1. Παραδείγματα
 2. Ναυτικός
Κείμενο: Paul DruryPaul Drury

Ναυτικός: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής

Χρησιμοποιήστε αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής για τη θέση «Ναυτικός» και προσληφθείτε γρήγορα –χωρίς αναστάτωση, χωρίς ασάφεια. Αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θέση εργασίας «Ναυτικός» το 2024. Αξιοποιήστε τις ενδεικτικές προτάσεις και τους οδηγούς των ειδικών μας και κατεβάστε την τέλεια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά.
4.7
Μέση βαθμολογία
20 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Ναυτικός: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής
Επεξεργασία αυτής της συνοδευτικής επιστολής

Καθώς η καθημερινή εργασία ενός ικανού ναυτικού επηρεάζει άμεσα τις ζωές και το βιος των συναδέλφων του, ο τρόπος εκτέλεσης της εργασίας του είναι το ίδιο σημαντικός με το αντικείμενο της εργασίας. Η ασφάλεια είναι το παν σε πολλές καταστάσεις, οπότε μια συνοδευτική επιστολή για ναυτικό πρέπει να δείχνει την προσέγγισή του και την προηγούμενη πείρα του. Πρέπει να δείξει ότι μπορούν να τον εμπιστευτούν. Μια σειρά συνεντεύξεων θα είναι κεντρική για τη λήψη της απόφασης πρόσληψης, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής πρέπει να δοθούν στη συνοδευτική επιστολή.

Η καριέρα ενός ναυτικού μπορεί να περιέχει πολλούς απρόβλεπτους κινδύνους, οπότε η συνοδευτική επιστολή για ναυτικό μπορεί να αφηγηθεί μερικές από τις λιγότερο συνηθισμένες ιστορίες από την καριέρα σας και να δείξει ότι έχετε αυτό που χρειάζεται όταν ανακύψει αντιξοότητα. Η απλή επανάληψη των καθηκόντων του ρόλου δεν θα εντυπωσιάσει κανέναν· η συνοδευτική επιστολή σας πρέπει να επιδεικνύει προσαρμοστικότητα, ψυχραιμία υπό πίεση και χαλύβδινη θέληση να υπερνικήσετε ακόμα και τις δυσκολότερες καταστάσεις. Αν διηγηθείτε ασυνήθιστες ιστορίες, θα δείξετε ότι είστε έτοιμος για το απρόσμενο.

Η συνεργασία για την επίλυση προβλημάτων και η νοοτροπία της αριστείας για την εκτέλεση του ρόλου σας στην ομάδα πρέπει να είναι βασικά συστατικά μιας συνοδευτικής επιστολής για ναυτικό. Η προσωπικότητα θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο στη διαδικασία πρόσληψης ενός ναυτικού, καθώς θα περνάτε πολύ χρόνο με τους συναδέλφους σας. Αν είστε ο εαυτός σας, θα βρείτε μια ομάδα συναδέλφων με την οποία θα ταιριάξετε.

Αυτός ο οδηγός συνοδευτικής επιστολής και το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής για ναυτικό είναι μέρος των 125+ δωρεάν παραδειγμάτων συνοδευτικής επιστολής που σας δείχνουν πώς να αξιοποιήσετε στο μέγιστο αυτό το σημαντικό έγγραφο και να εξασφαλίσετε συνέντευξη για την επιθυμητή θέση ναυτικού. Η συγγραφή μιας συνοδευτικής επιστολής είναι πολύ διαφορετική από τη συγγραφή ενός βιογραφικού, οπότε ας μπούμε στη λεπτομέρεια.

Σε αυτόν τον οδηγό συνοδευτικής επιστολής για ναυτικό, θα εξερευνήσουμε τα εξής:

 • Τη μορφή συνοδευτικής επιστολής για ναυτικό που δομεί κατάλληλα την ιστορία σας.
 • Ποιες πληροφορίες να συμπεριλάβετε στην εισαγωγή, το μεσαίο τμήμα και το κλείσιμο της συνοδευτικής επιστολής.
 • Πώς να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή για ναυτικό αν δεν έχετε πείρα ως ναυτικός.
 • Ψυχολογικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη και βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά τη γραφή.

Η καλύτερη μορφή για συνοδευτική επιστολή ναυτικού

Κάθε ναυτικός έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί, αλλά πώς να δομήσετε τη συνοδευτική επιστολή ναυτικού και ποιες ιστορίες να πείτε σε ποια μέρη; Μια συνοδευτική επιστολή για ναυτικό, όπως κάθε ιστορία, χρειάζεται μια συναρπαστική αρχή, ένα δυνατό μεσαίο τμήμα και ένα αξέχαστο τέλος. Για αυτόν τον λόγο, η δομή μιας συνοδευτικής επιστολής είναι παρόμοια για τις περισσότερες θέσεις εργασίας:

 • Κεφαλίδα συνοδευτικής επιστολής
 • Χαιρετισμός/προσφώνηση
 • Εισαγωγή συνοδευτικής επιστολής
 • Μεσαίες παράγραφοι (κορμός)
 • Καταληκτική παράγραφος συνοδευτικής επιστολής (συμπέρασμα και κλείσιμο)
Συμβουλή ειδικού

Αυτός ο οδηγός συνοδευτικής επιστολής θα προσφέρει μερικές συγκεκριμένες συμβουλές για μια συνοδευτική επιστολή ναυτικού, ενώ πολλές πιο γενικές ιδέες μπορείτε να βρείτε στον γενικό οδηγό συνοδευτικής επιστολής. Μπορεί να έχετε ένα πλούσιο παρελθόν, κατά το οποίο έχετε αναλάβει πολύ περισσότερα από τα βασικά καθήκοντα ενός ναυτικού, οπότε σκεφτείτε να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή ναυτικού από όσες περισσότερες οπτικές γωνίες είναι δυνατόν. Υπάρχουν πολλές φορητές δεξιότητες που μπορούν να ενσωματωθούν στον ρόλο. 

Εδώ είναι ένα παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής ναυτικού που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει λίγη δημιουργικότητα:

Προσαρμόσιμο παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής

Αγαπητέ κ. Πάλιουρα,

Η εργασία σε αλιευτικό σκάφος μού έχει διδάξει όσα χρειαζόταν να γνωρίζω για τη χρήση και τη συντήρηση αλιευτικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

Το ανοιχτό πέλαγος ήταν μια πρόκληση για έναν πρωτόπειρο με το επάγγελμα. Στην προηγούμενη θέση εργασίας μου, ήμουν επιφορτισμένος με διάφορα καθήκοντα, ανάμεσα στα οποία η συντήρηση του καταστρώματος, ο χειρισμός του παραγαδιού και η πλοήγηση. Έχω εξοικειωθεί με διαφόρων ειδών εξοπλισμό και τεχνολογίες, και πιστεύω ότι μπορώ να προσαρμοστώ γρήγορα σε νέα συστήματα.

Έχω όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, μεταξύ των οποίων η βασική εκπαίδευση της STCW για την ασφάλεια. Επίσης, γνωρίζω τους κανονισμούς ναυσιπλοΐας και τα πρωτόκολλα ασφάλειας. Το προηγούμενο σκάφος μου ήταν εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία και επέβλεψα τον πορισμό νέων τεχνολογιών. Ένα σύστημα σόναρ το οποίο πρότεινα συνετέλεσε εν μέρει σε αύξηση κατά 41% του ετήσιου όγκου αλιεύματος, ενώ ένα νέο σύστημα ασφάλειας μείωσε τα μικροατυχήματα κατά 74%.

Ως προς την παροχή στήριξης στον καπετάνιο, έχω πείρα στην πλοήγηση και τον χειρισμό ενός σκάφους 18–20 μέτρων. Είμαι επιδέξιος πλοηγός και μπορώ να εκτελώ με σιγουριά και ακρίβεια χειρισμούς σε σημεία με κίνηση. Το σημαντικό είναι να είσαι σε εγρήγορση και να λαμβάνεις προσεκτικές αποφάσεις. Πιστεύω πως είμαι ένα αξιόπιστο μέλος του πληρώματος, που μπορούν οι άλλοι να βασιστούν πάνω μου.

Ανυπομονώ να μου δώσετε την ευκαιρία να ενταχθώ στο δικό σας πλήρωμα σε ένα ταξίδι, για να δω πόσο ταιριάζουν οι προσωπικότητες και οι εμπειρίες των μελών. Έχω ακούσει τα καλύτερα.

Με εκτίμηση,

Νίκος Μανιτάκης

Αντιγράφηκε!

Κεφαλίδα συνοδευτικής επιστολής

Κάθε ναυτικός καπετάνιος θα βάλει την αποδοτικότητα και την απλότητα στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων του, οπότε η κεφαλίδα της συνοδευτικής επιστολής ναυτικού πρέπει να περιέχει τα βασικά της αίτησής του με τον ελάχιστο δυνατό θόρυβο. Αποφύγετε περίεργα γραφικά και χρώματα με κάθε κόστος.

Η κεφαλίδα της επιστολής πρέπει να περιέχει τα στοιχεία επικοινωνίας του υποψηφίου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ιμέιλ, ίσως και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου φαίνεται το πάθος του για την αλιεία). Αν λείπουν αυτές οι λεπτομέρειες, ο υπεύθυνος προσλήψεων μπορεί να προβληματιστεί. Όταν η προσωπικότητα έχει τόση σημασία, γιατί κανείς να είναι τόσο μυστικοπαθής;

Κάντε το εύκολο να επικοινωνήσει μαζί μας. Αν η κεφαλίδα περιέχει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, ο αναγνώστης μπορεί γρήγορα να περάσει νοητά στα πιο σημαντικά στοιχεία της συνοδευτικής επιστολής ναυτικού: την πείρα και την ιστορία σας. Μη γράψετε μια σαχλή διεύθυνση ιμέιλ: το [email protected] θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι δεν παίρνετε αρκετά σοβαρά τη δουλειά σας. Χρησιμοποιήστε ένα προσωπικό ιμέιλ με το όνομά σας και έναν κοινό πάροχο.

Δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε την πλήρη διεύθυνση του σπιτιού σας στην επιστολή. Υπάρχουν ζητήματα προστασίας δεδομένων εδώ, οπότε μοιραστείτε την πλήρη διεύθυνση μόνο όταν βρίσκεστε στο στάδιο της προσφοράς. Κρατήστε την ενότητα της κεφαλίδας όσο το δυνατόν πιο απλή.

Στόχος της κεφαλίδας της συνοδευτικής επιστολής: Δώστε τις βασικές πληροφορίες με τον πιο διακριτικό τρόπο και επιλέξτε ένα απλό σχέδιο για την κεφαλίδα της επιστολής που δεν αποσπά την προσοχή από την ιστορία σας.

Χαιρετισμός συνοδευτικής επιστολής

Μια συνοδευτική επιστολή ναυτικού δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά επίσημη, καθώς η γραφή δεν είναι βασική προσδοκία του ρόλου, αλλά χρειάζεται ο κατάλληλος χαιρετισμός προς τον πιθανό εργοδότη. Είναι στοιχειώδης ευγένεια να βρείτε το σωστό όνομα (με τη σωστή ορθογραφία), οπότε ελέγξτε και επιβεβαιώστε την περιγραφή της δουλειάς. Αν δεν γνωρίζετε το όνομα, μια γρήγορη τηλεφωνική κλήση στην εταιρεία δεν θα βλάψει και μπορεί ακόμα να σας δώσει την ευκαιρία να μάθετε λίγο περισσότερα για τον ρόλο ή την κουλτούρα.

Στόχος του χαιρετισμού της επιστολής: Ξεκινήστε τη συνοδευτική επιστολή ναυτικού με το σωστό τρόπο.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα χαιρετισμού συνοδευτικής επιστολής

Αγαπητέ κ. Πάλιουρα,

Αντιγράφηκε!

Εισαγωγή συνοδευτικής επιστολής

Η εισαγωγή της συνοδευτικής επιστολής ναυτικού πρέπει να δείχνει ότι κατανοείτε τις βασικές απαιτήσεις του ρόλου και ότι βάσει της πείρας σας είστε το κατάλληλο άτομο για τη θέση εργασίας. Γράψτε συγκεκριμένα, με παραδείγματα και προσωπικότητα.

Καθώς η ομαδική δουλειά είναι απαραίτητη για έναν ναυτικό, ένας ωραίος τρόπος να αρχίσετε την επιστολή είναι γράφοντας για την πολυετή συνεργασία με άλλους. Ο εργοδότης δεν θα προτιμήσει έναν που προτιμά να τα κάνει όλα μόνος. Προτιμήστε να δείξετε ότι έχετε συνυπάρξει με άλλους σε πολύ επιτυχημένες και λειτουργικές ομάδες. Αναφέρετε πώς η συνεργασία με τους προηγούμενους συναδέλφους σας ωφελούσε τα καθημερινά σας καθήκοντα. Μην επικεντρώσετε τη συνοδευτική επιστολή στο πρόσωπό σας. 

Στόχος της εισαγωγής της συνοδευτικής επιστολής: Να δώσετε στο μελλοντικό αφεντικό μια πρόγευση των προτερημάτων που έχετε ως ναυτικός.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εισαγωγής συνοδευτικής επιστολής

Η εργασία σε αλιευτικό σκάφος μού έχει διδάξει όσα χρειαζόταν να γνωρίζω για τη χρήση και τη συντήρηση αλιευτικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

Αντιγράφηκε!

Μεσαίο τμήμα συνοδευτικής επιστολής (κορμός)

Το σώμα της συνοδευτικής επιστολής ναυτικού είναι το μέρος όπου επεκτείνεστε στην εμπειρία σας και διηγείστε μερικές ιστορίες που ταιριάζουν τόσο με τον ρόλο για τον οποίο κάνετε αίτηση όσο και σας βοηθούν να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό. Αν οι ιστορίες δεν είναι σχετικές, θα αγνοηθούν. Αν είναι ίδιες με εκείνες πολλών άλλων, θα χαθούν στην αφάνεια.

Μην πέσετε στην παγίδα απλά να επαναλάβετε την περιγραφή της δουλειάς στη συνοδευτική επιστολή ναυτικού. Το μεσαίο μέρος της επιστολής πρέπει να τραβήξει τον αναγνώστη στην ιστορία σας και να εξηγήσει ακριβώς πώς κάνετε τη διαφορά σε ό,τι κάνετε στο σκάφος. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, η ασφάλεια και η ευημερία των συναδέλφων σας εξαρτάται από το πώς κάνετε τα πράγματα καθώς και από το τι κάνετε. Δώστε περικείμενο σε ό,τι μοιράζεστε και προσπαθήστε να ποσοτικοποιήσετε τις επιδόσεις σας όπου είναι δυνατόν.

Ενώ μια συνοδευτική επιστολή πρέπει να γράφεται από μια προσωπική σκοπιά, οι ρόλοι που συμπεριλαμβάνουν πολλή ομαδική εργασία πρέπει επίσης να αναφέρουν τα επιτεύγματα των συνεργατών. Ένας ναυτικός είναι ένα γρανάζι σε μια απίστευτα αποδοτική μηχανή, οπότε όταν δίνετε εύσημα σε άλλους κατά την αναζήτηση εργασίας, δείχνετε τον σεβασμό σας στο γεγονός ότι είστε μέρος ενός συνόλου. Η ταπεινότητα είναι ένα ζωτικό χαρακτηριστικό ενός ναυτικού. Χωρίς τους συναδέλφους σας, δεν είστε τίποτα.

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι σημαντικό να αναφέρετε μερικές από τις κρίσιμες προσωπικές ποιότητες που κάθε ναυτικός θα πρέπει να διαθέτει. Ίσως να αναφερθείτε στα κίνητρά σας για τα μακρινά ταξίδια στη θάλασσα ή να δώσετε μια εικόνα της ανταγωνιστικής σας φύσης. Η εργασία στη θάλασσα είναι δύσκολη σε πολλά επίπεδα, οπότε ο μελλοντικός σας εργοδότης θα θέλει να γνωρίζει γιατί ακριβώς το κάνετε.

Στόχος του κορμού της συνοδευτικής επιστολής: Να σας παρουσιάσει ως μοναδικό και πολύτιμο μέλος του ευρύτερου πληρώματος.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα κορμού συνοδευτικής επιστολής

Το ανοιχτό πέλαγος ήταν μια πρόκληση για έναν πρωτόπειρο με το επάγγελμα. Στην προηγούμενη θέση εργασίας μου, ήμουν επιφορτισμένος με διάφορα καθήκοντα, ανάμεσα στα οποία η συντήρηση του καταστρώματος, ο χειρισμός του παραγαδιού και η πλοήγηση. Έχω εξοικειωθεί με διαφόρων ειδών εξοπλισμό και τεχνολογίες, και πιστεύω ότι μπορώ να προσαρμοστώ γρήγορα σε νέα συστήματα.

Έχω όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, μεταξύ των οποίων η βασική εκπαίδευση της STCW για την ασφάλεια. Επίσης, γνωρίζω τους κανονισμούς ναυσιπλοΐας και τα πρωτόκολλα ασφάλειας. Το προηγούμενο σκάφος μου ήταν εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία και επέβλεψα τον πορισμό νέων τεχνολογιών. Ένα σύστημα σόναρ το οποίο πρότεινα συνετέλεσε εν μέρει σε αύξηση κατά 41% του ετήσιου όγκου αλιεύματος, ενώ ένα νέο σύστημα ασφάλειας μείωσε τα μικροατυχήματα κατά 74%.

Ως προς την παροχή στήριξης στον καπετάνιο, έχω πείρα στην πλοήγηση και τον χειρισμό ενός σκάφους 18–20 μέτρων. Είμαι επιδέξιος πλοηγός και μπορώ να εκτελώ με σιγουριά και ακρίβεια χειρισμούς σε σημεία με κίνηση. Το σημαντικό είναι να είσαι σε εγρήγορση και να λαμβάνεις προσεκτικές αποφάσεις. Πιστεύω πως είμαι ένα αξιόπιστο μέλος του πληρώματος, που μπορούν οι άλλοι να βασιστούν πάνω μου.

Αντιγράφηκε!

Πώς να κλείσετε μια συνοδευτική επιστολή ναυτικού (συμπέρασμα και κλείσιμο)

Το πιο σημαντικό που αναζητά ένας καπετάνιος σε έναν ναυτικό είναι να μπορεί να συνεργαστεί καλά μαζί του. Όταν περνάτε πολλές ώρες στη θάλασσα, θα αναζητάτε τη συντροφιά ενός ταιριαστού ατόμου. Το συμπέρασμα μιας συνοδευτικής επιστολής ναυτικού πρέπει να δώσε μια τελευταία εικόνα για τον χαρακτήρα σας πριν ένας πιθανός εργοδότης αποφασίσει να σας προσκαλέσει σε συνέντευξη.

Ελπίζουμε ότι τώρα το βιογραφικό και η συνοδευτική επιστολή σας έχουν κάνει τη δουλειά τους, οπότε οι τελευταίες γραμμές της επιστολής συνοδείας ναυτικού πρέπει να τελειώσουν με τον δυνατότερο τρόπο. Ζητήστε συνέντευξη με τρόπο ευγενικό, χωρίς αυθάδεια. Αν η αίτησή σας είναι καλή, δεν υπάρχει λόγος να μην πείτε ότι ανυπομονείτε για μια πιθανή συνάντηση, για να κατανοήσετε καλύτερα τις λεπτομέρειες του ρόλου.

Στόχος του κλεισίματος: Να δώσει έναν τελευταίο λόγο, βασισμένο στην προσωπικότητά σας, για να σας προσλάβουν και να πει ότι ανυπομονείτε για μια πιθανή συνέντευξη.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα συμπεράσματος συνοδευτικής επιστολής

Ανυπομονώ να μου δώσετε την ευκαιρία να ενταχθώ στο δικό σας πλήρωμα σε ένα ταξίδι, για να δω πόσο ταιριάζουν οι προσωπικότητες και οι εμπειρίες των μελών. Έχω ακούσει τα καλύτερα.

Με εκτίμηση,

Νίκος Μανιτάκης

Αντιγράφηκε!

Ψυχολογία της γραφής: λάθη προς αποφυγή σε μια συνοδευτική επιστολή ναυτικού

Οι δεξιότητες επικοινωνίας είναι σημαντικές για έναν ναυτικό, αλλά οι δεξιότητες γραφής δεν είναι ψηλά στη λίστα των επιθυμιών, οπότε ενώ πιθανότατα δεν θα κριθείτε πολύ αυστηρά για γλωσσικά λάθη σε μια συνοδευτική επιστολή ναυτικού, δείχνουν έλλειψη προσοχής στη λεπτομέρεια, που μπορεί να είναι απίστευτα επικίνδυνη όταν βρίσκεστε στην ανοιχτή θάλασσα. Όταν υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι, δεν μπορείτε να έχετε λάθη σαν τα παρακάτω:

 1. Γραμματικά και ορθογραφικά σφάλματα: Εκμεταλλευτείτε τα διαδικτυακά εργαλεία ορθογραφικού και γραμματικού ελέγχου, όπως το Microsoft Editor (γνωστό και ως «Πρόγραμμα επεξεργασίας της Microsoft»), για να εντοπίσετε τα προφανή λάθη. Μπορείτε, επίσης, να ζητήσετε βοήθεια από έναν φίλο, που θα ξαναδιαβάσει τη συνοδευτική επιστολή.
 2. Φιλικός τόνος: Θα περνάτε πολύ χρόνο με τους μελλοντικούς συναδέλφους σας, οπότε μην είστε πολύ επίσημοι στον τόνο της επιστολής σας. Γράψτε σαν να έχετε μια συζήτηση μαζί τους –κρατήστε το κλίμα ευχάριστο. Θεωρήστε το σαν έναν μονόλογο για να ξεκινήσει η διαδικασία της συνέντευξης.
 3. Γενικόλογα παραδείγματα: Υπάρχει πάντα ο πειρασμός να δώσετε γενικά παραδείγματα και απλά να αντιγράψετε τα καθήκοντα από την περιγραφή της θέσης εργασίας. Το να πέσετε σε αυτή την παγίδα είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να βρεθείτε στον σωρό των απορριπτέων –πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να ξεχωρίσετε.
Συμβουλή ειδικού

Το καλό περιεχόμενο της συνοδευτικής επιστολής είναι ο μισός αγώνας. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι είναι ελκυστική οπτικά. Αν πειραματιστείτε με διαφορετικές μορφοποιήσεις με λογισμικό Word ή καταφέρετε να δημιουργήσετε μόνοι σας μια έκδοση PDF, ρισκάρετε το βιογραφικό σας να φαίνεται διαφορετικό σε διαφορετικούς περιηγητές κ.λπ. Γλιτώστε τον κόπο με ένα από τα απλά πρότυπα συνοδευτικής επιστολής που έχουν σχεδιάσει οι ειδικοί μας. Η εμφάνιση μετράει το ίδιο με τη λεπτομέρεια.

Συνοδευτική επιστολή για ναυτικό χωρίς πείρα

Υπάρχει σημαντική ευκαιρία να ξεκινήσετε μια καριέρα ως ναυτικός χωρίς προηγούμενη πείρα. Η συνοδευτική επιστολή ενός ναυτικού χωρίς πείρα πρέπει να καλύπτει όλες τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν χρήσιμες σε μια καριέρα ναυτικού: ικανότητα εργασίας με μηχανήματα, φυσική κατάσταση, προσοχή στη λεπτομέρεια, εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας, αποφασιστικότητα για αντιμετώπιση ενός δύσκολου περιβάλλοντος και ικανότητα εργασίας σε ομάδα υπό συνεχή πίεση.

Δεν θα είστε ο μόνος που υποβάλλει αίτηση με λίγη πείρα, οπότε μη νιώθετε άσχημα. Περιγράψτε τι είδους άτομο είστε και γιατί θεωρείτε ότι η προηγούμενη πείρα σας είναι σχετική. Πρέπει να δείξετε ότι καταλαβαίνετε τι περιλαμβάνει ο ρόλος, οπότε μη φοβηθείτε να κάνετε κάποιους συνδέσμους με αυτά που αναμένεται να κάνετε.

Κύρια διδάγματα

 1. Δείξτε ότι έχετε τις δεξιότητες και την προσωπικότητα για να ξεχωρίσετε σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους στον κόσμο. Το να είσαι ναυτικός είναι σκληρή δουλειά –τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.
 2. Χρησιμοποιήστε τη μορφή της συνοδευτικής επιστολής ναυτικού για να παρουσιάσετε την ιστορία σας με λογικό τρόπο.
 3. Η απόκτηση μιας θέσης ναυτικού χωρίς πείρα είναι δυνατή, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη συνοδευτική επιστολή σας για να συνδυάσετε το παρελθόν σας με τις μελλοντικές σας προοπτικές.
 4. Ελέγξτε για ανόητα λάθη, καθώς η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για τη θέση.
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Ξεχωρίστε και προσληφθείτε πιο γρήγορα χάρη στη συλλογή μας από πρότυπα συνοδευτικής επιστολής τα οποία έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς για να σας αποφέρουν την τέλεια θέση εργασίας.
Δημιουργία συνοδευτικής επιστολής

Δωρεάν πρότυπα σχεδιασμένα από επαγγελματίες

Έχοντας δημιουργήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές, το CVapp.gr είναι το κορυφαίο ονλάιν εργαλείο βιογραφικού που εξασφαλίζει συνεντεύξεις
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη cover_letter template
Στοκχόλμη
1,400,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη cover_letter template
Νέα Υόρκη
440,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη cover_letter template
Βιέννη
120,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ cover_letter template
Σίδνεϊ
160,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο cover_letter template
Λονδίνο
280,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο cover_letter template
Δουβλίνο
240,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα cover_letter template
Μόσχα
62,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ cover_letter template
Άμστερνταμ
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη cover_letter template
Μαδρίτη
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο cover_letter template
Σαντιάγο
140,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη cover_letter template
Σιγκαπούρη
52,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο cover_letter template
Όσλο
56,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν cover_letter template
Κέιπ Τάουν
7,700+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι cover_letter template
Παρίσι
35,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο cover_letter template
Βερολίνο
92,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη cover_letter template
Γενεύη
3,300+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ cover_letter template
Βανκούβερ
45,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο cover_letter template
Τόκιο
61,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο cover_letter template
Μιλάνο
51,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα cover_letter template
Λισσαβώνα
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη cover_letter template
Βαρκελώνη
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη cover_letter template
Κοπεγχάγη
22,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο cover_letter template
Σικάγο
19,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο cover_letter template
Ρίο
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη cover_letter template
Ρώμη
5,500+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη cover_letter template
Βοστώνη
17,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο cover_letter template
Τορόντο
100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις