1. Παραδείγματα βιογραφικού
 2. Γιατρός
Κείμενο: Karl KahlerKarl Kahler

Γιατρός: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού

Οδηγός σύνταξης βιογραφικού με παράδειγμα, δοκιμασμένα και στοχευμένα, για να βρείτε μια νέα θέση εργασίας το 2024. Μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτό το παράδειγμα βιογραφικού για τη θέση εργασίας «Γιατρός», για να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα ένα τέλειο βιογραφικό σε λίγα λεπτά. Απλώς συμπληρώστε τα στοιχεία σας, κατεβάστε το νέο σας βιογραφικό και ξεκινήστε μια αίτηση εργασίας σήμερα!
4.1
Μέση βαθμολογία
72 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Γιατρός: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού
Επεξεργασία αυτού του βιογραφικού

Κεφαλίδα βιογραφικού: Ξεχωρίστε

Μια ελκυστική κεφαλίδα κάνει το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα με την πρώτη ματιά. Αναγράφοντας εμφανώς το όνομα, την ιδιότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας, οι υπεύθυνοι εύρεσης προσωπικού μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας πιο εύκολα όταν το αποφασίσουν.

Σίγουρα δεν θα μετανιώσετε αν αφιερώσετε λίγο περισσότερη προσπάθεια για να δώσετε στα δύο έγγραφα της αίτησής σας όμοια εμφάνιση, ώστε να ελκύουν τον αναγνώστη. Η εφαρμογή των ίδιων εικαστικών στοιχείων στη συνοδευτική επιστολή και το βιογραφικό γίνεται πρώτα αντιληπτή στις κεφαλίδες.

Παράδειγμα σύνοψης βιογραφικού γιατρού: Καλόγουστη αυτοδιαφήμιση

Η σύνοψη του βιογραφικού, επίσης γνωστή ως προφίλ ή προσωπική δήλωση, είναι η καλύτερη ευκαιρία να πείτε με δικά σας λόγια γιατί η πρόσληψή σας θα είναι εξαιρετική επιλογή. Είναι το πρώτο που βλέπουν οι εργοδότες στο βιογραφικό: μια σύντομη παρουσίαση του εαυτού σας, των επαγγελματικών ικανοτήτων και ενδιαφερόντων σας. Εδώ μπορείτε να περιγράψετε τα καλύτερά σας γνωρίσματα και να παραθέσετε τα καλύτερα επιχειρήματα υπέρ της πρόσληψής σας. 

Αν δεν το πράξετε σωστά, οι υπεύθυνοι προσλήψεων ίσως χάσουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους και σταματήσουν την ανάγνωση. Σε μελέτες παρακολούθησης βλέμματος έχει διαπιστωθεί ότι οι υπεύθυνοι προσλήψεων κοιτάζουν κατά μέσο όρο έξι με οκτώ δευτερόλεπτα ένα βιογραφικό για να αποφασίσουν αν θα το διαβάσουν, και ξεκινούν από την κορυφή. 

Ξεκινήστε με τα προτερήματα, διατηρήστε υπό έλεγχο την αφήγηση και μη δώσετε στον αναγνώστη λόγο να σταματήσει. Δεν υπάρχει χώρος για σεμνοτυφία. Αν δεν διαφημίσετε εσείς τα προσόντα σας για τη θέση εργασίας, δεν θα το πράξει κανείς. Επιδείξτε αυτοπεποίθηση και κατηγορηματικότητα αλλά όχι έπαρση. 

Επίσης, στο προφίλ μπορείτε προαιρετικά να εξειδικεύσετε τι είδους θέση εργασίας αναζητάτε. Αν επιθυμείτε να περάσετε από νοσοκομείο σε ιδιωτικό ιατρείο ή το αντίστροφο, ή αν επιζητείτε να αλλάξετε ειδίκευση ή καθήκοντα, δηλώστε το εδώ.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα σύνοψης

ιατρός με αγάπη για το αντικείμενο και εκτενή πείρα στην εσωτερική παθολογία και σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Άριστος στην ορθή διάγνωση και στην εξεύρεση της καλύτερης θεραπευτικής αγωγής για κάθε ασθενή. Συμπονετική και επαγγελματική προσέγγιση, προσηλωμένος στην παροχή της καλύτερης δυνατής περίθαλψης. Πεπειραμένος στην καθοδήγηση ασθενών σε θέματα πρόληψης και εφαρμογής θετικών αλλαγών στην καθημερινότητά τους. Ικανός στην ανάληψη ηγετικού ρόλου, λειτουργεί καλά υπό πίεση και συνεργάζεται άρτια με άλλους επαγγελματίες της υγείας.

Αντιγράφηκε!

Δείγμα εργασιακού ιστορικού: Πρακτική πείρα

Η δυναμική γλώσσα –κυρίως τα δυνατά ρήματα δράσης– είναι πολύ σημαντική για μια εντυπωσιακή επισκόπηση της εργασιακής πείρας. Χρησιμοποιήστε δυνατά ρήματα δράσης, για να αναδείξετε το εργασιακό ιστορικό που παρουσιάζει καλύτερα την κατάρτιση και την πείρα σας. 

Το τι θα επιλέξετε να περιλάβετε σε αυτό το τμήμα του βιογραφικού (μία επικεφαλίδα ανά εργοδότη ακολουθούμενη από λίστα με κουκκίδες) εξαρτάται από το στάδιο της καριέρας σας. Είτε είστε γιατρός με πολυετή πείρα είτε ολοκληρώσατε πρόσφατα την ειδικότητά σας, χρειάζεται να επιλέξετε τι θα αναφέρετε. Το κριτήριο είναι πάντα το ίδιο: περιοριστείτε στην εργασιακή πείρα που έχει τη μεγαλύτερη σχέση με τη θέση εργασίας την οποία αναζητάτε.

Σε κάθε περίπτωση, οι κορυφαίες στιγμές τις οποίες θα αναφέρετε πρέπει να παρουσιαστούν ως επιτεύγματα και όχι απλώς ως καθήκοντα της θέσης. Αντί να πείτε τι ευθύνες είχατε, καταθέστε τι πραγματοποιήσατε. Δώστε έμφαση στα θετικά, μετρήσιμα αποτελέσματα, παραθέτοντας στοιχεία και αριθμούς, για να τονίσετε στόχους εγχειρημάτων τους οποίους επιτύχατε, βελτιώσεις στις οποίες συμβάλατε, προκλήσεις τις οποίες υπερβήκατε και ούτω καθεξής.

Παράδειγμα (προσαρμόστε το στην πείρα σας)

Παθολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, Ρέθυμνο
May 2014 - September 2019

 • Πέτυχα μείωση 18% στα χειρουργεία, προτείνοντας εναλλακτικές θεραπείες, σε συνεννόηση με άλλους επαγγελματίες της υγείας.
 • Λάμβανα με συνέπεια προτάσεις από ασθενείς για προσωποποιημένη φροντίδα, έχοντας βαθμολογία ικανοποίησης 92% στα ερωτηματολόγια.
 • Οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασθενείς και τους οικείους τους είχε ως αποτέλεσμα να τηρούν τις θεραπευτικές αγωγές που χορηγούσα.
 • Ηγήθηκα της ομάδας του τμήματος για την υλοποίηση συστήματος ψηφιακής τήρησης ιατρικών φακέλων και λογισμικού ηλεκτρονικής τιμολόγησης, έργο που ολοκληρώθηκε πριν παρέλθει η προθεσμία και χωρίς υπέρβαση προϋπολογισμού.

 

Γενικός ιατρός – Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, 
September 2008 - April 2013

 • Αντεπεξήλθα στον μεγαλύτερο φόρτο εργασίας με τα περισσότερα περιστατικά ενηλίκων και ανηλίκων ασθενών σε μεγάλο διάστημα έλλειψης εργατικού δυναμικού.
 • Συνεργαζόμουν με το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τη μείωση του κόστους προμηθειών κατά 18%.
 • Επέβλεψα έργο για τον εξορθολογισμό της επικοινωνίας με το εργαστηριακό προσωπικό, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής για την έκδοση αποτελεσμάτων κατά 8%.
 • Οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους ιατρούς σε γειτονικές μονάδες υγείας συνέβαλαν σε αύξηση 21% στις παραπομπές ασθενών.
Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα εκπαίδευσης βιογραφικού γιατρού: Όχι απλώς το όνομα της ιατρικής σχολής

Η εκπαίδευση έχει καίρια σημασία στην αναζήτηση εργασίας, γι’ αυτό χρειάζεται να την παρουσιάσετε με τον τρόπο τον οποίο αναμένουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων σε αυτό το τμήμα του βιογραφικού. Μπορείτε να γίνετε δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας χωρίς να έχετε πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά δεν μπορείτε να γίνετε γιατρός χωρίς να έχετε σπουδάσει στην ιατρική. Η εκπαίδευση είναι απαραίτητο συστατικό του προφίλ ενός γιατρού, όπως και η κατάρτιση επί τω έργω στη διάρκεια της ειδικότητας. 

Για να γίνει κανείς γιατρός, πρέπει να σπουδάσει για έξι έτη (δώδεκα εξάμηνα) και στη συνέχεια να προχωρήσει σε ειδικότητα, αγροτικό ή μεταπτυχιακές σπουδές. 

Από την άλλη, οι σπουδές στο Πολυτεχνείο διαρκούν πέντε έτη και οι σπουδές στα περισσότερα πανεπιστήμια διαρκούν τέσσερα έτη. Κανένα άλλο επάγγελμα δεν απαιτεί 3 έως 7 έτη ειδίκευσης, όπως το επάγγελμα του γιατρού. Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείψετε να αναφέρετε όσες βεβαιώσεις και πιστοποιήσεις έχετε αποκτήσει.

Αν δεν έχετε εκτενές εργασιακό ιστορικό, φροντίστε να εμπλουτίσετε το τμήμα του εκπαιδευτικού ιστορικού. Δεν θέλετε να στείλετε ένα βιογραφικό τριών σελίδων αλλά ούτε μισής σελίδας. 

Εργαστήκατε ως βοηθός γιατρού όσο σπουδάζατε; Ολοκληρώσατε τις σπουδές σας με εντυπωσιακό μέσο όρο; Εργαστήκατε εθελοντικά σε νοσοκομεία ή κλινικές; Όλα αυτά θα μπορούσατε να τα αναφέρετε, για να ενισχύετε την πιθανότητα να αποκτήσετε την επιθυμητή θέση εργασίας.

Συνήθως, στο τμήμα της εκπαίδευσης μπορείτε να παραθέσετε τυχόν βραβεία και λοιπές αναγνωρίσεις. Αν ήδη έχετε γράψει πολλά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χωριστό τμήμα με επικεφαλίδα «Διακρίσεις».

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εκπαίδευσης

Διδακτορικό στην Ιατρική, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
August 2005 - May 2006

Πτυχίο στη Βιολογία, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
August 2001 - May 2005

 • Μ.Ο. 9,75
Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα δεξιοτήτων βιογραφικού: Πώς ξεχωρίζετε;

Ανάμεσα σε συνυποψηφίους με τα ίδια τυπικά προσόντα, τι σας κάνει να ξεχωρίζετε; Μια ενδιαφέρουσα σύνοψη βιογραφικού και εντυπωσιακά τμήματα εργασιακού και εκπαιδευτικού ιστορικού αποτελούν πολύ καλή αφετηρία. Τι γίνεται, όμως, αν το βιογραφικό ενός άλλου υποψηφίου είναι εξίσου καλό ως προς αυτά;

Η σύνοψη και οι δεξιότητες οριοθετούν το βιογραφικό και δίνουν την ευκαιρία να τονίσετε τα δυνατά σημεία σας. Έχετε άριστη κατάρτιση σε ένα εξειδικευμένο πεδίο; Μιλάτε μια ξένη γλώσσα στην οποία θα μπορείτε να συνεννοείστε με ασθενείς που δεν μιλούν Ελληνικά; Έχετε ταλέντο στην επικοινωνία χάρη στο οποίο οι πελάτες θα κατανοούν τις περιγραφές και τις οδηγίες σας και θα συνεργάζεστε αρμονικά με τους συναδέλφους σας; Όλα αυτά θα μπορούσαν να σας δώσουν το προβάδισμα έναντι των υπολοίπων –σε συνάρτηση, πάντα, με τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα δεξιοτήτων
 • Καλή επικοινωνία
 • Βέλτιστες ιατρικές πρακτικές
 • Προληπτική φροντίδα
 • Διασφάλιση ποιότητας
 • Διάγνωση και θεραπεία
Αντιγράφηκε!
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά, δοκιμασμένα πρότυπα, που ακολουθούν ακριβώς τους «κανόνες βιογραφικού» που αναζητούν οι εργοδότες.
Δημιουργία βιογραφικού

Εμφανίσιμα πρότυπα βιογραφικού έτοιμα για χρήση

Κερδίστε τους εργοδότες και τους υπευθύνους εύρεσης προσωπικού χρησιμοποιώντας τα 25+ κομψά πρότυπα βιογραφικού που διαθέτουμε, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματίες. Κατεβάστε το σε μορφή του Word ή PDF.
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη resume template
Στοκχόλμη
8,700,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη resume template
Νέα Υόρκη
4,000,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη resume template
Βιέννη
2,200,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ resume template
Σίδνεϊ
1,900,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο resume template
Λονδίνο
3,700,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο resume template
Δουβλίνο
4,000,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα resume template
Μόσχα
740,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ resume template
Άμστερνταμ
1,700,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη resume template
Μαδρίτη
1,500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο resume template
Σαντιάγο
1,300,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη resume template
Σιγκαπούρη
720,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο resume template
Όσλο
580,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν resume template
Κέιπ Τάουν
58,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι resume template
Παρίσι
550,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο resume template
Βερολίνο
1,500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη resume template
Γενεύη
34,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ resume template
Βανκούβερ
510,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο resume template
Τόκιο
350,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο resume template
Μιλάνο
930,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα resume template
Λισσαβώνα
230,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη resume template
Βαρκελώνη
490,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη resume template
Κοπεγχάγη
100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο resume template
Σικάγο
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο resume template
Ρίο
200,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη resume template
Ρώμη
200,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη resume template
Βοστώνη
120,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουRirekisho resume template
Rirekisho
53,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3,400+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΑθήνα resume template
Αθήνα
110,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒρυξέλλες resume template
Βρυξέλλες
71,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠράγα resume template
Πράγα
20,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣανγκάη resume template
Σανγκάη
34,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο resume template
Τορόντο
2,000,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις