυτό το απλό τμήμα αποσκοπεί να αφήσει στον υπεύθυνο προσλήψεων θετική εντύπωση και ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το πετύχετε είναι μέσω μιας πρόσκλησης για δράση. Αυτή η πρόταση εκφράζει τον ενθουσιασμό σας για τη θέση και παροτρύνει τον υπεύθυνο προσλήψεων να επικοινωνήσει μαζί σας. Αν το επιτρέπει ο χώρος, μπορείτε ακόμη και να επαναλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε αυτό το τμήμα.

Στη συνέχεια, κλείστε την επιστολή με μια επαγγελματική και κατάλληλη υπογραφή. Τα «Ευχαριστώ», «Με εκτίμηση» και «Μετά τιμής» είναι όλα τους φιλικές και ευγενικές αποφωνήσεις.

Στόχος αυτού του τμήματος: Να προσθέσει φιλικές και ευγενικές πινελιές στο τέλος της επιστολής, δημιουργώντας μια πρόσκληση για δράση που παροτρύνει τον υπεύθυνο προσλήψεων να επικοινωνήσει μαζί σας

Παράδειγμα συμπεράσματος συνοδευτικής επιστολής

Θα με ενθουσίαζε μια ευκαιρία να δω πώς θα μπορούσα να ωφελήσω το «Λουκούλειον», ως διευθύντρια του καταστήματος και πιθανώς αργότερα ως περιφερειακή διευθύντρια.

Με εκτίμηση,

Τζένη Σταύρου

Αντιγράφηκε!

Πώς να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή για εργασία σε εστιατόριο χωρίς προηγούμενη πείρα

Ανεξάρτητα αν έχετε εργαστεί προηγουμένως σε εστιατόριο ή αν είναι η πρώτη σας εργασιακή εμπειρία, υπάρχουν μερικές βασικές ποιότητες που μπορούν να κάνουν την επιστολή σας να ξεχωρίζει.

 • Αποδοτικότητα: Τα εστιατόρια χρειάζονται αποδοτική και ακριβή εξυπηρέτηση για να επιβιώσουν. Παραδείγματα στιγμών όπου μαγειρέψατε γρήγορα και με λίγα λάθη ή όταν διαχειριστήκατε επιτυχώς την εξυπηρέτηση ενός γεμάτου σαββατόβραδου μπορούν να δείξουν γιατί θα αποτελέσετε πολύτιμο εργαζόμενο για τον πιθανό εργοδότη σας.
 • Εξυπηρέτηση πελατών: Πολλοί δυσαρεστημένοι πελάτες μπορούν να σημάνουν το τέλος του εστιατορίου. Πώς ξεπερνάτε τον εαυτό σας για να κάνετε κάθε πελάτη να νιώθει τη φιλοξενία και τη φροντίδα σας; Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές αν εργάζεστε σε ρόλο εξυπηρέτησης αλλά και το προσωπικό της κουζίνας μπορεί επίσης να συμβάλει, ετοιμάζοντας ειδικά γεύματα ή βγαίνοντας έξω για να ελέγξει ένα φαγητό.
 • Προσοχή στη λεπτομέρεια: Σε περιπτώσεις τροφικών αλλεργιών, παραλλαγών του μενού ή ειδικών αναγκών των πελατών, το προσωπικό ενός εστιατορίου μπορεί να αναβαθμίσει την εμπειρία, δίνοντας προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες.
 • Ομαδική εργασία: Ένα εστιατόριο είναι σαν μια καλά συντονισμένη συμφωνική ορχήστρα. Κάθε μέλος έχει ορισμένο ρόλο και κανένα τμήμα του δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς το άλλο. Φροντίστε να δείξετε τη φιλική και επαγγελματική διάθεσή σας μέσω του τρόπου γραφής της επιστολής σας. Ένας διευθυντής εστιατορίου θα εκτιμήσει την ικανότητά σας να δουλεύετε με άλλους.

Σερβιτόροι, υπάλληλοι υποδοχής, λαντζέρηδες, βοηθοί σερβιτόρου… Ένα εστιατόριο μπορεί να προσφέρει πολλές ευκαιρίες απασχόλησης σε άτομα χωρίς πείρα. Αυτές οι δουλειές μπορούν να διδάξουν μια ποικιλία γενικών δεξιοτήτων, όπως ομαδική εργασία, προσοχή στη λεπτομέρεια και εξυπηρέτηση πελατών, μαζί με πιο συγκεκριμένες, όπως σερβίρισμα φαγητού και μαγειρική. Και επειδή τα εστιατόρια είναι ανοιχτά τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα, προσφέρουν πολλές θέσεις ημιαπασχόλησης για φοιτητές ή όσους αναζητούν δεύτερη δουλειά.

Πώς, όμως, μπορείτε να βρείτε δουλειά σε ένα εστιατόριο αν δεν έχετε ποτέ εργαστεί σε εστιατόριο;

Το πρώτο βήμα κατά την αναζήτηση εργασίας είναι να καταλάβετε τις ανάγκες του εστιατορίου. Ξεκινήστε με την αγγελία εργασίας, τον ιστότοπο και τα κοινωνικά μέσα. Τι λεπτομέρειες προσφέρουν για τον ιδανικό υποψήφιο; Πρόκειται για ένα πολυτελές εστιατόριο όπου η επαγγελματικότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι το παν; Ή μήπως είναι μια οικογενειακή ταβέρνα που χρειάζεται γρήγορη εξυπηρέτηση με χαμόγελο; Εφόσον το εστιατόριο στο οποίο υποβάλλετε αίτηση μάλλον δεν θα είναι μακριά από το σπίτι σας, μπορεί να αξίζει να το επισκεφθείτε για να αποκτήσετε μια καλύτερη αντίληψη για το στιλ της εξυπηρέτησής του. Πώς είναι το φαγητό; Πώς συμπεριφέρονται οι τωρινοί υπάλληλοι στους πελάτες και μεταξύ τους; 

Αφού κάνετε λίγη έρευνα, σκεφτείτε τις ποιότητες και τις δεξιότητες που ήδη κατέχετε και θα σας επέτρεπαν να ενταχθείτε.

Εδώ είναι μερικά δείγματα χαρακτηριστικών που δεν απαιτούν προηγούμενη εργασία σε εστιατόριο:

 • αποφασιστικότητα
 • οργανωτικότητα
 • δεκτικότητα στη μάθηση
 • επικοινωνιακότητα
 • ικανότητα τήρησης οδηγιών
 • αποδοτικότητα
 • ακρίβεια
 • εξαιρετική μνήμη
 • επαγγελματισμός
 • θετικότητα
Συμβουλή ειδικού

Υποβολή της αίτησης

Τα εστιατόρια είναι πιο προσιτά από άλλους χώρους εργασίας. Αν δεν κάνετε αίτηση σε ταχυφαγείο που κάνει τις προσλήψεις μέσω των κεντρικών, ο διευθυντής που θα διαβάσει την αίτησή σας πιθανότατα θα εργάζεται στο ίδιο εστιατόριο. Ως εκ τούτου, το να δημιουργήσετε μια ανθρώπινη σύνδεση είναι ένα από τα πιο σημαντικά που μπορείτε να κάνετε για να ξεχωρίσετε στο μυαλό του διευθυντή.

Αν δεν ζητηθεί να υποβάλετε την αίτηση μέσω ιστοτόπου ή μέσω ιμέιλ, προσπαθήστε να παραδώσετε την αίτησή σας μια ήσυχη στιγμή της ημέρας (συνήθως νωρίς το απόγευμα), όπου θα έχετε μια καλή ευκαιρία να σφίξετε το χέρι του υπευθύνου προσλήψεων προσλήψεων και να συστηθείτε. Στη συνέχεια, περιμένετε αρκετές μέρες έως μία εβδομάδα και επανέλθετε με προσωπική επίσκεψη ή τηλεφωνικά. Ένα φιλικό χαμόγελο, λίγη επιπλέον πρωτοβουλία και μια εξαιρετική συνοδευτική επιστολή είναι συχνά όλα όσα χρειάζεστε για να κλείσετε τη συμφωνία για την πρώτη σας δουλειά σε εστιατόριο.

Συχνά λάθη σε μια επιστολή αίτησης εργασίας για σε εστιατόριο

 • Γενικόλογες συνοδευτικές επιστολές: Κάθε συνοδευτική επιστολή που γράφετε πρέπει να εξηγεί γιατί ενδιαφέρεστε να εργαστείτε στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Ένας γενικός διευθυντής δεν θα ενδιαφερθεί να προσλάβει κάποιον που δεν έχει πάθος για το εστιατόριο. Φροντίστε να προσαρμόσετε την επιστολή, παραθέτοντας τι πιο συναφείς εμπειρίες και δεξιότητες.
 • Άσχετη εμπειρία: Μαθητές Λυκείου και άτομα που αναζητούν δουλειά σε εστιατόριο χωρίς πείρα συχνά γράφουν για τα χόμπι τους. Αυτό μάλλον δεν θα δώσει καλή εντύπωση σε έναν βοηθό διευθυντή. Αντί για αυτό, λοιπόν, επικεντρωθείτε στις προσωπικές ιδιότητες και τις φορητές δεξιότητες που σας κάνουν καλό υποψήφιο –προσοχή στη λεπτομέρεια, θετική διάθεση, ικανότητα μάθησης κ.λπ.
 • Ορθογραφικά και γραμματικά λάθη: Η κακή επικοινωνία δίνει αμέσως εικόνα προχειρότητας αντί για επαγγελματισμό. Ευτυχώς, αυτά τα λάθη είναι εύκολο να αποφευχθούν. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε εργαλείο ορθογραφικού ελέγχου ή ζητήστε από έναν φίλο να διαβάσει την αίτησή σας πριν την υποβάλετε.
 • Κακή μορφοποίηση: Μην αφήσετε την καλή σχεδίαση για το τέλος. Επιλέγοντας μια επαγγελματική γραμματοσειρά και τηρώντας καλή ισορροπία κενού χώρου και κειμένου, μπορείτε να κάνετε εξαρχής τη συνοδευτική επιστολή σας να ξεχωρίσει. Μια εφαρμογή δημιουργίας συνοδευτικής επιστολής και τα κατάλληλα πρότυπα μπορούν να διευκολύνουν τη διαδικασία της μορφοποίησης.

Κύρια διδάγματα

 1. Μια εξαιρετική συνοδευτική επιστολή μπορεί γρήγορα να ανεβάσει την αίτησή σας στο επόμενο επίπεδο. Φροντίστε να συμπεριλάβετε μια στην αίτησή σας, για να μεγιστοποιήσετε την πιθανότητα να πάρετε τη δουλειά στο εστιατόριο.
 2. Είναι απαραίτητο να δείξετε στη διεύθυνση του εστιατορίου γιατί θέλετε να εργαστείτε στο δικό τους εστιατόριο και ποιες δεξιότητες προσφέρετε. Φροντίστε να προσαρμόσετε τη συνοδευτική επιστολή σε κάθε θέση για την οποία κάνετε αίτηση.
 3. Οι συνοδευτικές επιστολές έχουν μια χρήσιμη δομή που σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες μόνο σε μία σελίδα. Φροντίστε ότι η δική σας έχει όλα τα απαραίτητα τμήματα πριν υποβάλετε την αίτησή σας.
 4. Οι δουλειές σε εστιατόρια είναι ιδανικές για πρωτόπειρους· φροντίστε να εστιάσετε στα γνωρίσματα της προσωπικότητάς σας και να ερευνήσετε τις ανάγκες του εστιατορίου.
 5. Μην αφήσετε την κακή μορφοποίηση να καταστρέψει ένα καλογραμμένο κείμενο. Ένα πρότυπο και μια εφαρμογή δημιουργίας συνοδευτικής επιστολής μπορούν να σας βάλουν στον δρόμο προς την επιτυχία.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εκπληκτική συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του CVapp.gr: βρείτε τις σωστές λέξεις, μαζί με σχέδια και παραδείγματα εγκεκριμένα από υπευθύνους εύρεσης προσωπικού. Αυξήστε την πιθανότητα εύρεσης εργασίας χάρη στην καλύτερη εφαρμογή δημιουργίας συνοδευτικών επιστολών στο Διαδίκτυο.

Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Ξεχωρίστε και προσληφθείτε πιο γρήγορα χάρη στη συλλογή μας από πρότυπα συνοδευτικής επιστολής τα οποία έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς για να σας αποφέρουν την τέλεια θέση εργασίας.
Δημιουργία συνοδευτικής επιστολής

Δωρεάν πρότυπα σχεδιασμένα από επαγγελματίες

Έχοντας δημιουργήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές, το CVapp.gr είναι το κορυφαίο ονλάιν εργαλείο βιογραφικού που εξασφαλίζει συνεντεύξεις
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη cover_letter template
Στοκχόλμη
1,400,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη cover_letter template
Νέα Υόρκη
440,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη cover_letter template
Βιέννη
120,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ cover_letter template
Σίδνεϊ
160,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο cover_letter template
Λονδίνο
280,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο cover_letter template
Δουβλίνο
240,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα cover_letter template
Μόσχα
62,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ cover_letter template
Άμστερνταμ
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη cover_letter template
Μαδρίτη
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο cover_letter template
Σαντιάγο
140,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη cover_letter template
Σιγκαπούρη
52,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο cover_letter template
Όσλο
56,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν cover_letter template
Κέιπ Τάουν
7,700+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι cover_letter template
Παρίσι
35,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο cover_letter template
Βερολίνο
92,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη cover_letter template
Γενεύη
3,300+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ cover_letter template
Βανκούβερ
45,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο cover_letter template
Τόκιο
61,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο cover_letter template
Μιλάνο
51,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα cover_letter template
Λισσαβώνα
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη cover_letter template
Βαρκελώνη
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη cover_letter template
Κοπεγχάγη
22,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο cover_letter template
Σικάγο
19,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο cover_letter template
Ρίο
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη cover_letter template
Ρώμη
5,500+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη cover_letter template
Βοστώνη
17,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο cover_letter template
Τορόντο
100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις