1. Παραδείγματα βιογραφικού
 2. Μη εργαζόμενη μητέρα
Κείμενο: Barbara Macyntire (ψευδώνυμο)Barbara Macyntire (ψευδώνυμο)

Μη εργαζόμενη μητέρα: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού

Οδηγός σύνταξης βιογραφικού με παράδειγμα, δοκιμασμένα και στοχευμένα, για να βρείτε μια νέα θέση εργασίας το 2024. Μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτό το παράδειγμα βιογραφικού για μη εργαζόμενη μητέρα, για να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα ένα τέλειο βιογραφικό σε λίγα λεπτά. Απλώς συμπληρώστε τα στοιχεία σας, κατεβάστε το νέο σας βιογραφικό και ξεκινήστε μια αίτηση εργασίας σήμερα!
4.2
Μέση βαθμολογία
37 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Μη εργαζόμενη μητέρα: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού
Επεξεργασία αυτού του βιογραφικού

Είστε η κεφαλή του νοικοκυριού –μαγείρισσα, καθαρίστρια, διευθύντρια, δασκάλα, σύντροφος παιχνιδιού και συντονίστρια. Ναι, οι νοικοκυρές έχουν δύσκολο έργο. Όταν αποφασίσετε να ασχοληθείτε για ένα διάστημα με τα οικιακά, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι παιχνιδάκι. Πώς, όμως, μπορείτε να μπείτε ξανά στον κόσμο της εργασίας μετά από αυτό το διάστημα; Αν θελήσετε να βρείτε δουλειά εκτός σπιτιού, πρέπει να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό βιογραφικό μη εργαζόμενης μητέρας. 

Έχετε πολλά να πείτε. Δεν θέλετε μόνο να μοιραστείτε τα ενδιαφέροντα στοιχεία της προηγούμενης επαγγελματικής σας ζωής, αλλά θέλετε επίσης να επιδείξετε τα πράγματα που έχετε μάθει από την πείρα σας ως γονέα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο πτυχών της πείρας σας θα είναι δύσκολος. Όχι, όμως, αδύνατος. Χρειάζεται απλώς να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε.  

Σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε. Στο CVapp.gr, έχουμε όλα όσα χρειάζεστε για να επανεκκινήσετε την καριέρα σας. Παρέχουμε παραδείγματα βιογραφικού για πάνω από 350 επαγγέλματα, μαζί με οδηγούς γραμμένους από ειδικούς για κάθε ένα χωριστά. Αν ψάχνετε έναν τρόπο να παρουσιάσετε συνοπτικά τις δεξιότητές σας και την πείρα σας σε πιθανούς εργοδότες, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Στο παράδειγμα βιογραφικού για μη εργαζόμενες μητέρες και στον σχετικό οδηγό μας καλύπτουμε τα εξής: 

 • Τι κάνουν οι μη εργαζόμενες μητέρες –και γιατί είναι σημαντικό!
 • Προοπτικές εργασίας για μη εργαζόμενους γονείς.
 • Πώς να γράψετε την αίτησή σας με ένα δείγμα βιογραφικού για έμπνευση.
 • Ποια διάταξη και σχεδίαση ταιριάζουν σε αυτού του είδους την αίτηση.
 • Στατιστικά στοιχεία και συμβουλές από ειδικούς για υποστήριξη της αναζήτησής σας.

Είτε έχετε περάσει ένα έτος είτε πέντε ως μη εργαζόμενη μητέρα, η προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η ίδια. Επιτρέψτε μας να σας δείξουμε πώς να βρείτε την επόμενη θέση εργασίας σας. 

Τι κάνει μια μη εργαζόμενη μητέρα;

Ως μη εργαζόμενη μητέρα, είστε η κεφαλή του νοικοκυριού. Σε μια τυπική μέρα, πρέπει να αλλάζετε ρόλους, από μαγείρισσα σε καθαρίστρια, δασκάλα κ.ά. Μπορεί να βάλετε πλυντήριο, να προγραμματίσετε και να ετοιμάσετε γεύματα, να διοργανώσετε οικογενειακές εξορμήσεις και να καθαρίσετε το σπίτι. 

Είναι μεγάλη ευθύνη, και θέλετε αυτό να φαίνεται στο βιογραφικό σας. Κατά τη σύνταξή του, πρέπει να δώσετε έμφαση στην πιο πρόσφατη πείρα σας. Δηλαδή, να τονίσετε τι έχετε μάθει και ποιες προκλήσεις έχετε αντιμετωπίσει ως γονέας πλήρους απασχόλησης. Οι ευθύνες μιας μη εργαζόμενης μητέρας μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής: 

 • Διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού
 • Προγραμματισμός εξορμήσεων, ραντεβού και διακοπών
 • Καθαρισμός και διατήρηση του σπιτιού
 • Προγραμματισμός υγιεινών γευμάτων και μαγείρεμα
 • Παροχή βοήθειας στα παιδιά όταν ετοιμάζουν τα μαθήματά τους
 • Μεταφορά των παιδιών με το αυτοκίνητο στις διάφορες ασχολίες τους
 • Φροντίδα των κατοικιδίων της οικογένειας

Φυσικά, η καθημερινή ζωή σας θα διαφέρει ανάλογα με το οικογενειακό σας περιβάλλον. Όταν είστε νοικοκυρά, δεν πρέπει να παραμελείτε τα καθήκοντα που έχετε αναλάβει. Ίσως έχετε περάσει τα πρόσφατα έτη στο σπίτι, αλλά δεν σημαίνει ότι ήταν εύκολο. Και αν οι εργοδότες έχουν προκαταλήψεις για αυτήν την περίοδο, μπορείτε να τις εξαλείψετε.

Συμβουλή ειδικού

Η συναισθηματική εργασία της διαχείρισης του νοικοκυριού

Κάθε άλλο παρά εύκολος είναι ο ρόλος του μη εργαζόμενου γονέα. Η δυσκολία δεν είναι μόνο σωματική, εξαιτίας του μαγειρέματος και του καθαρίσματος. Υπάρχει και μια ψυχική πλευρά σε αυτήν τη δουλειά. 

Σύμφωνα με μελέτη της Δρ Λουθάρ, η ευθύνη διαχείρισης του νοικοκυριού και των παιδιών μπορεί «να καταπονήσει την προσωπική ευεξία των μητέρων». Γι’ αυτό, είναι σημαντικό οι μη εργαζόμενες μητέρες να έχουν ένα καλό σύστημα υποστήριξης και αρκετά διαλείμματα.

Προοπτικές απασχόλησης για μη εργαζόμενες μητέρες 

Προτού αρχίσετε να βελτιώνετε το βιογραφικό σας και να υποβάλλετε αιτήσεις για θέσεις εργασίας, πρέπει να γνωρίζετε τις προοπτικές πρόσληψης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφασίσετε ποια τακτική να ακολουθήσετε κατά την υποβολή αιτήσεων.

Δεν θα το κρύψουμε: οι μη εργαζόμενες μητέρες μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο να βρουν μια νέα θέση όταν θελήσουν να επιστρέψουν στην εργασία. Έρευνα για αυτό το φαινόμενο έχει δείξει ότι πολλοί εργοδότες έχουν προκαταλήψεις κατά των γονέων που παρέμειναν στο σπίτι με τα παιδιά τους. 

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε καθόλου δουλειά. Όσο άδικο και αν ακούγεται, σημαίνει μόνο ότι πρέπει να εργαστείτε πιο σκληρά για να πείσετε έναν εργοδότη ότι αξίζετε τον χρόνο του.

Συμβουλή ειδικού

Η εργασία εξ αποστάσεως είναι το μέλλον!

Ο σύγχρονος κόσμος της εργασίας έχει αλλάξει. Λόγω της πανδημίας και αμέτρητων τεχνολογικών εξελίξεων (ευχαριστώ, Zoom!), η τηλεργασία είναι πλέον πιο κοινή παρά ποτέ. Περίπου 26% όλων των επαγγελματιών στις Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται πλήρως από το σπίτι τους. 

Η αναζήτηση θέσεων εργασίας από απόσταση μπορεί να είναι ο τέλειος τρόπος για να αποκτήσετε την επιθυμητή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Έτσι, θα μπορέσετε να επανεκκινήσετε τη σταδιοδρομία σας, παραμένοντας στο σπίτι και φροντίζοντας τα παιδιά σας όποτε χρειάζεται. Ασφαλώς, πρέπει να έχετε κατά νου ότι, αν δοκιμάσετε να κάνετε τα πάντα παράλληλα, μάλλον θα οδηγηθείτε σε ανεπανόρθωτη εξάντληση, ιδίως αν δεν έχετε άτομο να σας βοηθά.

Επιπλέον, πολλές από αυτές τις θέσεις προσφέρουν ευέλικτο ωράριο. Αν έχετε οικογενειακούς περιορισμούς (π.χ. να πρέπει να παραλάβετε τα παιδιά από το σχολείο), αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στην αρχή της αναζήτησης εργασίας, αφιερώστε χρόνο διαβάζοντας την αναλυτική περιγραφή κάθε ρόλου.  

Η εύρεση εργασίας μετά από μακρά απουσία μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο, το πρώτο βήμα στη διαδικασία είναι η δημιουργία ενός βιογραφικού σημειώματος που θα πουλάει τις δεξιότητές σας σε έναν εργοδότη. Για γενικές συμβουλές και οδηγίες, μπορείτε να διαβάσετε τον αναλυτικό οδηγό σύνταξης βιογραφικού σημειώματος εδώ.

Πώς να γράψετε ένα βιογραφικό για μη εργαζόμενη μητέρα

Όταν έχετε αποφασίσει να επιστρέψετε στην εργασία, πρέπει να γνωρίζετε τι πρέπει να περιλάβετε στο βιογραφικό σας. Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή φόρμουλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Η αίτηση εργασίας μιας μη εργαζόμενης μητέρας πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία: 

 • Κεφαλίδα
 • Σύνοψη (προφίλ / προσωπική δήλωση)
 • Τμήμα εργασιακού ιστορικού
 • Τμήμα δεξιοτήτων
 • Τμήμα εκπαίδευσης

Μιλήστε ανοιχτά για τον χρόνο που έχετε περάσει ως μη εργαζόμενος γονέας. Αν αφήσετε ανεξήγητα χρονικά κενά στο βιογραφικό σας, δεν θα είναι προς όφελός σας. Μάλλον ο υπεύθυνος εύρεσης προσωπικού θα γεμίσει αμφιβολίες για το άτομό σας. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Φροντίστε να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση ευθύς εξαρχής. Η αναφορά στην περίοδο ενασχόλησης με την ανατροφή των παιδιών θα τον ενημερώσει επακριβώς για το ιστορικό σας. 

Συμβουλή ειδικού

Ανανεώστε το ύφος γραφής σας!

Έχετε καιρό να γράψετε; Αν πάει καιρός από την τελευταία φορά που γράψατε μια επίσημη αίτηση, ίσως να έχετε ξεχάσει ποιο είναι το κατάλληλο ύφος. Για παράδειγμα, ένα βιογραφικό γεμάτο ιδιωματισμούς και οικείες εκφράσεις δεν θα σας βοηθήσει καθόλου. 

Βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας ως μη εργαζόμενης μητέρας δίνει την εντύπωση επαγγελματικού εγγράφου. Όπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε επίσημη και ευγενική γλώσσα. Ίσως χρειαστούν αρκετές δοκιμές ώσπου να επιτύχετε το κατάλληλο ύφος.

Όταν γράψετε το βιογραφικό σας, ζητήστε από ένα φιλικό άτομο, έναν πρώην συνάδελφο ή έναν συγγενή να το ελέγξει. Ίσως μπορέσει να σας πει πώς να βελτιώσετε την αίτησή σας και να τη φέρετε πιο κοντά στις υψηλές προσδοκίες των υπευθύνων εύρεσης προσωπικού.

Είναι πάντα σημαντικό να προσαρμόζετε το βιογραφικό σας στην εταιρεία στην οποία επιθυμείτε να εργαστείτε. Όταν γνωρίζετε για ποια θέση κάνετε αίτηση, μπορείτε να προσαρμόσετε την αίτησή σας ώστε να πληροί όλες τις απαιτήσεις. 

Για να βοηθηθείτε σε αυτό, ερευνήστε την επιχείρηση. Αναζητήστε τη στο Διαδίκτυο, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εταιρείας και διαβάσετε ειδήσεις σχετικά με αυτήν. Όσο καλύτερα κατανοείτε τον εργοδότη και τις ανάγκες του, τόσο καλύτερα θα προσαρμόσετε το βιογραφικό σας. Έχετε τον νου σας για φορητές δεξιότητες τις οποίες μπορείτε να επιδείξετε εδώ. 

Τέλος, βοηθήστε το βιογραφικό σας να περάσει το σύστημα παρακολούθησης αιτήσεων (ΣΠΑ). Το λογισμικό αυτό λειτουργεί ως σύστημα φιλτραρίσματος για τους εργοδότες, βοηθώντας τους να βρίσκουν αυτόματα τους καλύτερους υποψηφίους. Η αίτησή σας, προτού την κοιτάξει ένας υπεύθυνος προσλήψεων, περνά από αυτό το λογισμικό. Το σύστημα χρησιμοποιεί λέξεις και φράσεις-κλειδί για να εκτιμήσει την καταλληλότητά σας. Αναζητήστε λέξεις που ξεχωρίζουν στην αγγελία εργασίας. Αν τις χρησιμοποιήσετε στο βιογραφικό σας ως μη εργαζόμενης μητέρας, θα έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να περάσετε τη δοκιμασία. 

Επιλογή της καλύτερης μορφής βιογραφικού για μη εργαζόμενη μητέρα

Όταν γράφετε την αίτησή σας, η καλύτερη μορφή βιογραφικού είναι η αντίστροφα χρονολογική. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάτε με την πιο πρόσφατη εργασιακή και εκπαιδευτική εμπειρία και προχωράτε προς τις παλιότερες. Χάρη σε αυτήν τη διάταξη, οι εργοδότες μπορούν να δουν γρήγορα και εύκολα τι έχετε κάνει πρόσφατα. Αφού δεν χρειάζεται να μαντέψουν, μπορούν να καθορίσουν εάν κάνετε για τη θέση. 

Φυσικά, πριν γίνετε μη εργαζόμενος γονέας, μπορεί να κάνατε διάφορες δουλειές. Αν δεν έχετε ξεκάθαρη εργασιακή διαδρομή, μην πανικοβληθείτε. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργική μορφή βιογραφικού. Αυτή αφιερώνει λιγότερο χώρο στην εργασιακή πείρα και δίνει έμφαση στις δεξιότητες και τα ταλέντα. Αν σκοπεύετε να ξεκινήσετε ένα νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική σας ζωή αλλά δεν έχετε την κατάλληλη πείρα, αυτή η επιλογή μπορεί να είναι για εσάς. 

Ρίξτε μια ματιά στο παράδειγμα βιογραφικού μας για να δείτε ποια διάταξη να δώσετε στο δικό σας. Αν χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές για τη διάρθρωση των στοιχείων, μπορείτε να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό μας.

Κεφαλίδα βιογραφικού

Η κεφαλίδα του βιογραφικού βρίσκεται στην κορυφή του εγγράφου. Αν και οι πληροφορίες της είναι σχετικά ανιαρές, πρέπει να είναι φιλικές προς τον αναγνώστη. Συνήθως, γράφετε το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση email σας. Χρησιμοποιήστε μια ευανάγνωστη γραμματοσειρά και αποφύγετε οτιδήποτε περίτεχνο.

Παράδειγμα σύνοψης βιογραφικού

Επίσης γνωστή ως προφίλ, η σύνοψη του βιογραφικού είναι το πιο ελεύθερο μέρος της αίτησής σας. Είναι μια σύντομη περιγραφή που σας συστήνει σε έναν πιθανό εργοδότη και επιδεικνύει τι έχετε να προσφέρετε. Δεν έχετε μεγάλη ευχέρεια λέξεων εδώ. Γράψτε με τρόπο σύντομο μα περιεκτικό. 

Όταν περιγράφετε επαγγελματικά τον εαυτό σας, αποφύγετε τον τίτλο «Μη εργαζόμενη μητέρα», προτιμώντας τον ρόλο που είχατε προηγουμένως. Έτσι, αυτός ο τίτλος δεν θα είναι το πρώτο πράγμα που θα δει ο εργοδότης. Αντ’ αυτού, βλέπει τη θέση για την οποία έχετε τα απαραίτητα προσόντα. 

Δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Φροντίστε να αναφέρετε τα μοναδικά ταλέντα σας, τις προηγούμενες θέσεις εργασίας σας και τα μετρήσιμα αποτελέσματα που έχετε επιτύχει. Ρίξτε μια ματιά στο παράδειγμα βιογραφικού μας ως πηγή έμπνευσης για το πώς να γράψετε αυτό το μέρος της αίτησης. 

Προσαρμόσιμο δείγμα σύνοψης βιογραφικού

Ενεργητική επαγγελματίας με πλούτο φορητών δεξιοτήτων. Αποδεδειγμένα ικανή στην υπέρβαση δυσκολιών και την επιτέλεση καθηκόντων άρτια και έγκαιρα. Δυνατή στη διαχείριση έργου, την επίλυση προβλημάτων και την οργάνωση, με έμφαση στη διατήρηση θετικού κλίματος παρά τις πιεστικές προτεραιότητες και ανάγκες.

Αντιγράφηκε!

Δείγμα εργασιακού ιστορικού

Όπως ήδη αναφέραμε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την αντίστροφα χρονολογική σειρά όταν γράφετε το βιογραφικό σας. Αυτό σημαίνει να αναφέρετε πρώτη την πιο πρόσφατη εργασιακή εμπειρία σας. Για κάθε ρόλο, πρέπει να περιλάβετε τον τίτλο της θέσης, την εταιρεία και τις ημερομηνίες απασχόλησης. Από κάτω, μπορείτε να απαριθμήσετε σε λίστα με κουκκίδες τα επιτεύγματά σας στη θέση. 

Συμβουλή ειδικού

 Η περίοδος της μητρότητας/πατρότητας είναι εργασιακή πείρα! 

Όταν γράφετε το τμήμα του εργασιακού ιστορικού του βιογραφικού σας, μπορείτε να συμπεριλάβετε την πιο πρόσφατη εμπειρία σας, αυτήν της μη εργαζόμενης μητέρας. Γράψτε τη όπως οποιοδήποτε άλλο είδος απασχόλησης. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τον τίτλο σας («Μη εργαζόμενη μητέρα» ή «Νοικοκυρά») και από κάτω να περιλάβετε τις ημερομηνίες και τα βασικά καθήκοντά σας. 

Δεν θέλετε να αφήσετε καμία αμφιβολία στον αναγνώστη. Χάρη σε αυτήν την προσέγγιση, οι εργοδότες μπορούν εύκολα να δουν τι κάνατε τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας απλός τρόπος να εξηγήσετε τυχόν κενά στο τμήμα της απασχόλησης λόγω αυτής της προσωπικής επιλογής σας.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εργασιακού ιστορικού βιογραφικού

Μη εργαζόμενη μητέρα – Αυτοαπασχολούμενη, Ιωάννινα
March 2020 — Παρόν

 • Διαχειρίζομαι τα οικονομικά του νοικοκυριού, δημιουργώντας λεπτομερείς και αποτελεσματικούς προϋπολογισμούς.
 • Αντεπεξέρχομαι σε πλήθος αλληλοσυγκρουόμενων αναγκών, προγραμμάτων και προτεραιοτήτων, επιβλέποντας τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις πολλών ατόμων, ώστε να προκύπτει το βέλτιστο αποτέλεσμα.
 • Καταρτίζω και συντονίζω λεπτομερές ημερολόγιο δραστηριοτήτων και εδηλώσεων, όπως ταξίδια, ραντεβού και συναντήσεις.
 • Συνάπτω σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γιατρούς και τους εκπαιδευτικούς των μελών της οικογένειας, για την άριστη συνεργασία μαζί τους.
 • Διευθετώ περίπλοκα διαπροσωπικά θέματα, μεσολαβώντας για την επίλυση προβλημάτων διά της επικοινωνίας και της συνεννόησης.

 

Υπεύθυνη έργου – Tessera ΑΕ, Ιωάννινα
October 2016 — March 2020

 • Ηγούμουν ομάδων έως 12 ατόμων για τον προγραμματισμό και την εκτέλεση πλήθους έργων.
 • Συνεργαζόμουν με τους ενδιαφερομένους και τη διοίκηση για τον ορισμό στόχων, την αναγνώριση δυσκολιών και την αποφυγή πιθανών εμποδίων.
 • Κατάρτιζα και εκτελούσα προϋπολογισμούς έργου, μειώνοντας τα κόστη.
 • Τηρούσα ένα περίπλοκο ημερολόγιο προθεσμιών, διευθετώντας τις φάσεις των έργων για την έγκαιρη παράδοσή τους.

 

Διοικητική υπάλληλος – Νηπιαγωγεία Τσιτσιπλάμη, Ιωάννινα
April 2016 — September 2018

 • Παρείχα πλήρη διοικητική υποστήριξη στα νηπιαγωγεία του ομίλου, διασφαλίζοντας την ορθολογική επιτέλεση των λειτουργιών.
 • Συνεννοούμουν με το προσωπικό για τη διευθέτηση των εγγραφών, της τεκμηρίωσης και των εκθέσεων.
 • Εκτελούσα τους προϋπολογισμούς, ελέγχοντας δαπάνες και προμήθειες.
Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα δεξιοτήτων βιογραφικού

Για να πείσετε με επιτυχία έναν εργοδότη ότι είστε το κατάλληλο άτομο για τη θέση, χρειάζεστε το σωστό σύνολο δεξιοτήτων στο βιογραφικό σας. Εδώ ακριβώς η πείρα σας ως μη εργαζόμενης μητέρας θα σας ξεχωρίσει από το πλήθος. Επειδή έχετε συνηθίσει να διαχειρίζεστε όλα τα στοιχεία του νοικοκυριού, θα έχετε αποκτήσει έναν ολόκληρο θησαυρό ειδικών δεξιοτήτων, τις οποίες μπορείτε να παραθέσετε εδώ. 

Το τμήμα δεξιοτήτων του βιογραφικού σας πρέπει να ταιριάζει με τη θέση για την οποία υποβάλλετε αίτηση. Σκεφτείτε πώς οι μεταφερόμενες δεξιότητες που έχετε κατακτήσει μέσω της ανατροφής των παιδιών σας ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της θέσης. Χρειάζεται να περιλάβετε ένα καλό μείγμα σκληρών και μαλακών δεξιοτήτων. Παρότι δεν υπάρχει χώρος να αναλύσετε τις δεξιότητες στο βιογραφικό σας, θα μπορούσατε να το πράξετε στη συνοδευτική επιστολή σας ως μη εργαζόμενης μητέρας. 

Προσαρμόσιμο παράδειγμα τμήματος δεξιοτήτων βιογραφικού
 • Διαχείριση έργου
 • Διατμηματικός συντονισμός
 • Δόμηση σχέσεων
 • Διευθέτηση συγκρούσεων
 • Διαχείριση προϋπολογισμού
 • Διευθέτηση χρόνου και προτεραιοτήτων
 • Επικοινωνία
Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα εκπαίδευσης σε βιογραφικό μη εργαζόμενης μητέρας

Η απαιτούμενη εκπαίδευση εξαρτάται από τη θέση για την οποία υποβάλλετε αίτηση. Μπορεί να χρειάζεται απλώς απολυτήριο Λυκείου, για παράδειγμα. Ωστόσο, αν έχετε πάει στο πανεπιστήμιο, μπορείτε να το αναφέρετε στο τμήμα της εκπαίδευσης. Γράψτε το όνομα της σχολής, τον μήνα και το έτος εισαγωγής και αποφοίτησης και τον βαθμό του πτυχίου. 

Εδώ μάλλον θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την αντίστροφα χρονολογική σειρά. Ωστόσο, αν θέλετε να τονίσετε έναν συγκεκριμένο τίτλο που είναι σχετικός με τη θέση ή την εταιρεία, μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα. Καθορίστε τι λειτουργεί καλύτερα για την αίτησή σας. 

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εκπαίδευσης βιογραφικού

Πτυχίο στην Κλασική Φιλολογία, ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
October 2012 — July 2016

Αντιγράφηκε!

Διάταξη και σχεδίαση βιογραφικού

Οι υπεύθυνοι εύρεσης προσωπικού δαπανούν κατά μέσο όρο επτά δευτερόλεπτα κοιτάζοντας ένα βιογραφικό. Πρέπει να κάνετε καλή πρώτη εντύπωση. Επιλέξτε ένα απλό στιλ, που να επιτρέπει στην πείρα και τις δεξιότητές σας να κυριαρχήσουν. Κατά κανόνα, μη χρησιμοποιήσετε περισσότερες από δύο γραμματοσειρές στο επαγγελματικό βιογραφικό σας. Επίσης, καλό είναι να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τον κενό χώρο στη σελίδα.

Χρειάζεστε βοήθεια στη σχεδίαση; Ανατρέξτε στη συλλογή μας με τα δοκιμασμένα πρότυπα βιογραφικού. Χρησιμοποιήστε τα για να απαλλαγείτε από τον κόπο της δημιουργίας μιας αίτησης εργασίας.

Κύρια διδάγματα για ένα βιογραφικό μη εργαζόμενης μητέρας

 1. Εάν θέλετε να επιστρέψετε στον κόσμο της εργασίας μετά την ενασχόληση με τα οικοκυρικά και την ανατροφή των παιδιών, πρέπει να πείσετε τους εργοδότες ότι αξίζετε τον χρόνο τους. Ρίξτε μια ματιά στο παράδειγμα βιογραφικού μας εάν χρειάζεστε έμπνευση για να γράψετε την επόμενη αίτησή σας.
 2. Το σωστό ύφος θα σας βοηθήσει πολύ! Όταν γράφετε το βιογραφικό σας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε επίσημη γλώσσα που ταιριάζει με τον επαγγελματικό τομέα για τον οποίο υποβάλλετε αίτηση.
 3. Μην προσπαθήσετε να κρύψετε το γεγονός ότι κάνατε ένα διάλειμμα στην καριέρα σας. Πρέπει να είστε 100% ειλικρινής για το πώς περάσατε αυτήν την περίοδο της ζωής σας.

Βεβαιωθείτε ότι η διάταξη είναι σαφής και απλή. Οι εργοδότες δεν έχουν πολύ χρόνο για να εξετάσουν την αίτησή σας: κρατήστε τα πράγματα απλά!

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά, δοκιμασμένα πρότυπα, που ακολουθούν ακριβώς τους «κανόνες βιογραφικού» που αναζητούν οι εργοδότες.
Δημιουργία βιογραφικού

Εμφανίσιμα πρότυπα βιογραφικού έτοιμα για χρήση

Κερδίστε τους εργοδότες και τους υπευθύνους εύρεσης προσωπικού χρησιμοποιώντας τα 25+ κομψά πρότυπα βιογραφικού που διαθέτουμε, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματίες. Κατεβάστε το σε μορφή του Word ή PDF.
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη resume template
Στοκχόλμη
8,900,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη resume template
Νέα Υόρκη
4,100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη resume template
Βιέννη
2,300,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ resume template
Σίδνεϊ
1,900,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο resume template
Λονδίνο
3,900,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο resume template
Δουβλίνο
4,100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα resume template
Μόσχα
750,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ resume template
Άμστερνταμ
1,800,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη resume template
Μαδρίτη
1,600,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο resume template
Σαντιάγο
1,300,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη resume template
Σιγκαπούρη
740,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο resume template
Όσλο
600,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν resume template
Κέιπ Τάουν
60,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι resume template
Παρίσι
570,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο resume template
Βερολίνο
1,500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη resume template
Γενεύη
35,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ resume template
Βανκούβερ
520,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο resume template
Τόκιο
360,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο resume template
Μιλάνο
940,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα resume template
Λισσαβώνα
240,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη resume template
Βαρκελώνη
500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη resume template
Κοπεγχάγη
100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο resume template
Σικάγο
160,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο resume template
Ρίο
210,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη resume template
Ρώμη
210,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη resume template
Βοστώνη
120,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουRirekisho resume template
Rirekisho
60,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4,400+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΑθήνα resume template
Αθήνα
140,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒρυξέλλες resume template
Βρυξέλλες
82,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠράγα resume template
Πράγα
28,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣανγκάη resume template
Σανγκάη
50,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο resume template
Τορόντο
2,100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις