1. Παραδείγματα
  2. πανεπιστημιακού
Κείμενο: Karl KahlerKarl Kahler

πανεπιστημιακού: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής

Χρησιμοποιήστε αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής για τη θέση «πανεπιστημιακού» και προσληφθείτε γρήγορα –χωρίς αναστάτωση, χωρίς ασάφεια. Αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θέση εργασίας «πανεπιστημιακού» το 2024. Αξιοποιήστε τις ενδεικτικές προτάσεις και τους οδηγούς των ειδικών μας και κατεβάστε την τέλεια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά.
4.3
Μέση βαθμολογία
40 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
πανεπιστημιακού: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής
Επεξεργασία αυτής της συνοδευτικής επιστολής

Η καλύτερη μορφή για μια συνοδευτική επιστολή πανεπιστημιακού

Η κατάλληλη μορφοποίηση μιας συνοδευτικής επιστολής πανεπιστημιακού απαιτεί καλή διάρθρωση, σχεδίαση και διάταξη των στοιχείων. Οι συνοδευτικές επιστολές δεν πρέπει σχεδόν ποτέ να ξεπερνούν τη μία σελίδα, αλλά να περιλαμβάνουν έξι απαραίτητα στοιχεία:

  • Κεφαλίδα
  • Χαιρετισμός
  • Εισαγωγή
  • Κορμός
  • Συμπέρασμα
  • Κλείσιμο και υπογραφή

Κεφαλίδα συνοδευτικής επιστολής: Πώς μπορούν να σας βρουν

Η κεφαλίδα μιας συνοδευτικής επιστολής πρέπει να είναι εμφανίσιμη και να περιλαμβάνει το όνομα, το επάγγελμα, την ταχυδρομική διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ιμέιλ σας. Αν έχετε στο LinkedIn ή σε άλλο ιστότοπο προφίλ που τονίζει τα ακαδημαϊκά ή επαγγελματικά επιτεύγματά σας, μπορείτε να παραθέσετε τη σχετική διεύθυνση. 

Η κεφαλίδα είναι η καλύτερη ευκαιρία σας να δώσετε στην επιστολή στιλ, χρησιμοποιώντας προσεκτικά την τυπογραφία και τη διάταξη των στοιχείων στη σελίδα, ίσως και ένα χρώμα έμφασης. Η επιστολή πρέπει να είναι ελκυστική με την πρώτη ματιά, προτού καν διαβαστεί η πρώτη λέξη της, ώστε να κάνει καλή εντύπωση αμέσως μόλις ανοιχτεί. Κοιτάξτε το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής που έχουμε ετοιμάσει, για να πάρετε ιδέες και να δημιουργήσετε μια πολύ ωραία κεφαλίδα.

Χαιρετισμός συνοδευτικής επιστολής: Πάντα να εξατομικεύετε

Τα «Αγαπητέ κ. Βασιλείου» και «Αγαπητή κ. Μαργαρίτη» είναι κατάλληλοι χαιρετισμοί για μια συνοδευτική επιστολή. Το «Προς κάθε ενδιαφερόμενο» δεν είναι.

Πάντα να προσπαθείτε να εξατομικεύετε μια συνοδευτική επιστολή, απευθύνοντάς τη στο άτομο που έχει την ευθύνη της εξέτασης των αιτήσεων για τη θέση εργασίας. Αν τυχαίνει να γνωρίζετε το άτομο με το μικρό του όνομα, μπορείτε να το περιλάβετε στον χαιρετισμό.

Αν δεν γνωρίζετε το όνομα του ατόμου που θα διαβάσει την επιστολή, προσπαθήστε να το μάθετε. Αν δεν το βρείτε στο Διαδίκτυο, τηλεφωνήστε στον εργοδότη και ρωτήστε. Είναι ωραίο να σε προσφωνούν με το όνομά σου, ενώ είναι πιθανότερο να λάβετε απάντηση σε μια επιστολή την οποία έχετε απευθύνει σε ορισμένο πρόσωπο παρά αόριστα σε ολόκληρη την εταιρεία ή σε ένα τμήμα της.

Εισαγωγή συνοδευτικής επιστολής: Ξεκινήστε δυνατά

Η πρώτη παράγραφος, η εισαγωγή της συνοδευτικής επιστολής, δίνει την πρώτη εντύπωση, άρα καλό είναι να ξεκινήσετε «με το δεξί». Εξειδικεύστε ποια θέση εργασίας σάς ενδιαφέρει και δηλώστε με πειστικό τρόπο γιατί αριστεύετε στον τομέα σας. 

Οι συνοδευτικές επιστολές συχνά ξεκινούν με τα έτη εργασιακής πείρας που έχει ο υποψήφιος. Για μια σταδιοδρομία στην ανώτατη εκπαίδευση, ίσως είναι καλή ιδέα να αναφέρετε τον ανώτερο τίτλο που κατέχετε και πού τον αποκτήσατε. Παραθέστε τα προτερήματά σας και προσπαθήστε να κερδίσετε ευθύς εξαρχής τον υπεύθυνο εύρεσης προσωπικού. 

Δείτε την εισαγωγή στο παρακάτω δείγμα συνοδευτικής επιστολής πανεπιστημιακού.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εισαγωγής συνοδευτικής επιστολής

Αγαπητέ καθ. Γκόγκα,

Η θέση του λέκτορα διοίκησης επιχειρήσεων στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα ήταν ιδανική για μένα ύστερα από την θητεία μου στο ΕΚΠΑ και τη σειρά βιβλίων την οποία επιμελήθηκα.

Αντιγράφηκε!

Μεσαίο τμήμα συνοδευτικής επιστολής (κορμός): Επιχειρηματολογήστε

Οι μεσαίες δύο ή τρεις παράγραφοι της επιστολής, που αποτελούν τον κορμό της, πρέπει να παρουσιάζουν πειστικά επιχειρήματα υπέρ του ότι είστε το κατάλληλο άτομο για τη θέση. Παρουσιάστε εκτενέστερα την εργασιακή πείρα και τα ακαδημαϊκά προσόντα σας. 

Επίσης χρήσιμο είναι να αναφέρετε το όνομα του ιδρύματος στο οποίο υποβάλλετε αίτηση και τον λόγο για τον οποίο επιθυμείτε να εργαστείτε σε αυτό. Μη γράψετε μια γενική επιστολή την οποία θα στέλνετε σε όλους τους πιθανούς εργοδότες, αλλά εξατομικεύστε την καθεμιά ανάλογα με τον παραλήπτη.

Δείτε τον κορμό στο δείγμα συνοδευτικής επιστολής πανεπιστημιακού:

Προσαρμόσιμο παράδειγμα μεσαίου τμήματος συνοδευτικής επιστολής

Έχω διδάξει πλήθος μαθημάτων οικονομικής επιστήμης σε πρωτοετείς φοιτητές στα επτά έτη κατά τα οποία υπηρέτησα στο ΕΚΠΑ. Ύστερα από δεκαπέντε έτη πρωτοπορίας στα χρηματοοικονομικά και στην τεχνολογία, και αφού απέκτησα διδακτορικό στη διοίκηση επιχειρήσεων, ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και απέκτησα διδακτική πείρα. Η μεταλαμπάδευση γνώσεων στην επόμενη γενιά επιχειρηματιών είναι εξίσου απολαυστική όσο η ενασχόληση με ένα νέο προϊόν ή μια νέα υπηρεσία.

Ειδικεύομαι στην εφοδιαστική αλυσίδα και στις λειτουργίες προμήθειας,
ενώ επίσης διδάσκω μαθήματα διαχείρισης κερδών και ζημιών, οικονομικών προβλέψεων, στρατηγικής συγχωνεύσεων και εξαγορών, οικονομικού σχεδιασμού. Έχω κυκλοφορήσει δύο βιβλία και έχω δημοσιεύσει περισσότερες από τριάντα εργασίες με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη στη διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ ήδη προετοιμάζω το τρίτο μου βιβλίο. Θα ήθελα να ενταχθώ σε ένα ίδρυμα όπου οι φοιτητές να γίνουν συνοδοιπόροι μου στην εξερεύνηση αυτού του ραγδαία αναπτυσσόμενου τομέα.

Αντιγράφηκε!

Συμπέρασμα και κλείσιμο συνοδευτικής επιστολής

Η τελευταία παράγραφος, το συμπέρασμα, μπορεί να χρησιμεύσει ως ανακεφαλαίωση και έκφραση ευχαριστίας, αλλά μπορεί επίσης να περιλάβει πρόσκληση σε δράση, παροτρύνοντας τον παραλήπτη να απαντήσει. Ίσως να γράφατε ότι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας ανά πάσα στιγμή, ότι προσμένετε την απάντησή τους και ότι θα σας ευχαριστούσε ιδιαίτερα αν σας προσκαλούσαν σε συνέντευξη. Περάστε στο μυαλό του αναγνώστη ότι πρέπει να κάνει κάτι ως απόκριση στην επιστολή σας.

Κλείστε με μια φράση όπως «Με εκτίμηση» ή «Μετά τιμής», αφήστε μερικές γραμμές κενές και κλείστε με το ονοματεπώνυμό σας, όπως φαίνεται στο παρακάτω παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής πανεπιστημιακού. (Δεν χρειάζεται να υπογράψετε αν στείλετε την επιστολή ηλεκτρονικά, παρότι θα μπορούσατε να βάλετε ψηφιακή υπογραφή, αν επιθυμείτε). Δείτε το συμπέρασμα στο παρακάτω δείγμα συνοδευτικής επιστολής πανεπιστημιακού.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα συμπεράσματος και κλεισίματος συνοδευτικής επιστολής

Εσωκλείω ένα δείγμα των δημοσιευμένων έργων μου και μερικές κριτικές για τα βιβλία μου. Πάντα προσπαθώ να διδάσκω λαμβάνοντας ως αφετηρία των μαθημάτων πραγματικά παραδείγματα, ενώ συμμετέχω ως ομιλήτρια σε 25+ συνέδρια κάθε έτος με θέμα τις νεότερες εξελίξεις στον κλάδο.
Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν μου δινόταν η ευκαιρία να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο συνεργασίας διεξοδικότερα.

Με εκτίμηση, Δανάη Μπορμπόκη

Αντιγράφηκε!

Η ψυχολογία της γραφής μιας αποτελεσματικής συνοδευτικής επιστολής

Ο λόγος για τον οποίο γράφετε μια συνοδευτική επιστολή είναι ότι θέλετε να ανοίξετε έναν προσωπικό δίαυλο επικοινωνίας με έναν υπεύθυνο προσλήψεων. Άρα, παρότι πρόκειται για επιστολή με τυπικό, επαγγελματικό ύφος, πρέπει να είναι και κάπως προσωπική. Μπορεί να επιλέξετε να καταγράψετε τους προσωπικούς λόγους αναζήτησης μιας νέας θέσης εργασίας ή να αναδείξετε τους συναισθηματικούς λόγους οι οποίοι σας οδήγησαν στην ενασχόληση με το πεδίο σας.

Φανταστείτε ότι είστε ο υπεύθυνος προσλήψεων που λαμβάνει την επιστολή. Θα σας ενδιέφερε να συναντηθείτε με το άτομο που την έγραψε; Η επιστολή σας καλό είναι να αποπνέει επάρκεια και σιγουριά, χωρίς όμως να καταλήγει αλαζονική ή αυθάδης. Προσπαθήστε να δώσετε μια εικόνα επαγγελματική και προσιτή, έχοντας κατά νου ότι κανείς δεν επιθυμεί να προσλάβει ένα άτομο το οποίο αντιπαθεί. 

Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Ξεχωρίστε και προσληφθείτε πιο γρήγορα χάρη στη συλλογή μας από πρότυπα συνοδευτικής επιστολής τα οποία έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς για να σας αποφέρουν την τέλεια θέση εργασίας.
Δημιουργία συνοδευτικής επιστολής

Δωρεάν πρότυπα σχεδιασμένα από επαγγελματίες

Έχοντας δημιουργήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές, το CVapp.gr είναι το κορυφαίο ονλάιν εργαλείο βιογραφικού που εξασφαλίζει συνεντεύξεις
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη cover_letter template
Στοκχόλμη
1,400,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη cover_letter template
Νέα Υόρκη
440,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη cover_letter template
Βιέννη
120,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ cover_letter template
Σίδνεϊ
160,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο cover_letter template
Λονδίνο
290,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο cover_letter template
Δουβλίνο
250,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα cover_letter template
Μόσχα
63,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ cover_letter template
Άμστερνταμ
160,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη cover_letter template
Μαδρίτη
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο cover_letter template
Σαντιάγο
140,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη cover_letter template
Σιγκαπούρη
53,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο cover_letter template
Όσλο
57,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν cover_letter template
Κέιπ Τάουν
7,900+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι cover_letter template
Παρίσι
36,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο cover_letter template
Βερολίνο
94,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη cover_letter template
Γενεύη
3,400+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ cover_letter template
Βανκούβερ
46,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο cover_letter template
Τόκιο
62,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο cover_letter template
Μιλάνο
51,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα cover_letter template
Λισσαβώνα
30,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη cover_letter template
Βαρκελώνη
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη cover_letter template
Κοπεγχάγη
23,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο cover_letter template
Σικάγο
20,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο cover_letter template
Ρίο
29,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη cover_letter template
Ρώμη
5,700+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη cover_letter template
Βοστώνη
18,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο cover_letter template
Τορόντο
110,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις