1. Παραδείγματα
  2. Σερβιτόρος/σερβιτόρα
Κείμενο: Anna MuckermanAnna Muckerman

Σερβιτόρος/σερβιτόρα: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής

Χρησιμοποιήστε αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής για τη θέση «Σερβιτόρος/σερβιτόρα» και προσληφθείτε γρήγορα –χωρίς αναστάτωση, χωρίς ασάφεια. Αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θέση εργασίας «Σερβιτόρος/σερβιτόρα» το 2024. Αξιοποιήστε τις ενδεικτικές προτάσεις και τους οδηγούς των ειδικών μας και κατεβάστε την τέλεια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά.
4.5
Μέση βαθμολογία
38 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Σερβιτόρος/σερβιτόρα: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής
Επεξεργασία αυτής της συνοδευτικής επιστολής

Παρότι το περιεχόμενο μιας συνοδευτικής επιστολής είναι πολύ πιο ευέλικτο από εκείνο ενός βιογραφικού, δεν σημαίνει ότι δεν έχει καθόλου δομή. Σε αυτό το τμήμα, θα αναλύσουμε την καλύτερη μορφή συνοδευτικής επιστολής για τις περισσότερες θέσεις και τους περισσότερους κλάδους.

Τα βασικά συστατικά είναι τα εξής:

  • Κεφαλίδα
  • Χαιρετισμός
  • Εισαγωγή
  • Κορμός
  • Συμπέρασμα
  • Υπογραφή

Για περισσότερη καθοδήγηση και δείγματα γραφής, ανατρέξτε στον γενικό οδηγό για τις συνοδευτικές επιστολές.

Κεφαλίδα συνοδευτικής επιστολής

Η κεφαλίδα της συνοδευτικής επιστολής είναι από τα καλύτερα σημεία για να τραβήξετε την προσοχή του υπευθύνου προσλήψεων και να εναρμονιστείτε με τον χαρακτήρα του εστιατορίου. Ο σκοπός αυτού του τμήματος είναι διπλός. Πρώτον, η κεφαλίδα πρέπει να ταυτοποιεί το έγγραφο, έχοντας το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό τηλεφώνου και άλλα στοιχεία επικοινωνίας σας στη διάθεση του διευθυντή του εστιατορίου.

Δεύτερον, η κεφαλίδα πρέπει να προσδίδει ελκυστική μορφή που να κάνει την αίτησή σας να ξεχωρίζει. Επειδή είναι από τα λίγα σημεία όπου μπορείτε να προσθέσετε χρώμα και άλλα εικαστικά στολίδια, αξίζει να σκεφτείτε τι είδους σχεδίαση αρμόζει. 

Στόχος αυτού του τμήματος: να κάνετε εμφανή στον υπεύθυνο προσλήψεων το ονοματεπώνυμο και τα απαραίτητα στοιχεία σας, και να δημιουργήσετε μια ελκυστική μορφή που παρουσιάζει την κατάλληλη εικόνα.

Χαιρετισμός συνοδευτικής επιστολής

Ο χαιρετισμός της συνοδευτικής επιστολής είναι ένα μικρό αλλά δυνατό στοιχείο. Εδώ έχετε την καλύτερη ευκαιρία να επιτύχετε προσωπική σύνδεση, προσφωνώντας τον παραλήπτη ονομαστικά. Φροντίστε να επιλέξετε τον χαιρετισμό που ενδείκνυται βάσει του πόσο καλά γνωρίζετε τον εργοδότη. Η προσφώνηση «Αγαπητέ» ή «Αγαπητή» συν το επώνυμο του ιδιοκτήτη ή του υπευθύνου προσλήψεων λειτουργεί καλά στις περισσότερες τυπικές περιστάσεις. Μπορείτε επίσης να γράψετε «Γεια σας» ή «Χαίρετε» ή ακόμη και το μικρό όνομα του παραλήπτη, αν γνωρίζετε τον εργοδότη.

Στόχος αυτού του τμήματος: να απευθυνθείτε στον διευθυντή ή τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου ονομαστικά, δημιουργώντας προσωπική σύνδεση και κλίμα ευγένειας και σεβασμού.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα χαιρετισμού συνοδευτικής επιστολής

Αγαπητή κ. Ορνεράκη,

Αντιγράφηκε!

Εισαγωγή συνοδευτικής επιστολής

Η εισαγωγή της συνοδευτικής επιστολής είναι το σημείο όπου πρέπει να κάνετε μια σημαντική δήλωση –αρκεί να είναι επαγγελματική! Θέλετε να κάνετε άριστη πρώτη εντύπωση, αναφέροντας ένα γεγονός ή μια ιστορία για τη δουλειά ή μια συναρπαστική πληροφορία για τον εαυτό σας. Είναι καλό να επιδείξετε την ευχάριστη προσωπικότητά σας από την αρχή, κάνοντας αναφορά και στις σημαντικότερες δεξιότητες τις οποίες απαιτεί η θέση εργασίας. Θυμηθείτε: οι διευθυντές εστιατορίου είναι πολυάσχολοι, άρα η εισαγωγή σας πρέπει να αξίζει τον χρόνο τους.

Στόχος αυτού του τμήματος: να συστηθείτε με τρόπο που να τραβά την προσοχή, κάνοντας μια δήλωση για τον εαυτό σας, αναφέροντας ένα γεγονός ή μια ιστορία για τη δουλειά, που θα οδηγήσει στον κορμό της επιστολής.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εισαγωγής συνοδευτικής επιστολής

Εργαζόμενη από τα εφηβικά μου χρόνια ως σερβιτόρα στο κρητικό εστιατόριο των γονιών μου, έχω μάθει ότι η αποδοτικότητα και η νοοτροπία συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ζεστή και αυθεντική εμπειρία εστίασης.

Αντιγράφηκε!

Κορμός συνοδευτικής επιστολής

Ο κορμός της συνοδευτικής επιστολής είναι το μεγαλύτερο τμήμα του εγγράφου, αλλά δεν χρειάζεται να σας δυσκολέψει. Εδώ πρέπει να καταγράψετε τα πιο συναφή επιτεύγματά σας, τα γνωρίσματα της προσωπικότητάς σας και τις ποιότητες που σας ξεχωρίζουν. Για να απλοποιήσετε τη διαδικασία γραφής, μπορείτε να χωρίσετε το τμήμα σε δύο μέρη.

Στο πρώτο, περιγράψτε καταστάσεις τις οποίες αντιμετωπίσατε στο παρελθόν, τι έπρεπε να γίνει, τι πράξατε και τι επιτύχατε. Φροντίστε να επιλέξετε παραδείγματα σχετικά με το είδος του εστιατορίου και τη δουλειά την οποία θα κάνετε.

Στο δεύτερο μέρος, μπορείτε να παραθέσετε τις κορυφαίες δεξιότητές σας και τι θα μπορούσατε να προσφέρετε στη θέση εργασίας, για να μπορέσει ο εργοδότης να σας φανταστεί εν ώρα εργασίας.

Στόχος αυτού του τμήματος: να αφηγηθείτε τις πιο ενδιαφέρουσες και σχετικές εμπειρίες και τα επιτεύγματά σας και να αναφέρετε τι θα μπορούσατε να προσφέρετε στο εστιατόριο το οποίο σας ενδιαφέρει.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα κορμού συνοδευτικής επιστολής

Σύντομα κατάλαβα ότι η παρουσία μου κοντά στους πελάτες με βοηθούσε να νιώθω πότε κάποιος ήθελε να επιλέξει κάτι διαφορετικό από το μενού, πότε δεν ήξερε ποιο κρασί να επιλέξει ή πότε απλώς ήθελε φιλική κουβέντα. Για ορισμένους, η ταχύτητα και η αποδοτικότητα ήταν ό,τι πιο σημαντικό, ιδίως το μεσημέρι, ενώ άλλοι επιθυμούσαν λίγο περισσότερη αλληλεπίδραση κατά την παραμονή τους. Χάρη στην καταγωγή μου από την Κρήτη, είμαι από τη φύση μου φιλόξενη, χαρακτηριστικό που γνωρίζω ότι συνάδει με τις θεμελιώδεις αξίες σας.

Κάνω αίτηση για τη θέση της σερβιτόρας με ημιαπασχόληση, για να τη συνδυάσω με τις σπουδές μου στα τουριστικά, αλλά κυρίως ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω στο ξακουστό πρόγραμμα κατάρτισης που προσφέρετε και να μάθω πλάι σε ένα από τα βραβευμένα στελέχη σας. Ο κλάδος της φιλοξενίας μαθαίνεται καλύτερα μέσα από τη συναναστροφή με τους πελάτες, και ελπίζω το πάθος και η διάθεση βελτίωσης που με χαρακτηρίζουν να συμβάλουν θετικά στην επιχείρησή σας.

Χάρη στην παραδοσιακή κρητική ανατροφή μου, έχω υψηλού επιπέδου γνώσεις για τα εδέσματα και τα ποτά, ενώ θα μπορούσα επίσης να ωφελήσω τους συναδέλφους μου με τις γνώσεις μου για τα προϊόντα. Λατρεύω την ομαδική εργασία και γνωρίζω ότι όλοι οι υπάλληλοι αποτελούν χρήσιμο μέλος της κουζίνας. Από την ηλικία των 14 ετών, έχω συνηθίσει να εργάζομαι υπό πίεση και να διατηρώ το κέφι και την ηρεμία μου ανεξαρτήτως κατάστασης.

Αντιγράφηκε!

Συμπέρασμα και υπογραφή συνοδευτικής επιστολής

Κοντεύετε στο τέρμα. Απομένει μόνο να κλείσετε τη συνοδευτική επιστολή με τρόπο ευγενικό και θετικό. Μια πρόσκληση σε δράση πετυχαίνει αυτό ακριβώς. Αυτή η πρόταση εκφράζει τον ενθουσιασμό σας για τη θέση και προσκαλεί τον υπεύθυνο προσλήψεων να επικοινωνήσει μαζί σας. Επίσης, θα μπορούσατε να επαναλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας. 

Κατόπιν, ολοκληρώστε την επιστολή με την κατάλληλη αποφώνηση. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις φράσεις «Με εκτίμηση», «Μετά τιμής» ή «Ευχαριστώ», ανάλογα με τη σχέση σας με τον εργοδότη.

Στόχος αυτού του τμήματος: να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική πρόσκληση σε δράση η οποία να παροτρύνει τον διευθυντή του εστιατορίου να επικοινωνήσει μαζί σας και να κλείσετε την επιστολή με ευγένεια και σεβασμό.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα συμπεράσματος και υπογραφής συνοδευτικής επιστολής

Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν μου δίνατε την ευκαιρία να έρθω να δουλέψω για εσάς μία ή δύο βάρδιες, για να με δείτε σε δράση. Είναι δύσκολο για μια σερβιτόρα να μιλήσει για τη δουλειά της σε συνέντευξη. Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο αν με αφήνατε να σας δείξω πώς κάνω τους πελάτες να φεύγουν με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη.

Με εκτίμηση, 

Τασία Γιαννάκη

Αντιγράφηκε!
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Ξεχωρίστε και προσληφθείτε πιο γρήγορα χάρη στη συλλογή μας από πρότυπα συνοδευτικής επιστολής τα οποία έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς για να σας αποφέρουν την τέλεια θέση εργασίας.
Δημιουργία συνοδευτικής επιστολής

Δωρεάν πρότυπα σχεδιασμένα από επαγγελματίες

Έχοντας δημιουργήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές, το CVapp.gr είναι το κορυφαίο ονλάιν εργαλείο βιογραφικού που εξασφαλίζει συνεντεύξεις
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη cover_letter template
Στοκχόλμη
1,400,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη cover_letter template
Νέα Υόρκη
440,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη cover_letter template
Βιέννη
120,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ cover_letter template
Σίδνεϊ
160,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο cover_letter template
Λονδίνο
290,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο cover_letter template
Δουβλίνο
250,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα cover_letter template
Μόσχα
63,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ cover_letter template
Άμστερνταμ
160,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη cover_letter template
Μαδρίτη
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο cover_letter template
Σαντιάγο
140,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη cover_letter template
Σιγκαπούρη
53,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο cover_letter template
Όσλο
57,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν cover_letter template
Κέιπ Τάουν
7,900+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι cover_letter template
Παρίσι
36,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο cover_letter template
Βερολίνο
94,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη cover_letter template
Γενεύη
3,400+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ cover_letter template
Βανκούβερ
46,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο cover_letter template
Τόκιο
62,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο cover_letter template
Μιλάνο
51,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα cover_letter template
Λισσαβώνα
30,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη cover_letter template
Βαρκελώνη
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη cover_letter template
Κοπεγχάγη
23,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο cover_letter template
Σικάγο
20,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο cover_letter template
Ρίο
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη cover_letter template
Ρώμη
5,700+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη cover_letter template
Βοστώνη
18,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο cover_letter template
Τορόντο
110,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις