1. Παραδείγματα
 2. Καθαριστής/καθαρίστρια
Κείμενο: Susan ShorSusan Shor

Καθαριστής/καθαρίστρια: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής

Χρησιμοποιήστε αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής για τη θέση «Καθαριστής/καθαρίστρια» και προσληφθείτε γρήγορα –χωρίς αναστάτωση, χωρίς ασάφεια. Αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θέση εργασίας «Καθαριστής/καθαρίστρια» το 2024. Αξιοποιήστε τις ενδεικτικές προτάσεις και τους οδηγούς των ειδικών μας και κατεβάστε την τέλεια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά.
4.8
Μέση βαθμολογία
52 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Καθαριστής/καθαρίστρια: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής
Επεξεργασία αυτής της συνοδευτικής επιστολής

Συνοδευτική επιστολή για εργασία στην καθαριότητα: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης

Επειδή η εργασία στην καθαριότητα δεν είναι κάτι ενιαίο και αδιαφοροποίητο, πρέπει να προσαρμόσετε τη συνοδευτική επιστολή σας στις ιδιαιτερότητες της θέσης που σας ενδιαφέρει. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας κατευθύνουμε κατάλληλα, ώστε να γράψετε μια απαστράπτουσα επιστολή που θα καθαρίσει την υπόθεση της πρόσληψης! Πρώτα, όμως, ας δούμε ένα ολοκληρωμένο παράδειγμα, για να πάρετε μια γενική ιδέα.

Πλήρες παράδειγμα κειμένου συνοδευτικής επιστολής για εργασία στην καθαριότητα

Πλήρες, προσαρμόσιμο παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής για εργασία στην καθαριότητα

Αγαπητή κ. Σαββίδου,

«Το νερό, ο αέρας και η καθαριότητα είναι τα βασικά υλικά στο φαρμακείο μου» είχε πει ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Η απόλυτη καθαριότητα και υγιεινή, θα προσέθετα, είναι βασικά στοιχεία ενός νοσοκομείου.

Στα πολλά χρόνια που εργάζομαι ως καθαρίστρια σε συνεργείο καθαρισμού χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχω αποκτήσει πολλές γνώσεις και δεξιότητες. Έχω μάθει να εφαρμόζω μεγάλη ποικιλία τεχνικών καθαρισμού και απολύμανσης, χρησιμοποιώντας εξελιγμένα απορρυπαντικά και απολυμαντικά διαλύματα στις ακριβείς τους δοσολογίες. Έχω επίσης εκπαιδευτεί στον χειρισμό διάφορων πλυστικών μηχανημάτων. Επομένως, θεωρώ πως είμαι έτοιμη να εργαστώ στο απαιτητικό περιβάλλον ενός νοσοκομείου.

Διαβάζοντας πόσο περήφανοι νιώθετε για το έργο που επιτελείτε, κατάλαβα ότι είστε ακριβώς η εταιρεία που μου ταιριάζει. Την ίδια αντίληψη έχω κι εγώ για τη δουλειά μας: θεωρώ ότι επιτελούμε λειτούργημα, ότι συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην επιτυχία των πελατών μας. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η συνεργασία μας θα ήταν απόλυτα αρμονική, εξαιρετικά παραγωγική και μακροχρόνια.

Σε αυτό το σημείο, θέλω να σας ευχαριστήσω που ασχολείστε με την αίτησή μου για αυτήν τη θέση. Θα χαιρόμουν πολύ αν μου δίνατε την ευκαιρία να συζητήσουμε πιο αναλυτικά από κοντά όσα θέματα δεν κάλυψα επαρκώς στο βιογραφικό και στη συνοδευτική επιστολή μου. Θα αναμένω με αγωνία απάντησή σας. Ευχαριστώ και πάλι.

Με εκτίμηση,

Σέβη Γεωργίου

Αντιγράφηκε!

Τμήματα συνοδευτικής επιστολής για εργασία στην καθαριότητα

Κατά κανόνα, η συνοδευτική επιστολή ενός υπαλλήλου καθαριότητας αφήνει περισσότερη ελευθερία από ό,τι το βιογραφικό. Παρά ταύτα, δεν είναι απαραίτητο να πρωτοτυπήσετε. Καλύτερα να δοκιμάσετε μια δοκιμασμένη δομή, η οποία περιλαμβάνει τα παρακάτω έξι μέρη: 

 1. Κεφαλίδα. Τα προσωπικά στοιχεία (όνομα, επώνυμο) και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση ιμέιλ), ακριβώς όπως στο βιογραφικό.
 2. Χαιρετισμός. Η φράση «Αγαπητέ κ.» ή «Αγαπητή κ.» συν το επώνυμο του/της υπευθύνου προσλήψεων ή του εργοδότη.
 3. Εισαγωγή. Μια πρόταση που κεντρίζει το ενδιαφέρον και δείχνει ότι δεν πρόκειται για άλλη μια επιστολή γεμάτη κοινοτοπίες, η οποία θα καταλήξει στο καλάθι απορριμμάτων.
 4. Κορμός. Δύο παράγραφοι με τα σημαντικά προτερήματα που σας καθιστούν κατάλληλη επιλογή για να ασχοληθείτε με τη συγκεκριμένη θέση στον τομέα της καθαριότητας.
 5. Συμπέρασμα. Έκφραση ευχαριστίας προς τον αναγνώστη και παρότρυνση σε περαιτέρω επικοινωνία, με γνωριμία από κοντά και συνέντευξη.
 6. Υπογραφή. Η φράση «Με εκτίμηση» και, στην αμέσως επόμενη σειρά, το ονοματεπώνυμό σας.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για το θέμα, βρείτε στο ιστολόγιο του CVapp.gr το άρθρο «Πώς να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή». Παρακάτω, εξετάζουμε τα κυριότερα τμήματα μιας καλής συνοδευτικής επιστολής εργαζομένου στην καθαριότητα.

Εισαγωγή συνοδευτικής επιστολής για εργασία στην καθαριότητα

Ένα καλό άνοιγμα για συνοδευτική επιστολή με θέμα την εργασία στην καθαριότητα θα μπορούσε να είναι ένα γνωμικό, ένα απόφθεγμα ή ένας αφορισμός για την καθαριότητα και την τάξη ή την ακαταστασία και τη βρομιά. Γενικά, προσπαθήστε να ξεφύγετε από τις αδιάφορες εισαγωγές, αν θέλετε να διαβάσουν όσα έχετε γράψει μέχρι τέλους.

Καλό

«Το νερό, ο αέρας και η καθαριότητα είναι τα βασικά υλικά στο φαρμακείο μου» είχε πει ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Η απόλυτη καθαριότητα και υγιεινή, θα προσέθετα, είναι βασικά στοιχεία ενός νοσοκομείου.

Κακό

Γράφω αυτήν την επιστολή για να εκδηλώσω το ενδιαφέρον μου για την αγγελία που δημοσιεύσατε πρόσφατα. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω ακριβώς αυτό που ζητάτε.

Κορμός συνοδευτικής επιστολής για εργασία στην καθαριότητα

Στις τρεις μεσαίες παραγράφους της συνοδευτικής επιστολής σας για μια θέση εργασίας στην καθαριότητα πρέπει να επικεντρωθείτε στα εξής:

 • τι κάνετε τόσο καλά, ώστε να θέλει να σας προσλάβει ο εργοδότης,
 • πώς συμπίπτει η νοοτροπία σας με εκείνη του εργοδότη,
 • πόσο θέλετε να κρατήσετε επαφή και να συζητήσετε από κοντά.

Πρώτη παράγραφος κορμού: καταλληλότητα για τη θέση (πείρα και δεξιότητες)

Εδώ, ο υπεύθυνος επιλογής υπαλλήλων καθαριότητας πρέπει να πειστεί ότι γνωρίζετε από υλικά και εργαλεία καθαριότητας και μπορείτε να τα μεταχειριστείτε αποτελεσματικά, για να παραδώσετε έναν χώρο καθαρό, συγυρισμένο και περιποιημένο. Για να το πράξετε, δοκιμάστε τα εξής:

 1. Επισημάνετε την πείρα σας. Επειδή γενικά δεν απαιτείται ούτε πτυχίο ούτε απολυτήριο Λυκείου από έναν καθαριστή ή μια καθαρίστρια, το βάρος δίνεται στην πρακτική πείρα, η οποία μπορεί να προέρχεται και από την καθημερινή ζωή.
 2. Δώστε έμφαση στις δεξιότητές σας. Τα προτερήματα που μπορούν να χρησιμεύσουν σε έναν επαγγελματία της καθαριότητας ποικίλλουν ανάλογα με το περιβάλλον εργασίας. Τι θα καθαρίζετε; Γραφεία; Ιατρεία; Σχολικές αίθουσες; Κουζίνες; Καθένα από αυτά έχει διαφορετικές απαιτήσεις.
 3. Τονίστε πως αγαπάτε αυτό που κάνετε. Επειδή ο τομέας της καθαριότητας χαρακτηρίζεται από έντονη κινητικότητα προσωπικού, αξίζει να πείσετε τον πιθανό εργοδότη ότι κατανοείτε πόσο χρήσιμο έργο προσφέρετε και ότι δεν θα εγκαταλείψετε με την πρώτη αντιξοότητα.
 4. Αναδείξτε την εθελοντική προσφορά. Αν έχετε παράσχει τις υπηρεσίες σας χωρίς αμοιβή σε ένα κοινωφελές ίδρυμα ή μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, μπορείτε να το σημειώσετε. Έτσι, ο υπεύθυνος προσλήψεων θα κατανοήσει ότι είστε άτομο με διάθεση για προσφορά, όρεξη για δουλειά και ανεπτυγμένο αίσθημα του καθήκοντος.

Δεύτερη παράγραφος κορμού: ταύτιση με τον εργοδότη

Αφού πείσετε για τα δυνατά σημεία που σας διακρίνουν ως ικανό επαγγελματία της καθαριότητας, καλό είναι να δείξετε ότι έχετε μελετήσει την περίπτωση του συγκεκριμένου εργοδότη. Για να το κάνετε, μπορείτε να μπείτε στον ιστότοπό του και να διαβάσετε για την πορεία του και τη «φιλοσοφία» του, και να δείξετε ότι συμφωνείτε με αυτή.

Για παράδειγμα, στον ιστότοπο της εταιρείας QCServices, μπορούμε να διακρίνουμε ότι δίνουν έμφαση στα εξής:

 • βιολογικά υλικά καθαρισμού, χωρίς επιβλαβή χημικά
 • κανένας συμβιβασμός ως προς την ποιότητα και την ασφάλεια

Επομένως, αν ετοιμάζατε μια αίτηση για εργασία σε αυτήν την εταιρεία καθαρισμού επαγγελματικών χώρων, θα έπρεπε να δείξετε ότι είστε επαγγελματίας προσηλωμένος στην εξασφάλιση της απόλυτης υγιεινής με μέσα κατά το δυνατόν ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία και το φυσικό περιβάλλον.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής: κορμός

Διαβάζοντας πόσο περήφανοι νιώθετε για το έργο που επιτελείτε, κατάλαβα ότι είστε ακριβώς η εταιρεία που μου ταιριάζει. Την ίδια αντίληψη έχω κι εγώ για τη δουλειά μας: θεωρώ ότι επιτελούμε λειτούργημα, ότι συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην επιτυχία των πελατών μας. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η συνεργασία μας θα ήταν απόλυτα αρμονική, εξαιρετικά παραγωγική και μακροχρόνια.

Αντιγράφηκε!

Πρόσκληση σε δράση και συμπέρασμα: μια καλή τελευταία εντύπωση

Αφού εξηγήσατε γιατί αξίζει να σας προτιμήσουν, ήρθε η ώρα για το κλείσιμο. Αφού ευχαριστήσετε τον υπεύθυνο επιλογής προσωπικού καθαριότητας που διάβασε τη συνοδευτική επιστολή και το βιογραφικό σας, κάνετε τη λεγόμενη «πρόσκληση σε δράση». Με άλλα λόγια, του ζητάτε να κάνει κάτι, για να συνεχιστεί η μεταξύ σας επικοινωνία. Το ιδανικό θα ήταν να σας προσκαλέσει σε γνωριμία και συνέντευξη.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής: συμπέρασμα και αποφώνηση

Σε αυτό το σημείο, θέλω να σας ευχαριστήσω που ασχολείστε με την αίτησή μου για αυτήν τη θέση. Θα χαιρόμουν πολύ αν μου δίνατε την ευκαιρία να συζητήσουμε πιο αναλυτικά από κοντά όσα θέματα δεν κάλυψα επαρκώς στο βιογραφικό και στη συνοδευτική επιστολή μου. Θα αναμένω με αγωνία απάντησή σας. Ευχαριστώ και πάλι.

Αντιγράφηκε!

Το τελευταίο τμήμα, γνωστό ως «υπογραφή» ή «αποφώνηση», περιλαμβάνει δύο γραμμές: η πρώτη έχει τη φράση «Με εκτίμηση» και η δεύτερη το ονοματεπώνυμό σας.

Πώς να γράψει συνοδευτική επιστολή ένας υπάλληλος καθαριότητας χωρίς πείρα

Αν δεν έχετε εργαστεί πάλι στην καθαριότητα, η συνοδευτική επιστολή σας πρέπει να εστιάσει στις λεγόμενες «φορητές δεξιότητες»: όσα έχετε μάθει να κάνετε είτε σε άλλες θέσεις εργασίας είτε στην καθημερινή ζωή και θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε στη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει. Πιο συγκεκριμένα, θα ήταν χρήσιμο να αναφέρετε τα εξής:

 • Ικανότητα εργασίας χωρίς επίβλεψη
 • Καλή διαχείριση του χρόνου
 • Καλή σωματική κατάσταση
 • Πιστή τήρηση οδηγιών
 • Συνέπεια και αξιοπιστία
 • Προσοχή στη λεπτομέρεια
Συμβουλή ειδικού

Δώστε προσοχή στο σύστημα παρακολούθησης αιτήσεων.

Αν θέλετε να εργαστείτε ως υπάλληλος καθαριότητας σε μεγάλη εταιρεία, ίσως την αίτησή σας την εξετάσει ένας αλγόριθμος γνωστός ως «σύστημα παρακολούθησης αιτήσεων» (ακρωνύμιο «ATS» από το «Applicant Tracking System»). Αυτός εντοπίζει λέξεις-κλειδί, βάσει των οποίων αποφασίζει πόσο σχετική με τη θέση εργασίας είναι μια αίτηση.

Συνεπώς, καλό είναι η συνοδευτική επιστολή και το βιογραφικό σας να περιέχουν όρους και φράσεις που αναφέρονται στην αγγελία της θέσης εργασίας. Έτσι, θα καταλήξετε σε υψηλότερη θέση στην κατάταξη και θα είναι πιο πιθανό να εξετάσουν τον φάκελό σας.

Κύρια διδάγματα

Μια καλή συνοδευτική επιστολή για εργασία στην καθαριότητα πρέπει να δημιουργεί ένα προφίλ ικανού και ευσυνείδητου επαγγελματία, που κάνει καλά τη δουλειά του. Ο εργοδότης πρέπει να αισθανθεί τη σιγουριά ότι θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες του κι ότι δεν θα σας χάσει με την πρώτη ευκαιρία.

Για να ετοιμάσετε μια αίτηση εργασίας και να τη στείλετε με όποιον τρόπο απαιτεί ο πιθανός εργοδότης, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τη δοκιμασμένη υπηρεσία μας. Πιο συγκεκριμένα, στην εφαρμογή δημιουργίας συνοδευτικής επιστολής του CVapp.gr θα βρείτε έτοιμες φράσεις και ποικιλία σχεδίων και προτύπων, ώστε να ετοιμάσετε ένα έγγραφο καθαρό και περιποιημένο, πραγματική διαφήμιση του επαγγελματισμού σας.

Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Ξεχωρίστε και προσληφθείτε πιο γρήγορα χάρη στη συλλογή μας από πρότυπα συνοδευτικής επιστολής τα οποία έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς για να σας αποφέρουν την τέλεια θέση εργασίας.
Δημιουργία συνοδευτικής επιστολής

Δωρεάν πρότυπα σχεδιασμένα από επαγγελματίες

Έχοντας δημιουργήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές, το CVapp.gr είναι το κορυφαίο ονλάιν εργαλείο βιογραφικού που εξασφαλίζει συνεντεύξεις
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη cover_letter template
Στοκχόλμη
1,400,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη cover_letter template
Νέα Υόρκη
440,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη cover_letter template
Βιέννη
120,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ cover_letter template
Σίδνεϊ
160,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο cover_letter template
Λονδίνο
280,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο cover_letter template
Δουβλίνο
240,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα cover_letter template
Μόσχα
62,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ cover_letter template
Άμστερνταμ
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη cover_letter template
Μαδρίτη
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο cover_letter template
Σαντιάγο
140,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη cover_letter template
Σιγκαπούρη
52,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο cover_letter template
Όσλο
56,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν cover_letter template
Κέιπ Τάουν
7,700+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι cover_letter template
Παρίσι
35,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο cover_letter template
Βερολίνο
92,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη cover_letter template
Γενεύη
3,300+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ cover_letter template
Βανκούβερ
45,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο cover_letter template
Τόκιο
61,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο cover_letter template
Μιλάνο
51,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα cover_letter template
Λισσαβώνα
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη cover_letter template
Βαρκελώνη
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη cover_letter template
Κοπεγχάγη
22,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο cover_letter template
Σικάγο
19,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο cover_letter template
Ρίο
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη cover_letter template
Ρώμη
5,500+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη cover_letter template
Βοστώνη
17,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο cover_letter template
Τορόντο
100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις