1. Παραδείγματα βιογραφικού
 2. Προγραμματιστής
Κείμενο: Susan ShorSusan Shor

Προγραμματιστής: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού

Οδηγός σύνταξης βιογραφικού με παράδειγμα, δοκιμασμένα και στοχευμένα, για να βρείτε μια νέα θέση εργασίας το 2024. Μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτό το παράδειγμα βιογραφικού για τη θέση εργασίας «Προγραμματιστής», για να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα ένα τέλειο βιογραφικό σε λίγα λεπτά. Απλώς συμπληρώστε τα στοιχεία σας, κατεβάστε το νέο σας βιογραφικό και ξεκινήστε μια αίτηση εργασίας σήμερα!
4.2
Μέση βαθμολογία
75 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Προγραμματιστής: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού
Επεξεργασία αυτού του βιογραφικού

Παράδειγμα σύνοψης βιογραφικού προγραμματιστή: η γενική ιδέα

Έχοντας μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να εντυπωσιάσετε, χρειάζεται να πείτε γρήγορα γιατί είστε το κατάλληλο άτομο για τη θέση προγραμματιστή που ονειρεύεστε! Εδώ κάνετε την αρχή, συνοψίζοντας τα μεγαλύτερα και σχετικότερα επιτεύγματά σας. Είναι χρήσιμο να προσπαθήσετε να σκεφτείτε όσο περισσότερα μπορείτε, προτού γράψετε τη σύνοψη.

Στο τμήμα της σύνοψης (γνωστό επίσης ως προφίλ ή προσωπική δήλωση), πρέπει να αναφέρετε ακροθιγώς αυτά τα επιτεύγματα και να καυχηθείτε ελαφρώς. Μην υπερβάλετε, απλώς εκφράστε την υπερηφάνειά σας για όσα έχετε καταφέρει επαγγελματικά. Επίσης, αυτό είναι το μόνο τμήμα του βιογραφικού που αφήνει περιθώριο δημιουργικότητας. Επειδή η δημιουργικότητα εκτιμάται ως δεξιότητα στους προγραμματιστές, φροντίστε να την κάνετε φανερή στη σύνοψη.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα σύνοψης βιογραφικού

Καινοτόμος προγραμματιστής και επιχειρηματίας του Διαδικτύου που αγωνίζεται να φέρνει τους ανθρώπους του κόσμου πιο κοντά. Άτομο με δημιουργική σκέψη και χάρισμα στην ανάπτυξη λογισμικού και στην εργασία με διάφορες δομές δεδομένων.

Αντιγράφηκε!

Δείγμα εργασιακού ιστορικού

Η πρώτη σας απόφαση εδώ είναι αν τα επιτεύγματα της σταδιοδρομίας σας προσφέρονται καλύτερα για ένα συμβατικό εργασιακό ιστορικό ή ένα τμήμα με κατάλογο έργων. Για να αποφασίσετε, απαντήστε στα εξής ερωτήματα:

 1. Εργάζεστε ως αυτοαπασχολούμενος ή βρίσκεστε στην αρχή της καριέρας σας; Συνεισφέρετε σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα ή άλλου είδους έργα προγραμματισμού με πληθοπορισμό; Αν ναι, προτιμήστε ένα τμήμα έργων, ώστε να γράψετε περισσότερα για τη δουλειά που έχετε κάνει εκτός των 40 ωρών της εργάσιμης εβδομάδας.
 2. Έχετε εργαστεί κυρίως ως υπάλληλος εταιρείας; Αν ναι, ακόμη και αν συνυπολογίσουμε τα εξωτερικά έργα, καλύτερα να γράψετε ένα τμήμα εργασιακού ιστορικού.
 3. Η επαγγελματική πορεία σας περιλαμβάνει και έργα με σύμβαση και πλήρη απασχόληση; Σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να περιλάβετε εργασιακό ιστορικό και κατάλογο έργων, αν φτάνει ο χώρος. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να εντάξετε τα έργα στο τμήμα του εργασιακού ιστορικού, αν είναι λιγότερα αλλά σημαντικά και περίπλοκα.

Εργασιακό ιστορικό

Το τμήμα του εργασιακού ιστορικού απαριθμεί τις προηγούμενες θέσεις εργασίας, χωρισμένες κατά εργοδότη. Καλό είναι να βρίσκονται σε αντίστροφα χρονολογική σειρά, ξεκινώντας με την πιο πρόσφατη. 

Καθώς περιγράφετε κάθε θέση, μην αναφέρετε απλώς τα καθήκοντά σας. Εξηγήστε με ποια έργα ασχοληθήκατε και πώς αντεπεξήλθατε σε δύσκολες προκλήσεις. 

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εργασιακού ιστορικού βιογραφικού

Προγραμματιστής – Πρωτοβουλία «Ψηφιακό Σχολείο», Θεσσαλονίκη
December 2015 — Παρόν

 • Έχω αναπτύξει βελτιώσεις για συστήματα λογισμικού που χρησιμοποιούν εκπαιδευτικοί, επιστήμονες και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε τομείς μεγάλης σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας.
 • Έχω αναπτύξει και βελτιώνω προγράμματα, ώστε να γίνονται ακριβέστερα και οικονομικότερα.
 • Έχω χαράξει στρατηγικές για καλύτερη συμμόρφωση με τα σύγχρονα πρότυπα.
 • Έχω μεγάλο βαθμό επιτυχίας στην αντιμετώπιση προβλημάτων και στην εξάλειψη σφαλμάτων.

 

Προγραμματιστής – Kindlinks, Θεσσαλονίκη
February 2004 — September 2015

 • Από όταν ίδρυσα την Kindlinks, το 2004, συνεχίζω να βελτιώνω την υποδομή και τις υπηρεσίες της, τη στρατηγική και τη σχεδίαση των προϊόντων.
 • Καταβάλλω διαρκώς προσπάθειες εξέλιξης με στόχο να βοηθώ τους πελάτες να δημιουργούν, να μοιράζονται και να ανακαλύπτουν με νέους τρόπους.
 • Παρακολουθώ τις παγκόσμιες εξελίξεις και επιθυμώ να προσφέρω σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο καλύτερους τρόπους επικοινωνίας και επαφής.

 

Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα εκπαίδευσης βιογραφικού προγραμματιστή: θεωρία και πράξη

Οι περισσότεροι προγραμματιστές υπολογιστών έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρότι είναι δυνατόν να προσληφθούν και χωρίς αυτό. Σπάνια, μπορεί να προσληφθεί προγραμματιστής χωρίς σπουδές στο αντικείμενο, αλλά με εξόχως εντυπωσιακό βιογραφικό και χαρτοφυλάκιο. 

Πολλοί έχουν παρακολουθήσει πολύμηνα σεμινάρια που εστιάζουν αποκλειστικά στην εκμάθηση της συγγραφής κώδικα. Αυτή η δεξιότητα απαιτεί συχνή ενημέρωση, καθώς οι γλώσσες και τα εργαλεία του επαγγέλματος αλλάζουν ολοένα. Σε αυτό το τμήμα, περιλάβετε όσα σεμινάρια, εργαστήρια και άλλα μαθήματα επαγγελματικής εξέλιξης έχετε ολοκληρώσει επιτυχώς.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εκπαίδευσης βιογραφικού

Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Υπολογιστών , Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη
August 2001 — June 2004

Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα δεξιοτήτων βιογραφικού: Δώστε στους εργοδότες αυτό που θέλουν

Η λίστα των δεξιοτήτων σας, τονισμένη ποικιλοτρόπως, είναι η ουσία του βιογραφικού σας. Αν αναλογιστείτε τις δεξιότητες, έχετε μια καλή αφετηρία για να γράψετε το βιογραφικό σας. Αρχικά, χωρίς να περιοριστείτε, καταρτίστε μια λίστα με όσες δεξιότητές σας μπορείτε να σκεφτείτε –όχι μόνο όσες θεωρείτε σχετικές με την επιθυμητή θέση εργασίας. Επίσης, απαριθμήστε τα έργα, τις προκλήσεις και τους θριάμβους σας. Φυλάξτε αυτήν τη γενική λίστα, για να ανατρέχετε σε αυτήν και να την επαυξάνετε όσο πλουτίζετε τις εμπειρίες σας.

 1. Υπομονή
 2. Προσοχή στη λεπτομέρεια
 3. Δημιουργικότητα
 4. Διάθεση για μάθηση

Οι μαλακές δεξιότητες περιλαμβάνουν τομείς όπως επικοινωνία, οργάνωση, κίνητρο, μαζί με όσες συνήθειες και ποιότητες σας καθιστούν πιο χρήσιμο σε μια ομάδα και σε έναν εργοδότη. Παρότι πολλοί θεωρούν ότι οι προγραμματιστές υπολογιστών και οι μηχανικοί λογισμικού δεν έχουν διαπροσωπικές δεξιότητες, η συναισθηματική νοημοσύνη (η ικανότητα να κατανοείτε τον εαυτό σας και να συμπάσχετε με τους γύρω σας) μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε. Αυτές οι δεξιότητες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, διότι θέλετε οι υπεύθυνοι εύρεσης προσωπικού να καταλάβουν πόσο χρήσιμο είναι να έχουν υπαλλήλους από τον τόπο τους, που εργάζονται διά ζώσης, στο γραφείο. Έτσι, θα αποκτήσετε πλεονέκτημα έναντι υποψηφίων από μακρινές περιοχές, σε άλλη ζώνη ώρας, που καθιστά δύσκολη την άμεση επικοινωνία. 

Καθώς απαριθμείτε τις δεξιότητές σας, εξετάστε επίσης το ενδεχόμενο να αναφέρετε παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο τις χρησιμοποιήσατε στις προηγούμενες θέσεις εργασίας σας. Αυτό θα χρησιμεύσει όταν ξεκινήσετε να γράφετε το τμήμα του εργασιακού ιστορικού. Φυσικά, δεν πρέπει να παραμελήσετε τις σκληρές δεξιότητες που απαιτούνται για τη συγγραφή κομψού κώδικα. Η Dev, μια κοινότητα προγραμματιστών λογισμικού, παραθέτει αυτές τις τεχνικές δεξιότητες ως απαραίτητες για κάθε προγραμματιστή:

 1. Γλώσσες και πλαίσια προγραμματισμού
 2. Βάσεις δεδομένων
 3. Δομές δεδομένων και αλγόριθμοι
 4. Έλεγχος πηγαίου κώδικα
 5. Δοκιμή
Προσαρμόσιμο παράδειγμα
 • Βελτιστοποίηση επιδόσεων
 • Αντιμετώπιση προβλημάτων και deployment λύσεων
 • Αναλυτική σκέψη
 • Σχεδίαση και ανάπτυξη λογισμικού
 • Σύνταξη κώδικα και scripting
Αντιγράφηκε!
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά, δοκιμασμένα πρότυπα, που ακολουθούν ακριβώς τους «κανόνες βιογραφικού» που αναζητούν οι εργοδότες.
Δημιουργία βιογραφικού

Εμφανίσιμα πρότυπα βιογραφικού έτοιμα για χρήση

Κερδίστε τους εργοδότες και τους υπευθύνους εύρεσης προσωπικού χρησιμοποιώντας τα 25+ κομψά πρότυπα βιογραφικού που διαθέτουμε, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματίες. Κατεβάστε το σε μορφή του Word ή PDF.
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη resume template
Στοκχόλμη
8,800,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη resume template
Νέα Υόρκη
4,100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη resume template
Βιέννη
2,200,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ resume template
Σίδνεϊ
1,900,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο resume template
Λονδίνο
3,800,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο resume template
Δουβλίνο
4,000,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα resume template
Μόσχα
740,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ resume template
Άμστερνταμ
1,800,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη resume template
Μαδρίτη
1,500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο resume template
Σαντιάγο
1,300,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη resume template
Σιγκαπούρη
730,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο resume template
Όσλο
590,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν resume template
Κέιπ Τάουν
59,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι resume template
Παρίσι
560,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο resume template
Βερολίνο
1,500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη resume template
Γενεύη
34,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ resume template
Βανκούβερ
520,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο resume template
Τόκιο
360,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο resume template
Μιλάνο
940,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα resume template
Λισσαβώνα
230,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη resume template
Βαρκελώνη
490,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη resume template
Κοπεγχάγη
100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο resume template
Σικάγο
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο resume template
Ρίο
210,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη resume template
Ρώμη
200,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη resume template
Βοστώνη
120,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουRirekisho resume template
Rirekisho
56,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3,700+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΑθήνα resume template
Αθήνα
130,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒρυξέλλες resume template
Βρυξέλλες
76,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠράγα resume template
Πράγα
24,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣανγκάη resume template
Σανγκάη
41,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο resume template
Τορόντο
2,000,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις