1. Παραδείγματα
 2. Υπάλληλος υποδοχής

Υπάλληλος υποδοχής: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής

Χρησιμοποιήστε αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής για τη θέση «Υπάλληλος υποδοχής» και προσληφθείτε γρήγορα –χωρίς αναστάτωση, χωρίς ασάφεια. Αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θέση εργασίας «Υπάλληλος υποδοχής» το 2024. Αξιοποιήστε τις ενδεικτικές προτάσεις και τους οδηγούς των ειδικών μας και κατεβάστε την τέλεια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά.
4.3
Μέση βαθμολογία
37 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Υπάλληλος υποδοχής: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής
Επεξεργασία αυτής της συνοδευτικής επιστολής

Η καλύτερη μορφή για μια συνοδευτική επιστολή υπαλλήλου υποδοχής

Μια συνοδευτική επιστολή για θέση ρεσεψιονίστ πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής κύρια συστατικά:

 • Κεφαλίδα
 • Χαιρετισμός
 • Εισαγωγή
 • Κορμός
 • Συμπέρασμα
 • Υπογραφή.

Μπορείτε να δείτε λεπτομερέστερες πληροφορίες για καθένα από αυτά τα τμήματα, μαζί με δωρεάν παραδείγματα προτάσεων, στον πλήρη οδηγό για τις συνοδευτικές επιστολές.

Κεφαλίδα συνοδευτικής επιστολής

Η κύρια λειτουργία μιας συνοδευτικής επιστολής υπαλλήλου υποδοχής είναι απλή μα σημαντική: να διασφαλίσει ότι όσοι δουν το έγγραφο γνωρίζουν ότι το έχετε γράψει εσείς. 

Στη σπάνια περίπτωση κατά την οποία ζητηθεί να στείλετε την αίτηση ταχυδρομικά, η τυπωμένη σελίδα πρέπει να έχει μια τυπική κεφαλίδα στην κορυφή της. Σε μια διαδικτυακή αίτηση, απεναντίας, αρκεί να γράψετε στην κεφαλίδα τις απόλυτα απαραίτητες πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, αριθμός τηλεφώνου και άλλα στοιχεία επικοινωνίας. Έτσι, σε όποιο γραφείο και αν καταλήξει η επιστολή, ο αναγνώστης της θα γνωρίζει πώς να επικοινωνήσει μαζί σας. 

Στόχος της κεφαλίδας της συνοδευτικής επιστολής: να έχει πρόχειρα ο υπεύθυνος προσλήψεων το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία επικοινωνίας σας, με καλαίσθητη μα επαγγελματική εμφάνιση. 

Χαιρετισμός συνοδευτικής επιστολής

Παρότι είναι μια μικρή φράση, ο χαιρετισμός μιας συνοδευτικής επιστολής δίνει τον τόνο για ό,τι ακολουθήσει. Ως υπάλληλος υποδοχής, ο χαιρετισμός ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενα της εταιρείας για να μιμηθείτε το επίπεδο τυπικότητας στην έκφραση, αλλιώς προτιμήστε ένα ύφος τυπικό και επαγγελματικό. Ο πλέον διαδεδομένος χαιρετισμός είναι το «Αγαπητέ κ. Χ» ή «Αγαπητή κ. Υ». Ένα «Γεια» ή «Χαίρετε» ίσως αρμόζουν σε εταιρείες με πιο οικείο ή νεανικό ύφος, ιδίως αν η συνοδευτική επιστολή είναι ενσωματωμένη στο κυρίως κείμενο ενός ιμέιλ. 

Στόχος του χαιρετισμού της συνοδευτικής επιστολής: να απευθυνθείτε στον αναγνώστη ευγενικά και με σεβασμό, και να δώσετε τον τόνο για το υπόλοιπο της επιστολής.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα χαιρετισμού συνοδευτικής επιστολής

Αγαπητέ κ. Λιόλιο,

Αντιγράφηκε!

Εισαγωγή συνοδευτικής επιστολής

Μια σπουδαία εισαγωγή μπορεί να κρίνει αν η συνοδευτική επιστολή θα σας εξασφαλίσει εργασία ως ρεσεψιονίστ ή θα καταλήξει στο καλάθι των αχρήστων. Εδώ πρέπει να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ώστε να διαβάσει παρακάτω. Είτε επιλέξετε να αφηγηθείτε ένα περιστατικό είτε να γράψετε μια συναρπαστική δήλωση, το κυριότερο είναι να τραβήξετε την προσοχή και να δείξετε επαγγελματική διάθεση. 

Στόχος της εισαγωγής της συνοδευτικής επιστολής: να εισαγάγετε την επιστολή με τρόπο έντονο και συναρπαστικό, που να παροτρύνει τον αναγνώστη να προχωρήσει στο κυρίως τμήμα.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εισαγωγής συνοδευτικής επιστολής

Έχοντας εργαστεί ως υπάλληλος υποδοχής και δημοσίων σχέσεων με ημιαπασχόληση κατά τα τρία περασμένα έτη, κατανοώ πως κάθε εκστρατεία ξεκινά με συναισθηματική σύνδεση.

Αντιγράφηκε!

Μεσαίο τμήμα συνοδευτικής επιστολής (κορμός)  

Ο κορμός μιας συνοδευτικής επιστολής για θέση υποδοχής μπορεί να είναι από τα πιο δύσκολα τμήματα, αλλά όχι απαραίτητα. Μια επιλογή είναι να διαιρέσετε αυτό το τμήμα σε δύο μέρη. 

Στο πρώτο, θα μιλήσετε για τις προηγούμενες επιτυχίες και τις σημαντικές στιγμές σας, και για το πώς συντέλεσαν σε αυτές οι μοναδικές γνώσεις και δεξιότητές σας. Σε κάθε παράδειγμα, περιγράψτε μια κατάσταση, τι έπρεπε να γίνει, τι πράξατε και τι πετύχατε.  

Στο δεύτερο μέρος του κορμού, συζητήστε πώς τα κυριότερα προτερήματά σας σχετίζονται με τη ζητούμενη θέση εργασίας. Εδώ, μπορείτε να εμβαθύνετε στο πώς θα προσθέσετε αξία στην εταιρεία του πιθανού εργοδότη. 

Στόχος του κορμού της συνοδευτικής επιστολής: να αναδείξετε τα σπουδαιότερα επιτεύγματά σας, μαζί με τις κορυφαίες δεξιότητες και τα γνωρίσματα της προσωπικότητάς σας, όπως σχετίζονται με τη συγκεκριμένη θέση ρεσεψιονίστ για την οποία κάνετε αίτηση.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα κορμού συνοδευτικής επιστολής

Όταν μπαίνει ένα άτομο στα γραφεία μας, οφείλω να διασφαλίσω ότι δεν θα χάσει τη δημιουργική του προσήλωση εξαιτίας μιας διπλοκρατημένης αίθουσας συσκέψεων, ενός τηλεφωνήματος που δρομολογήθηκε λανθασμένα ή μιας απαθούς αντιμετώπισης. Αν μπορώ, προσπαθώ να διατηρήσω τον οίστρο του, πιάνοντας κουβέντα μακριά από πολιτικά ζητήματα ή λέγοντας μια ειλικρινή γνώμη για την τελευταία διαφημιστική ιδέα του.

Δουλειά μου είναι να συμβάλλω στη διατήρηση της κυκλοφορίας των ιδεών, προσφέροντας επαγγελματική και άμεση βοήθεια όπου μπορώ. Δακτυλογραφώ με ταχύτητα 90 λέξεις το λεπτό, έχω συνηθίσει να δρομολογώ 250 και πλέον τηλεφωνήματα την ημέρα και να υποδέχομαι έως 80 επισκέπτες την ημέρα σε κλίμα φιλόξενο και προσιτό.

Στο γραφείο υποδοχής ποτέ δεν γνωρίζεις τι θα σου ζητήσουν. Επειδή, όμως, αποσκοπώ να μπω στον χώρο των δημοσίων σχέσεων μετά τις σπουδές μου, κάνω την υπέρβαση όπου είναι δυνατόν:

 • Έχω οργανώσει τη μεταφορά και τη φιλοξενία για περισσότερα από 60 ταξίδια δημοσιογράφων (με πάνω από 40 άτομα κάθε φορά).
 • Συγκεντρώνω αποσπάσματα από 35 μέσα ενημέρωσης για την προετοιμασία παρουσιάσεων πελατών.
 • Τηρώ ημερολόγια για δημοσιεύσεις, συνέδρια και συνεντεύξεις, ενημερώνοντας τις σχετικές βάσεις δεδομένων.
 • Συντονίζω τις δημοσιεύσεις στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, παρακολουθώντας την ανάμειξη του κοινού.

 

Όσοι πλησιάζουν το γραφείο μου (ή όσοι μου τηλεφωνούν) συνιστούν απόλυτη προτεραιότητά μου για όσο χρόνο με χρειάζονται. Κατά τη γνώμη μου, ένας υπάλληλος υποδοχής και δημοσίων σχέσεων μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα.

Αντιγράφηκε!

Συμπέρασμα και υπογραφή συνοδευτικής επιστολής

Αφού γράψετε τον κορμό, ίσως βιαστείτε να ολοκληρώσετε την επιστολή με μια φράση σαν αυτή: «Επομένως, πρέπει να με προσλάβετε!». Μην το κάνετε. Δεν πιάνει, εγγυημένα. 

Αντ’ αυτού, επιλέξτε τον επαγγελματικό τρόπο κλεισίματος μιας συνοδευτικής επιστολής: παροτρύνετε τον εργοδότη να επικοινωνήσει μαζί σας. Αυτός ο τρόπος είναι η λεγόμενη «πρόσκληση σε δράση». Με μία ή δύο προτάσεις, παρακινήστε τον υπεύθυνο προσλήψεων να συζητήσει μαζί σας, προτείνοντάς του μέθοδο επικοινωνίας. Θα μπορούσατε, επίσης, να τον ευχαριστήσετε για τον χρόνο του ή απλώς να κλείσετε γράφοντας «Με εκτίμηση» ή «Μετά τιμής». Φροντίστε μόνο να διατηρήσετε τον ίδιο επαγγελματικό τόνο όπως στα προηγούμενα τμήματα. 

Στόχος του συμπεράσματος της συνοδευτικής επιστολής: να εκδηλώσετε τον ενθουσιασμό σας για τη θέση εργασίας στην υποδοχή, να προσκαλέσετε σε δράση και να τελειώσετε με τρόπο θετικό και επαγγελματικό. 

Προσαρμόσιμο παράδειγμα συμπεράσματος και υπογραφής συνοδευτικής επιστολής

Εδώ και πολύ καιρό παρακολουθώ την επιτυχία της Imagazine στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την ευκαιρία μιας συνέντευξης, για να δούμε αν μπορούμε να επιτύχουμε αυτήν την ιδιαίτερη σύνδεση. Προαισθάνομαι ότι είναι πολύ πιθανό.

Με εκτίμηση,

Τριανταφυλλιά Μπαρμπούνη

Αντιγράφηκε!
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Ξεχωρίστε και προσληφθείτε πιο γρήγορα χάρη στη συλλογή μας από πρότυπα συνοδευτικής επιστολής τα οποία έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς για να σας αποφέρουν την τέλεια θέση εργασίας.
Δημιουργία συνοδευτικής επιστολής

Δωρεάν πρότυπα σχεδιασμένα από επαγγελματίες

Έχοντας δημιουργήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές, το CVapp.gr είναι το κορυφαίο ονλάιν εργαλείο βιογραφικού που εξασφαλίζει συνεντεύξεις
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη cover_letter template
Στοκχόλμη
1,400,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη cover_letter template
Νέα Υόρκη
430,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη cover_letter template
Βιέννη
110,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ cover_letter template
Σίδνεϊ
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο cover_letter template
Λονδίνο
270,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο cover_letter template
Δουβλίνο
240,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα cover_letter template
Μόσχα
60,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ cover_letter template
Άμστερνταμ
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη cover_letter template
Μαδρίτη
140,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο cover_letter template
Σαντιάγο
130,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη cover_letter template
Σιγκαπούρη
51,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο cover_letter template
Όσλο
55,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν cover_letter template
Κέιπ Τάουν
7,500+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι cover_letter template
Παρίσι
34,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο cover_letter template
Βερολίνο
91,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη cover_letter template
Γενεύη
3,200+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ cover_letter template
Βανκούβερ
44,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο cover_letter template
Τόκιο
60,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο cover_letter template
Μιλάνο
50,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα cover_letter template
Λισσαβώνα
28,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη cover_letter template
Βαρκελώνη
28,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη cover_letter template
Κοπεγχάγη
22,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο cover_letter template
Σικάγο
19,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο cover_letter template
Ρίο
28,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη cover_letter template
Ρώμη
5,400+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη cover_letter template
Βοστώνη
17,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο cover_letter template
Τορόντο
100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις