1. Παραδείγματα
 2. Φροντιστής
Κείμενο: Anna MuckermanAnna Muckerman

Φροντιστής: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής

Χρησιμοποιήστε αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής για τη θέση «Φροντιστής» και προσληφθείτε γρήγορα –χωρίς αναστάτωση, χωρίς ασάφεια. Αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θέση εργασίας «Φροντιστής» το 2024. Αξιοποιήστε τις ενδεικτικές προτάσεις και τους οδηγούς των ειδικών μας και κατεβάστε την τέλεια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά.
4.5
Μέση βαθμολογία
65 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Φροντιστής: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής
Επεξεργασία αυτής της συνοδευτικής επιστολής

Καθώς οι άνθρωποι ζουν ολοένα περισσότερο ευτυχισμένοι και υγιείς μέχρι μεγάλη ηλικία, η ανάγκη για έμπειρους και συμπονετικούς φροντιστές αναμένεται να αυξηθεί –εκθετικά. Οι φροντιστές φροντίζουν οι ηλικιωμένοι ασθενείς και τα άτομα με αναπηρία ή ασθένεια να ζουν άνετες, ολοκληρωμένες ζωές, μεριμνώντας για το μπάνιο τους, τη διατροφή τους και τις ανάγκες του σπιτιού τους. Δεν εργάζεστε μόνο για τον ασθενή σας, παρέχετε ηρεμία στην οικογένεια και τους αγαπημένους του. Λίγοι ρόλοι προσφέρουν μεγαλύτερη επαγγελματική ικανοποίηση, λίγοι όμως είναι και τόσο δύσκολοι.

Για να πιάσετε μία από τις πολλές θέσεις φροντιστή, πρέπει να αποδείξετε σε μια οικογένεια ή σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων ότι έχετε εξαιρετικές οργανωτικές δεξιότητες, ότι δίνετε προσοχή στις λεπτομέρειες και κυρίως ότι έχετε πάθος για την παροχή βοήθειας στους ανθρώπους που φροντίζετε ώστε να ζουν άνετες ζωές. Πώς μπορείτε να μεταφέρετε όλες αυτές τις πληροφορίες γρήγορα και αποτελεσματικά; 

Με μια σοβαρή και επαγγελματική συνοδευτική επιστολή φυσικά! Αυτό το έγγραφο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ξεχωρίσετε και να δείξετε σε μια οικογένεια ότι βλέπετε σοβαρά τη θέση. Σας επιτρέπει να επεκτείνετε τις πληροφορίες του βιογραφικού σας και να δημιουργήσετε μια προσωπική σύνδεση για να δείξετε γιατί είστε η κατάλληλη επιλογή.

Σε αυτόν τον οδηγό, μαζί με το δωρεάν παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής φροντιστή, θα καλύψουμε τα εξής:

 • Τα μέρη και τον σκοπό ενός εξαιρετικού παραδείγματος συνοδευτικής επιστολής
 • Βασικά λάθη που πρέπει να αποφευχθούν στη συνοδευτική σας επιστολή
 • Πώς να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή φροντιστή χωρίς πείρα
 • Την καλύτερη μορφή για μια συνοδευτική επιστολή φροντιστή (περιλαμβάνεται δείγμα)
Στατιστική γνώση

Οι μελλοντικές προοπτικές εργασίας για τους φροντιστές την επόμενη δεκαετία φαίνονται λαμπρές –πραγματικά λαμπρές. Η ανάγκη για φροντιστές αναμένεται να αυξηθεί κατά το εντυπωσιακό 34 τοις εκατό, σύμφωνα με το αμερικανικό γραφείο στατιστικών για την αγορά εργασίας. Πολύ περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις θα είναι για ηλικιωμένους ασθενείς, αλλά υπάρχει επίσης αυξανόμενη ανάγκη για φροντιστές που ειδικεύονται στη βοήθεια ενηλίκων με αναπηρίες.

H καλύτερη μορφή για μια συνοδευτική επιστολή φροντιστή

Η καλύτερη μορφή διευκολύνει μια οικογένεια ή έναν υπεύθυνο προσλήψεων να ακολουθήσει τις σκέψεις σας από την πρώτη λέξη ως την τελευταία παράγραφο. Δεδομένου ότι κάθε γραμμή μιας συνοδευτικής επιστολής πρέπει να προσθέτει περισσότερους λόγους για τους οποίους είστε το σωστό άτομο για τη δουλειά, ακολουθώντας αυτήν τη δοκιμασμένη δομή θα αυξήσετε την πιθανότητα να πάρετε τη θέση.

Η μορφή μιας συνοδευτικής επιστολής φροντιστή πρέπει να περιέχει τα εξής στοιχεία:

 • Κεφαλίδα συνοδευτικής επιστολής
 • Χαιρετισμός/προσφώνηση
 • Εισαγωγή συνοδευτικής επιστολής
 • Μεσαίες παράγραφοι (κορμός της επιστολής)
 • Καταληκτική παράγραφος συνοδευτικής επιστολής (συμπέρασμα και πρόσκληση σε δράση)

Κάθε τμήμα αυτής της μορφής πρέπει να ρέει στο άλλο, δημιουργώντας μια ομαλή μετάβαση μεταξύ των διαφορετικών στοιχείων. Η συνοδευτική σας επιστολή πρέπει να επισημαίνει βασικά κομμάτια της πείρας σας και να επιδεικνύει δεξιότητες που είναι σημαντικές στον ρόλο για τον οποίο υποβάλλετε αίτηση. 

Κοιτάξτε το δωρεάν παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής φροντιστή που έχουμε ετοιμάσει, για να βοηθηθείτε στη δημιουργία της δικής σας. Αυτό το παράδειγμα μπορεί επίσης να τροποποιηθεί μέσα στο εύχρηστο εργαλείο δημιουργίας συνοδευτικών επιστολών μας.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής

Αγαπητή κ. Ιωάννου,

Είμαι πιστοποιημένη φροντίστρια με εννέα έτη πείρας στη φροντίδα ηλικιωμένων με μαθησιακές και ψυχικές δυσκολίες.

Στην προηγούμενη θέση εργασίας μου, παρείχα φροντίδα σε έως δέκα ασθενείς την εβδομάδα. Αναλάμβανα βασική ιατρική φροντίδα, παρακολουθώντας την ψυχική τους κατάσταση, προσφέροντας βασικές αναπτυξιακές θεραπείες και βοηθώντας τους στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Οι ασθενείς μου ήταν συνήθως ηλικίας 65-80 ετών, με διάφορες σωματικές και ψυχικές ανάγκες.

Καθώς η πείρα μου έχει αυξηθεί, μπορώ να αντιληφθώ πότε ένα άτομο χρειάζεται περαιτέρω ιατρική παρέμβαση, μαθησιακή υποστήριξη ή απλώς ένα άτομο για κουβέντα. Οι ηλικιωμένοι μπορεί να ξεχνούν βασικές εργασίες όταν είναι άρρωστοι ή υπό πίεση, για αυτό τους εκπαιδεύω κατάλληλα όταν όλα αρχίζουν να τους φαίνονται δύσκολα.

Σημαντικό τμήμα των προηγούμενων ασθενών μου δεν μπορούσαν να περπατήσουν, επομένως ανέπτυξα τις δεξιότητες (και τη δύναμη) που χρειαζόμουν για να αντεπεξέρχομαι. Είμαι επαγγελματίας φυσικοθεραπεύτρια και έχω βοηθήσει ανθρώπους να ανακάμψουν από πολλές σωματικές αδυναμίες προερχόμενες από ψυχική αστάθεια.

Μια δεύτερη περιοχή ειδίκευσης είναι η εργασία με ασθενείς που πάσχουν από άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ. Έχω πτυχίο νοσηλεύτριας ψυχικής υγείας και αφιερώνω μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου στη διοργάνωση εράνων. Ως φροντίστρια, βλέπω τον άμεσο αντίκτυπο των φιλανθρωπικών δωρεών στις ζωές των ασθενών μου.

Θα ήθελα πολύ να έχω την ευκαιρία να επισκεφθώ την εταιρεία σας για μια συνέντευξη, ίσως και για να συνοδεύσω έναν από τους φροντιστές σας για να κατανοήσω τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζετε αυτό το εξόχως σημαντικό λειτούργημα.

Με εκτίμηση,

Αλίκη Παλαιολόγου

Αντιγράφηκε!

Κεφαλίδα συνοδευτικής επιστολής

Η κεφαλίδα της συνοδευτικής επιστολής παίζει σημαντικό ρόλο, διασφαλίζοντας ότι ο υπεύθυνος προσλήψεων ή ο παραλήπτης της επιστολής έχει βασικές πληροφορίες σχετικά με το ποιοι είστε και πώς μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί σας. Βρίσκεται ακριβώς στο πάνω μέρος του εγγράφου σας και πρέπει να περιέχει το όνομά σας, τα στοιχεία επικοινωνίας σας και οποιαδήποτε άλλη σχετική λεπτομέρεια. Φροντίστε να μην παραφορτώσετε την κεφαλίδα με περιττές πληροφορίες, διότι δεν θέλετε να αφαιρέσετε πολύτιμο χώρο από όλα όσα έχετε να πείτε στο υπόλοιπο της συνοδευτικής επιστολής.

Συμπεριλάβετε τον τόπο κατοικίας σας, αλλά αφήστε την πλήρη διεύθυνσή σας για το στάδιο της προσφοράς. Μπορεί να ανακύψουν θέματα εμπιστευτικότητας και προστασίας δεδομένων εδώ. Επίσης, πλέον δεν χρειάζεται να περιλάβετε μια «εσωτερική διεύθυνση» εργοδότη, καθώς οι περισσότερες συνοδευτικές επιστολές αποστέλλονται ηλεκτρονικά. Αυτές οι δύο παραλείψεις εξοικονομούν πολύτιμο χώρο, τον οποίο θα αφιερώσετε στη σταδιοδρομία σας.

Κάντε κλικ στο προσαρμόσιμο παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής φροντιστή παραπάνω για περισσότερες ιδέες μορφοποίησης της δικής σας κεφαλίδας.

Στόχος της κεφαλίδας της συνοδευτικής επιστολής: Να μεταφέρει τις ζωτικές λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι είστε και πώς να επικοινωνήσουν μαζί σας, να δημιουργήσει οπτικό ενδιαφέρον που θα κάνει έναν υπεύθυνο προσλήψεων να θέλει να διαβάσει περαιτέρω.

Συμβουλή ειδικού

Η κεφαλίδα της συνοδευτικής επιστολής είναι ένα από τα λίγα σημεία όπου θα μπορέσετε να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος ή άλλα οπτικά στοιχεία σε ένα κατά τα άλλα σκέτο φύλλο χαρτιού. Για τους φροντιστές, ένας ουδέτερος χρωματικός συνδυασμός μπορεί να είναι πιο κατάλληλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η συνοδευτική σας επιστολή πρέπει να στερείται στιλ. Κοιτάξτε τα δωρεάν πρότυπα συνοδευτικών επιστολών μας για εύκολες επιλογές μορφοποίησης.

Χαιρετισμός συνοδευτικής επιστολής

Ο χαιρετισμός της συνοδευτικής σας επιστολής αναφέρεται απλά στον τρόπο με τον οποίο απευθύνεστε στο άτομο που θα διαβάσει την επιστολή σας. Εάν δεν γνωρίζετε προσωπικά τον υπεύθυνο προσλήψεων ή τον παραλήπτη της επιστολής, το «Αγαπητέ» ή «Αγαπητή» ακολουθούμενο από τη σωστή προσφώνηση και το επώνυμο είναι ένας γενικά ασφαλής και ευγενικός τρόπος. Εάν ήδη γνωρίζετε την οικογένεια με την οποία ελπίζετε να εργαστείτε, μπορείτε να επιλέξετε έναν πιο οικείο χαιρετισμό, περιλαμβάνοντας το μικρό όνομα ή γράφοντας απλώς «Γεια» ή «Χαίρετε», ιδίως όταν στέλνετε τη συνοδευτική επιστολή στο σώμα ενός ιμέιλ.

Προσπαθήστε να βρείτε το όνομα του υπευθύνου προσλήψεων αν είναι δυνατόν. Αυτό μπορεί να είναι το όνομα της εταιρείας φροντίδας ή, αν υποβάλλετε απευθείας αίτηση, ο ασθενής ή ο συγγενής. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε το απρόσωπο «Προς κάθε ενδιαφερόμενο».

Στόχος του χαιρετισμού της συνοδευτικής επιστολής: Να δημιουργήσει έναν φιλικό και ευγενικό τόνο χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο χαιρετισμό και να απευθυνθεί στον παραλήπτη της συνοδευτικής επιστολής ονομαστικά, όπου είναι δυνατόν.

Συμβουλή ειδικού

Όπου είναι δυνατόν, είναι καλό να προσφωνείτε τον παραλήπτη της επιστολής ονομαστικά, για να δημιουργήσετε μια πιο προσωπική σύνδεση. Εάν για κάποιο λόγο δεν γνωρίζετε το όνομα του ατόμου που θα διαβάσει την επιστολή σας και δεν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος να το μάθετε, προτιμήστε έναν γενικό χαιρετισμό. Καλές επιλογές για μια συνοδευτική επιστολή φροντιστή είναι το «Αγαπητό τμήμα προσλήψεων» ή το «Αγαπητή οικογένεια».

Εισαγωγή συνοδευτικής επιστολής

Η εισαγωγή της συνοδευτικής σας επιστολής είναι η ευκαιρία να τραβήξετε την προσοχή του αναγνώστη και να τον ενθαρρύνετε να διαβάσει περισσότερα για τα δυνατά σας σημεία στις επόμενες παραγράφους. Όπου είναι δυνατόν, αποφύγετε γενικές ή ξεπερασμένες εισαγωγές. Αντ’ αυτών, ξεκινήστε με μια δήλωση σχετικά με τα κίνητρά σας, τον λόγο για τον οποίο σας προσέλκυσε η θέση ή οποιαδήποτε άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Διατηρήστε έναν τόνο ενεργητικό και θετικό, ώστε ο αναγνώστης να αισθανθεί το πάθος σας από την πρώτη πρόταση.

Αυτές οι πρώτες λέξεις πρέπει να καλλιεργούν μια αίσθηση εμπιστοσύνης στις ικανότητές σας. Θα σας δοθεί η μέγιστη ευθύνη, οπότε επιλέξτε ένα καθησυχαστικό παράδειγμα γύρω από την επάρκεια και την αυτοπεποίθησή σας.

Πάρτε περισσότερη έμπνευση από την εισαγωγή στο παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής φροντιστή:

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εισαγωγής συνοδευτικής επιστολής

Αγαπητή κ. Ιωάννου,

Είμαι πιστοποιημένη φροντίστρια με εννέα έτη πείρας στη φροντίδα ηλικιωμένων με μαθησιακές και ψυχικές δυσκολίες.

Αντιγράφηκε!

Μεσαίο τμήμα συνοδευτικής επιστολής (κορμός)

Το μεσαίο τμήμα της συνοδευτικής επιστολής, γνωστό και ως κορμός, είναι ο χώρος για να επεκτείνετε όλες τις σχετικές θέσεις σας και τις δεξιότητες που έχετε αποκτήσει σε αυτές. Ο αναγνώστης πρέπει να έχει την εντύπωση ότι αφηγείστε την επαγγελματική σας ιστορία και όχι απλώς μια λίστα με προσόντα. Ενώ είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε τα επιτεύγματα και τα αποτελέσματά σας, φροντίστε να δείξετε την ανθρώπινη πλευρά σας και το πώς αντιμετωπίζετε τους ασθενείς σας με σεβασμό και φροντίδα. Μπορείτε επίσης να συζητήσετε όσες δεξιότητες αναφέρονται ρητά στην περιγραφή της θέσης εργασίας, για να δείξετε τα πλεονεκτήματα που έχετε έναντι άλλων υποψηφίων.

Κάθε φροντιστής πρέπει να εστιάζει στις εμπειρίες του που είναι σχετικές με τους μελλοντικούς ρόλους φροντίδας. Ορισμένες παθήσεις και ασθένειες έχουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις φροντίδας, οπότε βάλτε τις στην κορυφή της συνοδευτικής επιστολής, αν είναι δυνατόν. Μοιραστείτε το περικείμενο των επιτευγμάτων σας, γράφοντας συγκεκριμένα αλλά χωρίς να αποκαλύπτετε εμπιστευτικές πληροφορίες ασθενών.

Στόχος του κορμού της συνοδευτικής επιστολής: Να εξηγήσει πειστικά γιατί είστε το κατάλληλο άτομο για τον ρόλο του φροντιστή, εκφράζοντας ταυτόχρονα την προσωπικότητά σας και τα γνωρίσματα του χαρακτήρα που κάνουν ευχάριστη τη συνεργασία μαζί σας.

Ακολουθεί ο κορμός από το δείγμα συνοδευτικής επιστολής φροντιστή:

Προσαρμόσιμο παράδειγμα μεσαίου τμήματος συνοδευτικής επιστολής

Στην προηγούμενη θέση εργασίας μου, παρείχα φροντίδα σε έως δέκα ασθενείς την εβδομάδα. Αναλάμβανα βασική ιατρική φροντίδα, παρακολουθώντας την ψυχική τους κατάσταση, προσφέροντας βασικές αναπτυξιακές θεραπείες και βοηθώντας τους στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Οι ασθενείς μου ήταν συνήθως ηλικίας 65-80 ετών, με διάφορες σωματικές και ψυχικές ανάγκες.

Καθώς η πείρα μου έχει αυξηθεί, μπορώ να αντιληφθώ πότε ένα άτομο χρειάζεται περαιτέρω ιατρική παρέμβαση, μαθησιακή υποστήριξη ή απλώς ένα άτομο για κουβέντα. Οι ηλικιωμένοι μπορεί να ξεχνούν βασικές εργασίες όταν είναι άρρωστοι ή υπό πίεση, για αυτό τους εκπαιδεύω κατάλληλα όταν όλα αρχίζουν να τους φαίνονται δύσκολα.

Σημαντικό τμήμα των προηγούμενων ασθενών μου δεν μπορούσαν να περπατήσουν, επομένως ανέπτυξα τις δεξιότητες (και τη δύναμη) που χρειαζόμουν για να αντεπεξέρχομαι. Είμαι επαγγελματίας φυσικοθεραπεύτρια και έχω βοηθήσει ανθρώπους να ανακάμψουν από πολλές σωματικές αδυναμίες προερχόμενες από ψυχική αστάθεια.

Μια δεύτερη περιοχή ειδίκευσης είναι η εργασία με ασθενείς που πάσχουν από άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ. Έχω πτυχίο νοσηλεύτριας ψυχικής υγείας και αφιερώνω μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου στη διοργάνωση εράνων. Ως φροντίστρια, βλέπω τον άμεσο αντίκτυπο των φιλανθρωπικών δωρεών στις ζωές των ασθενών μου.

Αντιγράφηκε!
Συμβουλή ειδικού

Αν έχετε πείρα ως φροντιστής, μπορείτε να γράψετε για αυτήν περιγράφοντας διάφορες καταστάσεις, τι έπρεπε να γίνει στην καθεμιά, τι πράξατε και τι επιτύχατε. Διατηρήστε τις αφηγήσεις σας περιεκτικές και επικεντρωμένες μόνο στις εμπειρίες που είναι πιο σχετικές με την επιθυμητή θέση.

Πώς να κλείσετε μια συνοδευτική επιστολή φροντιστή

Συγχαρητήρια που φτάσατε στο κλείσιμο της συνοδευτικής επιστολής φροντιστή. Έχετε ήδη γράψει το δύσκολο κομμάτι και απομένει μόνο να πείσετε τον υπεύθυνο προσλήψεων να επικοινωνήσει, προσκαλώντας τον σε δράση. Αυτή η πρόσκληση δηλώνει το ενδιαφέρον σας για τη θέση και παροτρύνει ρητά τον παραλήπτη να επικοινωνήσει μαζί σας για μια συνέντευξη, χωρίς να ακούγεστε πολύ επιθετικοί.

Υπογράψτε χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε επαγγελματικό κλείσιμο αρμόζει στον τόνο που χρησιμοποιήσατε στον χαιρετισμό. Το «Με εκτίμηση», το «Με εγκάρδιους χαιρετισμούς» ή το πιο άτυπο «Ευχαριστώ» είναι καλές επιλογές.

Στόχος του κλεισίματος της συνοδευτικής επιστολής: Να δημιουργήσει μια αποτελεσματική πρόσκληση σε δράση που θα αυξήσει τις πιθανότητες να λάβετε απάντηση και να αποχαιρετήσει με μια φιλική και σεβαστική υπογραφή.

Δείτε το κλείσιμο από το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής φροντιστή:

Προσαρμόσιμο παράδειγμα συμπεράσματος και κλεισίματος συνοδευτικής επιστολής

Θα ήθελα πολύ να έχω την ευκαιρία να επισκεφθώ την εταιρεία σας για μια συνέντευξη, ίσως και για να συνοδεύσω έναν από τους φροντιστές σας για να κατανοήσω τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζετε αυτό το εξόχως σημαντικό λειτούργημα.

Με εκτίμηση,

Αλίκη Παλαιολόγου

Αντιγράφηκε!

Συνοδευτική επιστολή φροντιστή χωρίς πείρα

Ο ρόλος του φροντιστή ακόμη και χωρίς πείρα είναι πολύ προσβάσιμος. Χρειάζεται μόνο λίγη προσοχή παραπάνω, ώστε η συνοδευτική επιστολή να δείχνει σε μια οικογένεια ότι έχετε όλες τις απαραίτητες δεξιότητες, ακόμη κι αν δεν έχετε εργαστεί ξανά στη θέση.

Ευτυχώς, πολλά από τα βασικά καθήκοντα οι φροντιστές μπορούν να τα μάθουν στη δουλειά. Πολλές από τις ευθύνες των φροντιστών είναι οι εξής:

 • Πλύσιμο και ντύσιμο ασθενών
 • Μαγείρεμα και σερβίρισμα γευμάτων σύμφωνα με τις διατροφικές ανάγκες
 • Βοήθεια σε ελαφριές οικιακές εργασίες όπως σκούπισμα πατωμάτων ή πλύσιμο πιάτων
 • Οδήγηση ασθενών σε ραντεβού και βοήθεια στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους

Εάν δεν έχετε πείρα ως φροντιστής, η σύνταξη μιας συνοδευτικής επιστολής ως συμπλήρωμα του βιογραφικού σας είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι σας επιτρέπει να εξηγήσετε ποια γνωρίσματα σας καθιστούν ιδανική επιλογή για τη θέση εργασίας. Εξετάστε διαφορετικές ήπιες δεξιότητες, όπως οι εξής:

 • Υπομονή
 • Οργανωτικότητα
 • Προσοχή στη λεπτομέρεια
 • Κίνητρο
 • Φιλική διάθεση
 • Ευελιξία

Μπορεί επίσης να διαθέτετε και σκληρές δεξιότητες που είναι χρήσιμες στη φροντίδα, όπως οι εξής:

 • Γνώση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και πρώτων βοηθειών
 • Λευκό μητρώο οδήγησης
 • Γνώση ιατρικής ορολογίας
 • Υγιεινή μαγειρική
 • Γνώση βασικών ιατρικών ελέγχων όπως μέτρηση αρτηριακής πίεσης και επιπέδων γλυκόζης

Εστιάζοντας στα προσόντα που έχετε, μπορείτε να δείξετε σε μια οικογένεια ότι ο αγαπημένος τους παππούς ή το παιδί τους θα βρίσκεται σε καλά χέρια.

Πώς να αποφύγετε βασικά λάθη σε μια επιστολή αίτησης φροντιστή

Για να διασφαλίσετε ότι η επιστολή αίτησής σας θα διαβαστεί στο σύνολό της και όλη η σκληρή σας δουλειά δεν θα πάει χαμένη, είναι σημαντικό να αποφύγετε μερικά βασικά λάθη. Επικεντρώνοντας σε αυτές τις λεπτομέρειες, μπορείτε να βρεθείτε μπροστά από πολλούς υποψηφίους που δεν έχουν πείρα στη σύνταξη αιτήσεων εργασίας. Αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι τα εξής:

 • Γενικόλογες συνοδευτικές επιστολές: Οι επιστολές που έχουν φτιαχτεί με αντιγραφή και επικόλληση λένε σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων ότι δεν ενδιαφερθήκατε να φροντίσετε την αίτησή σας. Προσαρμόζοντας τη συνοδευτική επιστολή σε κάθε αγγελία εργασίας και περιλαμβάνοντας μόνο τις πιο σχετικές εμπειρίες και δεξιότητές σας, μπορείτε γρήγορα να αποδείξετε ότι είστε σοβαρός υποψήφιος.
 • Ορθογραφικά και γραμματικά λάθη: Τα ενοχλητικά δακτυλογραφικά λάθη μπορούν γρήγορα να καταστήσουν τη συνοδευτική επιστολή δυσανάγνωστη και να εξαλείψουν τις πιθανότητές σας για συνέντευξη. Ευτυχώς, αυτά τα λάθη μπορούν εύκολα να διορθωθούν χρησιμοποιώντας ένα αυτόματο εργαλείο γλωσσικού ελέγχου, σαν εκείνο που διαθέτει η δική μας εφαρμογή δημιουργίας συνοδευτικής επιστολής.
 • Κακή μορφοποίηση: Η μορφοποίηση δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη, αλλά πρέπει να είναι επαγγελματική και ελκυστική. Αντιληφθείτε το ύφος του εργοδότη και χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο πρότυπο εάν χρειάζεται.

H2 Κύρια διδάγματα

 1. Μια συνοδευτική επιστολή είναι απαραίτητο συστατικό μιας αίτησης, διότι μεταφέρει πληροφορίες οι οποίες δεν μπορούν να συναχθούν από το βιογραφικό. Επομένως, φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο και προσοχή στη σύνταξή της.
 2. Η καλύτερη μορφή συνοδευτικής επιστολής περιέχει όλα τα αναμενόμενα τμήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας κεφαλίδας που γράφει εμφανώς το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
 3. Απευθυνθείτε στον παραλήπτη της επιστολής ονομαστικά όποτε είναι δυνατόν, για να δημιουργήσετε έναν προσωπικό τόνο και να δείξετε ότι έχετε δώσει προσοχή στις λεπτομέρειες της θέσης.
 4. Όταν υποβάλλετε αίτηση για μια θέση φροντιστή χωρίς πείρα, επικεντρωθείτε στις μαλακές και σκληρές δεξιότητες που έχετε αποκτήσει σε άλλες θέσεις.
 5. Μην αφήσετε την ορθογραφία και τη γραμματική να σας ζημιώσουν. Ζητήστε από έναν φίλο να ελέγξει τη συνοδευτική επιστολή και χρησιμοποιήστε εργαλείο γλωσσικού ελέγχου πριν την υποβάλετε. Το Microsoft Editor (γνωστό και ως «Πρόγραμμα επεξεργασίας της Microsoft») είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αυτού του είδους.
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Ξεχωρίστε και προσληφθείτε πιο γρήγορα χάρη στη συλλογή μας από πρότυπα συνοδευτικής επιστολής τα οποία έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς για να σας αποφέρουν την τέλεια θέση εργασίας.
Δημιουργία συνοδευτικής επιστολής

Δωρεάν πρότυπα σχεδιασμένα από επαγγελματίες

Έχοντας δημιουργήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές, το CVapp.gr είναι το κορυφαίο ονλάιν εργαλείο βιογραφικού που εξασφαλίζει συνεντεύξεις
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη cover_letter template
Στοκχόλμη
1,400,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη cover_letter template
Νέα Υόρκη
440,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη cover_letter template
Βιέννη
120,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ cover_letter template
Σίδνεϊ
160,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο cover_letter template
Λονδίνο
280,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο cover_letter template
Δουβλίνο
240,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα cover_letter template
Μόσχα
62,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ cover_letter template
Άμστερνταμ
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη cover_letter template
Μαδρίτη
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο cover_letter template
Σαντιάγο
140,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη cover_letter template
Σιγκαπούρη
52,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο cover_letter template
Όσλο
56,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν cover_letter template
Κέιπ Τάουν
7,700+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι cover_letter template
Παρίσι
35,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο cover_letter template
Βερολίνο
92,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη cover_letter template
Γενεύη
3,300+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ cover_letter template
Βανκούβερ
45,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο cover_letter template
Τόκιο
61,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο cover_letter template
Μιλάνο
51,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα cover_letter template
Λισσαβώνα
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη cover_letter template
Βαρκελώνη
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη cover_letter template
Κοπεγχάγη
22,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο cover_letter template
Σικάγο
19,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο cover_letter template
Ρίο
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη cover_letter template
Ρώμη
5,500+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη cover_letter template
Βοστώνη
17,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο cover_letter template
Τορόντο
100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις