1. Παραδείγματα
 2. Καθηγητής φιλολογικών
Κείμενο: Anna MuckermanAnna Muckerman

Καθηγητής φιλολογικών: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής

Χρησιμοποιήστε αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής για τη θέση «Καθηγητής φιλολογικών» και προσληφθείτε γρήγορα –χωρίς αναστάτωση, χωρίς ασάφεια. Αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θέση εργασίας «Καθηγητής φιλολογικών» το 2024. Αξιοποιήστε τις ενδεικτικές προτάσεις και τους οδηγούς των ειδικών μας και κατεβάστε την τέλεια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά.
4.0
Μέση βαθμολογία
73 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Καθηγητής φιλολογικών: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής
Επεξεργασία αυτής της συνοδευτικής επιστολής

Ως καθηγητής φιλολογικών, είστε ειδικός στην εύρεση της βέλτιστης δομής μιας πρότασης, στη διόρθωση γραμματικών λαθών και στην εξάλειψη των ορθογραφικών αβλεψιών. Με τα ταλέντα και την κατάρτισή σας, διαθέτετε πολλές από τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γράψετε μια τέλεια συνοδευτική επιστολή για θέση καθηγητή φιλολογικών.

Εμείς είμαστε εδώ για να καλύψουμε τα υπόλοιπα κενά, όπως τι θέλει πραγματικά να μάθει ο υπεύθυνος προσλήψεων σχετικά με τις ικανότητές σας και το διδακτικό σας ύφος, πώς να ξεπεράσετε τους ενοχλητικούς σαρωτές αιτήσεων και ποια είναι η καλύτερη μορφή συνοδευτικής επιστολής. Με 125+ οδηγούς σύνταξης και παραδείγματα συνοδευτικής επιστολής, το CVapp.gr είναι ένας πόρος για άτομα που αναζητούν εργασία σε κάθε τομέα και σε κάθε επίπεδο πείρας. Αυτός ο οδηγός, μαζί με το δείγμα συνοδευτικής επιστολής καθηγητή φιλολογικών, θα σας δείξει πώς:

 • Να επιλέξτε τη σωστή μορφή για μια συνοδευτική επιστολή καθηγητή φιλολογικών
 • Να γράψετε μια εισαγωγή, έναν κορμό και ένα κλείσιμο που πείθουν
 • Να αποφύγετε πολλά από τα συνήθη λάθη που οδηγούν σε απόρριψη ενός υποψηφίου

Η καλύτερη μορφή για μια συνοδευτική επιστολή καθηγητή φιλολογικών

Δεν θα εκπλαγείτε από τα ονόματα πολλών βασικών τμημάτων της συνοδευτικής επιστολής –είναι ακριβώς τα ίδια με τα μέρη ενός σχολικού δοκιμίου! Θα χρειαστείτε τα εξής:

 • Κεφαλίδα συνοδευτικής επιστολής
 • Χαιρετισμός/προσφώνηση
 • Εισαγωγή συνοδευτικής επιστολής
 • Μεσαίες παράγραφοι (κορμός της επιστολής)
 • Καταληκτική παράγραφος της συνοδευτικής επιστολής (συμπέρασμα και πρόσκληση σε δράση)

Μπορείτε να βρείτε ακόμη περισσότερες συμβουλές μορφοποίησης στον εκτεταμένο μας οδηγό για συνοδευτικές επιστολές.

Δείτε το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής για καθηγητή φιλολογικών παρακάτω και προσαρμόστε το στη δική σας πείρα!

Προσαρμόσιμο παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής

Αγαπητή κ. Φανουργιάκη,

Διδάσκω φιλολογικά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου επί 10 συναπτά έτη. Στο διάστημα αυτό, έχω αναπτύξει πλήθος διδακτικών μεθοδολογιών, οι οποίες προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε τάξης.

Οι μαθητές των σχολείων σας έχουν πολύ υψηλό κίνητρο και χρειάζονται διδασκαλία υψηλής ποιότητας. Το ότι οι τάξεις σας αποτελούνται από 15 μαθητές το πολύ είναι ιδανικό, διότι επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να εστιάζει στις ανάγκες καθενός χωριστά. Πάντα ενδιαφέρομαι για τις ιδιαίτερες ανάγκες ενός παιδιού και φροντίζω να αναθέτω εργασίες που να ανταποκρίνονται σε αυτές. Το ποσοστό επιτυχίας 97% των μαθητών μου στις εξετάσεις μαρτυρεί την ποιότητα της δουλειάς μου.

Θα μου έδινε ιδιαίτερη χαρά να σας έφερνα τις συστατικές μου επιστολές και να παρέδιδα ένα δοκιμαστικό μάθημα, για να σας δώσω μια ιδέα του πώς διαχειρίζομαι την τάξη.

Με εκτίμηση,

Ελένη Πρίντεζη

Αντιγράφηκε!

Κεφαλίδα συνοδευτικής επιστολής

Η κεφαλίδα της συνοδευτικής επιστολής καθηγητή φιλολογικών είναι η θέση για να τραβήξετε την προσοχή του υπευθύνου προσλήψεων και να κάνετε το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας να ξεχωρίσουν. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ιμέιλ σας, καθώς και τυχόν σχετικούς συνδέσμους προς μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Συμβουλή ειδικού

Σκεφτείτε το ΣΠΑ

Τα συστήματα παρακολούθησης αιτήσεων (ΣΠΑ) σαρώνουν τις αιτήσεις εργασίας για λέξεις-κλειδί και τις κατατάσσουν σε αντιπαραβολή με εκείνες των άλλων υποψηφίων. Μόνο οι αιτήσεις με την υψηλότερη βαθμολογία προωθούνται στο γραφείο του υπευθύνου προσλήψεων. Μερικές πιθανές λέξεις-κλειδί για τη συνοδευτική επιστολή σας είναι «email», «τηλέφωνο» ή το όνομα της εταιρείας. 

Στόχος της κεφαλίδας της συνοδευτικής επιστολής: Να διευκολύνει τον υπεύθυνο προσλήψεων να επικοινωνήσει μαζί σας και να προσθέσει λίγη ελκυστική μορφοποίηση στη συνοδευτική επιστολή.

Χαιρετισμός συνοδευτικής επιστολής

Ο χαιρετισμός της συνοδευτικής επιστολής είναι ο τρόπος με τον οποίο θα απευθυνθείτε στο πρόσωπο που θα διαβάσει τη συνοδευτική επιστολή. Καθώς γενικός σκοπός του εγγράφου είναι να δημιουργήσει μια προσωπική σύνδεση, είναι σημαντικό να ψάξετε ποιος θα διαβάσει τη συνοδευτική επιστολή για θέση καθηγητή φιλολογικών. 

Αν κάνετε απευθείας αίτηση σε συγκεκριμένο σχολείο, το «Αγαπητέ» ή «Αγαπητή» ακολουθούμενο από την κατάλληλη προσφώνηση και το επώνυμο του διευθυντή είναι συνήθως η ασφαλέστερη οδός. Αν υποβάλλετε αίτηση σε μεγάλα προγράμματα διδασκαλίας στο εξωτερικό, μπορεί να χρειαστείτε έναν πιο γενικό χαιρετισμό, όπως «Αγαπητό τμήμα προσλήψεων της εταιρείας Χ».

Στόχος του χαιρετισμού της συνοδευτικής επιστολής: Να αποταθεί στον παραλήπτη της επιστολής ονομαστικά, για να δημιουργήσει προσωπική σύνδεση και φιλική διάθεση.

Εισαγωγή συνοδευτικής επιστολής

Η εισαγωγή της συνοδευτικής επιστολής για θέση καθηγητή φιλολογικών είναι ίσως η πιο σημαντική πρόταση στη σελίδα. Πολλοί διευθυντές θα κρίνουν σε λίγα δευτερόλεπτα αν θα συνεχίσουν την ανάγνωση, άρα η εισαγωγή πρέπει να τους πείσει εξαρχής.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι προσέγγισης. Για καθηγητές με πείρα, μια σπουδαία επιτυχία στην τάξη συνήθως είναι πολύ καλός τρόπος ανοίγματος. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε με μια στατιστική πληροφορία ή μια προσωπική δήλωση σχετικά με τους στόχους και τα κίνητρά σας.

Στόχος της εισαγωγής της συνοδευτικής επιστολής: Να κατακτήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη με μια ιστορία, μια στατιστική πληροφορία ή μια δήλωση που θα τον παροτρύνει να συνεχίσει την ανάγνωση της συνοδευτικής επιστολής.

Παρακάτω θα βρείτε την εισαγωγή από το δείγμα συνοδευτικής επιστολής μας.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εισαγωγής συνοδευτικής επιστολής

Αγαπητή κ. Φανουργιάκη,

Διδάσκω φιλολογικά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου επί 10 συναπτά έτη. Στο διάστημα αυτό, έχω αναπτύξει πλήθος διδακτικών μεθοδολογιών, οι οποίες προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε τάξης.

Αντιγράφηκε!

Μεσαίο τμήμα συνοδευτικής επιστολής (κορμός)

Στον κορμό (μεσαίο τμήμα) της συνοδευτικής επιστολής για καθηγητή φιλολογικών θα έχετε τον περισσότερο χώρο για να συζητήσετε τα επιτεύγματά σας, τις δεξιότητές σας και τους λόγους για τους οποίους πιστεύετε ότι είστε ο ιδανικός υποψήφιος για τη θέση. 

Αποφεύγοντας να δείξετε υπεροψία, θέλετε να επισημάνετε τα πλεονεκτήματά σας και τις επιτυχίες σας εδώ, ώστε ο διευθυντής ή ο υπεύθυνος προσλήψεων να δει τη θετική συμβολή που θα έχετε στην τάξη.

Αν υποβάλλετε αίτηση για να διδάξετε Ελληνικά στο εξωτερικό, θα μπορούσατε να συζητήσετε τα μοναδικά σας προσόντα για τη χώρα ή την κατάσταση όπου θα εργάζεστε, όπως γνώση της τοπικής γλώσσας ή προηγούμενη διαμονή στον τόπο.

Συμβουλή ειδικού

Πόσο μεγάλη να είναι η συνοδευτική επιστολή μου;

Κατά κανόνα, οι συνοδευτικές επιστολές πρέπει να είναι μεταξύ 300 και 500 λέξεων. Σε αυτήν τη μικρή έκταση, πρέπει να γράψετε με συντομία. Δώστε προτεραιότητα σε παραδείγματα, ιστορίες και λεπτομέρειες που σχετίζονται άμεσα με το εκπαιδευτικό περιβάλλον που θα αντιμετωπίσετε στην επιθυμητή θέση. 

Στόχος του κορμού της συνοδευτικής επιστολής: Να δώσει στον υπεύθυνο εύρεσης προσωπικού μια γεύση από τις ικανότητές σας και την προσωπικότητά σας ως καθηγητή φιλολογικών, και να πείσετε ότι είστε η κατάλληλη επιλογή για τη θέση.

Αξιοποιήστε τον κορμό του δείγματος συνοδευτικής επιστολής ως οδηγό για τη δική σας.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα κορμού συνοδευτικής επιστολής

Οι μαθητές των σχολείων σας έχουν πολύ υψηλό κίνητρο και χρειάζονται διδασκαλία υψηλής ποιότητας. Το ότι οι τάξεις σας αποτελούνται από 15 μαθητές το πολύ είναι ιδανικό, διότι επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να εστιάζει στις ανάγκες καθενός χωριστά. Πάντα ενδιαφέρομαι για τις ιδιαίτερες ανάγκες ενός παιδιού και φροντίζω να αναθέτω εργασίες που να ανταποκρίνονται σε αυτές. Το ποσοστό επιτυχίας 97% των μαθητών μου στις εξετάσεις μαρτυρεί την ποιότητα της δουλειάς μου.

Αντιγράφηκε!

Πώς να κλείσετε μια συνοδευτική επιστολή καθηγητή φιλολογικών (συμπέρασμα και κλείσιμο)

Αφού γράψατε το δύσκολο κομμάτι, θέλετε να ολοκληρώσετε τη συνοδευτική επιστολή καθηγητή φιλολογικών με θετική διάθεση και να δημιουργήσετε στον υπεύθυνο προσλήψεων την επιθυμία να επικοινωνήσει για να μάθει περισσότερα. Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε γράφοντας μια πρόσκληση σε δράση. 

Είναι μια πρόταση που εκφράζει τον ενθουσιασμό σας για τη θέση και προσκαλεί τον υπεύθυνο εύρεσης προσωπικού να επικοινωνήσει –χωρίς να το απαιτεί. Μπορείτε να γράψετε πάλι το ιμέιλ και τον αριθμό τηλεφώνου σας εδώ, αν ο χώρος το επιτρέπει.

Στη συνέχεια, αποχαιρετήστε με σεβασμό. Οι φράσεις «Με εκτίμηση» ή «Μετά τιμής» είναι καλές επιλογές.

Στόχος του κλεισίματος της συνοδευτικής επιστολής: Να δημιουργήσει μια αποτελεσματική πρόσκληση σε δράση η οποία να παροτρύνει τον υπεύθυνο προσλήψεων να διοργανώσει μια συνέντευξη. Να αποχαιρετήσει ευγενικά και θετικά.

Δείτε παρακάτω το συμπέρασμα του δείγματος συνοδευτικής επιστολής για καθηγητή φιλολογικών.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα συμπεράσματος και κλεισίματος συνοδευτικής επιστολής

Θα μου έδινε ιδιαίτερη χαρά να σας έφερνα τις συστατικές μου επιστολές και να παρέδιδα ένα δοκιμαστικό μάθημα, για να σας δώσω μια ιδέα του πώς διαχειρίζομαι την τάξη.

Με εκτίμηση,

Ελένη Πρίντεζη

Αντιγράφηκε!

Συνοδευτική επιστολή καθηγητή φιλολογικών χωρίς πείρα

Μερικές φορές, η καλή γνώση της γλώσσας είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε ως καθηγητής φιλολογικών, ιδίως σε πολλά προγράμματα διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας. Αν δεν έχετε πείρα, σκεφτείτε ποιες δεξιότητες από προηγούμενους ρόλους θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε και επισημάνετε στη συνοδευτική επιστολή ότι θα προσαρμοστείτε εύκολα στη νέα θέση.

Στη συνοδευτική επιστολή πρέπει επίσης να επικεντρωθείτε σε όσα γνωρίσματα και ποιότητες της προσωπικότητάς σας θα σας καθιστούσαν κατάλληλο για τον ρόλο. Η υπομονή, η επιμονή και το πάθος μπορούν να μετρήσουν πολύ εδώ. Αν σχεδιάζετε να διδάξετε στο εξωτερικό ή σε ένα νέο περιβάλλον, το ενδιαφέρον σας για την τοπική γλώσσα και κουλτούρα μπορεί επίσης να σας κάνει εξαιρετικό υποψήφιο.

Βασικά λάθη σε μια αίτηση εργασίας καθηγητή φιλολογικών (και πώς να τα αποφύγετε)

 • Γενικόλογη επιστολή: Μια εξαιρετική συνοδευτική επιστολή δεν είναι ποτέ αντιγραφή παλιότερης. Ακόμη και αν τα βασικά στοιχεία της διδασκαλίας της γλώσσας παραμένουν αμετάβλητα, πρέπει να δείξετε στον εργοδότη ότι ενδιαφέρεστε για τη θέση του. Για να το επιτύχετε, μιλήστε ειδικά για τις ανάγκες και την κατάστασή του και αναφερθείτε σε δεξιότητες ή ευθύνες που αναφέρονται στην περιγραφή της θέσης εργασίας.
 • Σφάλματα μορφοποίησης: Η διάταξη και η σχεδίαση της συνοδευτικής επιστολής σας δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκα, αλλά πρέπει να είναι ελκυστικά και επαγγελματικά. Η κεφαλίδα παίζει σημαντικό ρόλο εδώ, επομένως αξίζει να δοκιμάσετε ένα πρότυπο συνοδευτικής επιστολής αν χρειάζεστε βοήθεια.
 • Ανεπαρκείς ποσοτικές πληροφορίες: Το πεδίο της εκπαίδευσης βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αριθμούς και στατιστικά στοιχεία για τη μέτρηση της προόδου. Η συνοδευτική επιστολή πρέπει να ισορροπεί το πάθος σας για τη διδασκαλία με πραγματικά αποτελέσματα που επιτύχατε για μαθητές και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ποσοτικά δεδομένα όπου είναι δυνατόν.

Κύρια διδάγματα

 1. Η συνοδευτική επιστολή είναι ένας εξαιρετικός τόπος για να δείξετε στον εργοδότη πώς είστε ως καθηγητής φιλολογικών και ποια αποτελέσματα μπορείτε να επιτύχετε στη θέση που προσφέρει.
 2. Φροντίστε να περιλάβετε το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε μια ελκυστική κεφαλίδα.
 3. Η εισαγωγή της συνοδευτικής επιστολής πρέπει να είναι γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό για τη θέση.
 4. Χρησιμοποιήστε τον κορμό για να αφηγηθείτε περισσότερα περιστατικά και παραδείγματα από τη δουλειά σας στην τάξη.
 5. Δείτε στην προσαρμόσιμη συνοδευτική επιστολή καθηγητή φιλολογικών περισσότερες ιδέες για το πώς να δημιουργήσετε μια εξαιρετική διάταξη σελίδας.
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Ξεχωρίστε και προσληφθείτε πιο γρήγορα χάρη στη συλλογή μας από πρότυπα συνοδευτικής επιστολής τα οποία έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς για να σας αποφέρουν την τέλεια θέση εργασίας.
Δημιουργία συνοδευτικής επιστολής

Δωρεάν πρότυπα σχεδιασμένα από επαγγελματίες

Έχοντας δημιουργήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές, το CVapp.gr είναι το κορυφαίο ονλάιν εργαλείο βιογραφικού που εξασφαλίζει συνεντεύξεις
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη cover_letter template
Στοκχόλμη
1,400,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη cover_letter template
Νέα Υόρκη
440,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη cover_letter template
Βιέννη
120,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ cover_letter template
Σίδνεϊ
160,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο cover_letter template
Λονδίνο
280,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο cover_letter template
Δουβλίνο
240,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα cover_letter template
Μόσχα
62,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ cover_letter template
Άμστερνταμ
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη cover_letter template
Μαδρίτη
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο cover_letter template
Σαντιάγο
140,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη cover_letter template
Σιγκαπούρη
52,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο cover_letter template
Όσλο
56,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν cover_letter template
Κέιπ Τάουν
7,700+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι cover_letter template
Παρίσι
35,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο cover_letter template
Βερολίνο
92,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη cover_letter template
Γενεύη
3,300+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ cover_letter template
Βανκούβερ
45,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο cover_letter template
Τόκιο
61,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο cover_letter template
Μιλάνο
51,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα cover_letter template
Λισσαβώνα
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη cover_letter template
Βαρκελώνη
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη cover_letter template
Κοπεγχάγη
22,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο cover_letter template
Σικάγο
19,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο cover_letter template
Ρίο
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη cover_letter template
Ρώμη
5,500+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη cover_letter template
Βοστώνη
17,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο cover_letter template
Τορόντο
100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις