1. Ιστολόγιο
  2. Βοήθεια για βιογραφικό
  3. 10 δεξιότητες ηγεσίας για το βιογραφικό σας + παραδείγματα
Κείμενο: Paul DruryPaul Drury

10 δεξιότητες ηγεσίας για το βιογραφικό σας + παραδείγματα

18 λ. ανάγνωση
10 δεξιότητες ηγεσίας για το βιογραφικό σας + παραδείγματα
Εικονογράφηση:Tanya Vino
Η αναφορά των δεξιοτήτων ηγεσίας σας είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσετε τη δουλειά των ονείρων σας, οπότε ποιες να προβάλετε στο βιογραφικό σας και πώς να μιλήσετε για αυτές

Οι δεξιότητες ηγεσίας βρίσκονται πάντα στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων ενός υπευθύνου προσλήψεων. 

Ανεξάρτητα από το πόσο έμπειροι είστε ή σε ποιον τομέα εργάζεστε, το να επιτυγχάνετε πράγματα μέσω των άλλων είναι κεντρικό στοιχείο στους περισσότερους ρόλους. Επομένως, η επίδειξη αυτών των δεξιοτήτων ηγεσίας στο βιογραφικό σημείωμα και τη συνοδευτική επιστολή σας είναι ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση συνέντευξης.

Προσθέτετε αξία αν έχετε ένα κορυφαίο σύνολο δεξιοτήτων, αλλά πολλαπλασιάζετε αυτήν την αξία εάν μπορείτε να ανεβάσετε την επίδοση των γύρω σας. Οι μεγάλοι ηγέτες αυξάνουν την παραγωγή του συνόλου. Αυτό είναι πραγματικά ένα πολύτιμο αγαθό.

Με την ποικιλία και τη λεπτότητα των δεξιοτήτων ηγεσίας που θα μπορούσατε να αναφέρετε, πώς αποφασίζετε ποιες είναι οι πιο σημαντικές και πώς θα μπορούσατε να τις συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας σημείωμα; Ποιες είναι οι ανάγκες ηγεσίας εκείνων που θα είναι γύρω σας; Τι θα έκανε τη μεγαλύτερη διαφορά για την εταιρεία; Ας εξετάσουμε τα εξής:

  • Τι είναι οι δεξιότητες ηγεσίας;
  • Ποιες δεξιότητες ηγεσίας εκτιμούν περισσότερο οι εργοδότες;
  • Πώς να συμπεριλάβετε την ηγεσία στο βιογραφικό σας σημείωμα;
  • 10 δεξιότητες ηγεσίας με παραδείγματα για το βιογραφικό σας σημείωμα
  • Πώς να πείτε την ιστορία σας για την ηγεσία στη συνοδευτική σας επιστολή

Η ανάπτυξη των δεξιοτήτων ηγεσίας σας θα κάνει τη διαφορά για εσάς, για τους γύρω σας και για τον εργοδότη σας. Οι ηγέτες δεν γεννιούνται, δημιουργούνται. Πείτε στο μελλοντικό σας αφεντικό την ιστορία του πώς γίνατε ο ηγέτης που είστε σήμερα. Η ηγεσία είναι ένα ταξίδι, για αυτό θα ελπίζει ότι θα εξελίξετε περαιτέρω τις ικανότητες ηγεσίας σας μαζί του. Θα είναι πρόθυμος να σας καθοδηγήσει σε αυτήν την προσπάθεια.

Συμβουλή ειδικού

Δεν είμαι μάνατζερ. Γιατί οι δεξιότητες ηγεσίας είναι σημαντικές για εμένα;

Δεν χρειάζεται να είστε μάνατζερ για να είστε ηγέτης. Αν οι συνάδελφοί σας στρέφονται σε εσάς για καθοδήγηση, είστε ηγέτης. Αν παίρνετε μια απόφαση που οι άλλοι σέβονται, είστε ηγέτης. Αν εθελοντικά αναλαμβάνετε ένα δύσκολο καθήκον και δίνετε το παράδειγμα, είστε ηγέτης. Αν μπορείτε να συζητήσετε τέτοιες καταστάσεις στο βιογραφικό σας σημείωμα και κατά τη διάρκεια της αναζήτησης εργασίας, ο μελλοντικός σας εργοδότης μπορεί να σας δει και αυτός ως ηγέτη.

Τι είναι οι δεξιότητες ηγεσίας;

Οι μεγάλοι ηγέτες παίρνουν τους ανθρώπους τους μαζί τους σε ένα ταξίδι προσωπικής εξέλιξης και επιχειρηματικής επιτυχίας. Τόσο οι προκλήσεις όσο και η σύνθεση των ομάδων του θα διαφέρουν, ώστε το σύνολο των δεξιοτήτων ηγεσίας που θα χρειαστεί να αξιοποιήσει ένας ηγέτης ορισμένη στιγμή θα αλλάζει ανάλογα με τις απαιτήσεις της περίστασης.

Κάθε δεξιότητα ηγεσίας (όπως κάθε συμπεριφορά) περιλαμβάνει μεγάλο βαθμό λεπτομέρειας και η αποτελεσματικότητά της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο πραγματώνεται. 

Η ανάθεση ενός καθήκοντος ευγενικά, εξηγώντας το γιατί και φροντίζοντας να υπάρχει όφελος για το άτομο που θα το αναλάβει έχει μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας. Το να πεις απλώς σε κάποιον να κάνει κάτι μάλλον δεν θα επιτύχει.

Πώς να αναδείξετε τις ηγετικές δεξιότητες όταν κάνετε αίτηση για θέση εργασίας

Ένας από τους απλούστερους δείκτες των ικανοτήτων ηγεσίας σας βρίσκεται στον τίτλο εργασίας του βιογραφικού σας. Όσον αφορά το πώς θα σας εκλάβουν οι μελλοντικοί εργοδότες, η λέξη «μάνατζερ» ή «αρχηγός ομάδας» στον τίτλο θα δημιουργήσει ευνοϊκή εντύπωση. Αξίζει να διαπραγματευτείτε εντυπωσιακούς τίτλους με τους εργοδότες για αυτόν ακριβώς τον λόγο, αλλά αντισταθείτε στον πειρασμό να επινοήσετε έναν στο βιογραφικό σας. Δεν είναι δύσκολο να το ελέγξουν.

Παραδόξως, το σημείο όπου δεν πρέπει ποτέ να αναφέρετε τις δεξιότητες ηγεσίας σας είναι το τμήμα δεξιοτήτων του βιογραφικού. Πρέπει να μπορείτε να επιδείξετε τις συμπεριφορές και τις επιπτώσεις των δεξιοτήτων ηγεσίας σας, οπότε μια σύντομη αναφορά σε «δεξιότητες επιρροής» δεν επαρκεί. Οι δεξιότητες στο βιογραφικό πρέπει να περιορίζονται στις «σκληρές», τεχνικές δεξιότητες που σας ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές.

Οι καλύτερες θέσεις για να εντάξετε οργανικά τις δεξιότητες ηγεσίας στο επαγγελματικό ιστορικό σας είναι η σύνοψη του βιογραφικού και το τμήμα του εργασιακού ιστορικού. Ο μελλοντικός εργοδότης σας θα γνωρίζει τι περιλαμβάνουν τα διάφορα επιτεύγματά σας. Άρα, ακόμη και αν δεν δηλώσετε ρητά ποιες δεξιότητες χρησιμοποιήσατε, θα μπορέσει να τις υποθέσει.

Ποια είναι η πιο σημαντική δεξιότητα ηγεσίας;

Αν ένας ηγέτης δεν είναι επιδέξιος στην προφορική και γραπτή επικοινωνία, τότε όλες οι άλλες δεξιότητες ξαφνικά γίνονται πολύ λιγότερο αποτελεσματικές. Η δημιουργικότητα δεν έχει νόημα αν δεν μπορείτε να μεταφράσετε το όραμά σας στους άλλους. Η κατάρτιση σχεδίου είναι άσκοπη αν κανείς δεν καταλαβαίνει τον ρόλο του σε αυτό. Η διαχείριση της αλλαγής θα αποτύχει στο πρώτο εμπόδιο, καθώς δεν θα υπάρχει σαφής κατεύθυνση. Η επικοινωνία αποτελεί τη βάση των πάντων σχετικά με την ηγεσία.

10 δεξιότητες ηγεσίας με παραδείγματα για το βιογραφικό σας σημείωμα

Αυτές οι δέκα κορυφαίες δεξιότητες ηγεσίας αποτελούν μέρος της διαπροσωπικής εργαλειοθήκης κάθε ηγέτη.

1. Δημιουργικότητα

Το να είστε αγωγός καινοτομίας και δημιουργικότητας στην κορυφή μιας ομάδας είναι μία από τις πιο ισχυρές ηγετικές ιδιότητες. Όταν οι άνθρωποι έχουν έναν ηγέτη που χαίρεται να ακούει τις διάφορες ιδέες τους και να τους δίνει την ευκαιρία να αποδείξουν την εγκυρότητά τους, θα είναι τολμηροί στις αποφάσεις τους και θα καινοτομήσουν περισσότερο από τους ανταγωνιστές. 

Η πολυφωνία προσφέρει απρόσμενες λύσεις σε μια δημιουργική ομάδα –ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η επόμενη λαμπρή ιδέα. Αυτή η δεξιότητα ηγεσίας σάς καθιστά άξιο παρακολούθησης για ριζοσπαστικές ιδέες.

Παράδειγμα

«Ανέπτυξα έναν εντελώς νέο τρόπο πρόσληψης προσωπικού εξυπηρέτησης πελατών κάνοντας διαφήμιση στους πιστούς πελάτες μας. Ο κόσμος λατρεύει τη μάρκα μας: οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 45%».

Αντιγράφηκε!

2. Σχεδιασμός

Ο καθορισμός γενικών στόχων και η επίτευξη οροσήμων και επιμέρους στόχων είναι το καύσιμο μιας ομάδας υψηλών επιδόσεων που πηγαίνει μπροστά. Οι φιλόδοξοι υπάλληλοι μαθαίνουν μόνο όταν βρίσκονται σε ένα ταξίδι, οπότε ο επιδέξιος σχεδιασμός τούς βοηθά να παραμείνουν στη σωστή πορεία. Οι ηγέτες μετέρχονται δεξιότητες διευκόλυνσης και επίλυσης προβλημάτων για να διατηρούν τα έργα εντός πορείας, και η διαχείριση κινδύνων διαδραματίζει συχνά σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία για τα αναπόφευκτα απρόβλεπτα εμπόδια.

Παράδειγμα

«Διευκόλυνα μια συνεδρία σχεδιασμού για ένα έργο με πάνω από 30 εσωτερικούς και 10 εξωτερικούς συνεργάτες. Διαχειρίστηκα την κρίσιμη διαδρομή και ολοκληρώθηκε 15% νωρίτερα από το αναμενόμενο».

Αντιγράφηκε!

3. Διαχείριση ανθρώπων

Η διαχείριση των διάφορων προσωπικοτήτων των ανθρώπων γύρω σας και η δημιουργία μιας συνεκτικής ομάδας που οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση βρίσκεται στον πυρήνα της διαχείρισης ανθρώπων. Υπάρχει ένα σύνολο δεξιοτήτων ηγεσίας που απαιτείται για να δοθεί σε όλους χώρος και ευκαιρία να εξελιχθούν μαζί. 

Η πρόσληψη του σωστού μείγματος ταλέντων και η διατήρησή τους είναι ένα βασικό μέτρο επιτυχίας, αλλά μερικές φορές πρέπει απλώς να δείτε ποιοι έχουν προχωρήσει σε κάτι καλύτερο. Δεξιότητα διαχείρισης ανθρώπων σημαίνει να κάνετε τη διαφορά στους άλλους προς όφελός τους, δρέποντας τα οφέλη όσο είναι μαζί σας, γνωρίζοντας όμως ότι μπορεί να τους χάσετε με δική σας υπαιτιότητα.

Παράδειγμα

«Συγκρότησα μια ομάδα νέων αποφοίτων στην πιο επιτυχημένη ομάδα πωλήσεων στην ιστορία της εταιρείας. Το 70% από αυτούς έχουν τώρα προαχθεί και έχουν προχωρήσει».

Αντιγράφηκε!

4. Ευκολία προσαρμογής

Το να απορροφάς τους κραδασμούς και να προσαρμόζεσαι όταν χρειάζεται (ή ακόμα και πριν χρειαστεί) είναι βασικό γνώρισμα κάθε ηγέτη. Όταν η ομάδα σας έχει αποκτήσει ορισμένη δυναμική, δεν είναι εύκολο να αλλάξει πορεία. Όμως, όσο πιο προσαρμόσιμος είναι ο ηγέτης, τόσο πιο εύκολο θα είναι για τα μέλη της ομάδας του να μεταβούν από στόχο σε στόχο. 

Να αναλαμβάνετε την ευθύνη για την απόκριση στην αλλαγή, ελέγχοντας ότι βρίσκεστε στη σωστή πορεία και επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί. Ένα από τα βασικά γνωρίσματα ενός ηγέτη είναι να γνωρίζει πότε πρέπει να αλλάξει την ηγετική του προσέγγιση. Όταν αλλάζει το περιβάλλον γύρω σας, πρέπει να προσαρμοστείτε ανάλογα.

Παράδειγμα

«Καταλαβαίνοντας ότι το έργο μας δεν επιτύγχανε τους στόχους μας, επαναπροσδιορίσαμε τις φιλοδοξίες μας, αλλάξαμε πεδίο εφαρμογής και βρήκαμε έναν νέο εταίρο, ώστε τελικά δεν υπερβήκαμε τον προϋπολογισμό μας».

Αντιγράφηκε!

5. Επικοινωνία

Η μετάδοση των ιδεών σας και των ιδεών της ομάδας σας σε ένα ευρύ κοινό είναι κλειδί για να πάρετε τους πάντες με το μέρος σας, ώστε να κοιτάζετε προς την ίδια κατεύθυνση. Οι σχέσεις βελτιώνονται, οι συγκρούσεις μειώνονται και οι καινοτόμες ιδέες έχουν την ευκαιρία να ακουστούν. Όταν γνωρίζουμε τι σκέφτονται οι άλλοι, μπορούμε να τροποποιήσουμε όσα λέμε και όσα πράττουμε, για να δημιουργήσουμε μια αρμονική και παραγωγική ατμόσφαιρα. 

Οι δεξιότητες ενός ηγέτη στη γραπτή επικοινωνία δεν πρέπει να υποτιμούνται: η άσκηση επιρροής σε όσους διαβάζουν τα γραφόμενά σας είναι μια ουσιώδης επικοινωνιακή δεξιότητα. Είναι επίσης γεγονός ότι κάθε μεγάλος ηγέτης χρειάζεται να είναι εκπληκτικός ακροατής. Είναι μια σημαντική μαλακή δεξιότητα για κάθε ηγέτη.

Παράδειγμα

«Ήμουν ο προτιμώμενος συντάκτης προσφορών για την ομάδα προμηθειών, κερδίζοντας πάνω από το 60% των διαγωνισμών. 2.000 λέξεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά –αν είναι οι σωστές λέξεις».

Αντιγράφηκε!

6. Όραμα

Μερικές φορές χρειάζεται να έχετε στρατηγική σκέψη, για να μπορείτε να δείτε τρία βήματα μπροστά και να προβλέψετε τι έρχεται. Για να έχετε κατά νου τη «μεγάλη εικόνα», χρειάζεται συνεχώς να αναρωτιέστε αν βρίσκεστε στη σωστή πορεία προς έναν προορισμό που μπορεί να βρίσκεται στο απώτερο μέλλον. Οι αναλυτικές σας δεξιότητες σε αυτήν τη ματιά προς το μέλλον πρέπει να είναι κορυφαίες και τα δάχτυλά σας πρέπει να νιώθουν πάντα τον σφυγμό της αγοράς, για να ανιχνεύετε τυχόν μεταβολές που μπορεί να αλλάξουν την πορεία σας.

Οι δεξιότητες ηγεσίας εξαρτώνται από το να παίρνετε την ομάδα σας σε ένα ταξίδι: οι καλύτεροι ηγέτες δηλώνουν πώς οραματίζονται το μέλλον και χαρτογραφούν τη διαδρομή που οδηγεί εκεί.

Παράδειγμα

«Εντόπισα μια τάση διαχείρισης πελατών στον χώρο του FinTech που μας επέτρεψε να αυξήσουμε τα σημεία επαφής μάρκετινγκ με πελάτες κατά 75%».

Αντιγράφηκε!

7. Αποφασιστικότητα

Ένας από τους ρόλους ενός ηγέτη είναι να υπογράφει δύσκολες αποφάσεις με αμφίρροπη έκβαση. Είναι σπάνιο να υπάρχει απόλυτη ομοφωνία σε οποιαδήποτε ομάδα, οπότε η αποφασιστικότητα αποδεικνύεται βασική δεξιότητα ηγεσίας. Οι άνθρωποι ακολουθούν έναν ηγέτη επειδή εμπιστεύονται την κρίση του· ένας ηγέτης που διστάζει και είναι συνεχώς αβέβαιος δεν θα εμπνεύσει κανέναν. 

Φερθείτε γενναία, λάβετε αποφάσεις με βάση τα καλύτερα στοιχεία και τις καλύτερες γνώμες που έχετε στη διάθεσή σας έκαστη στιγμή. Όλοι έχουν αμφιβολίες που τους βασανίζουν. Παρότι ένας ηγέτης δεν πρέπει να κρύβει την ευαλωτότητά του, αποτελεί χρήσιμο υπόδειγμα για όσους τον ακολουθούν να δείχνει προσήλωση στις πεποιθήσεις του.

Παράδειγμα

«Έχοντας προθεσμία μίας εβδομάδας για να αποφασίσουμε την τελική κατεύθυνση της μάρκας, δουλέψαμε νύχτες για να μπορέσουμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση».

Αντιγράφηκε!

8. Διαχείριση της αλλαγής

Η κατανόηση της αλλαγής, η υπέρβαση της αντίστασης στην αλλαγή και στη συνέχεια η υλοποίηση της αλλαγής είναι ένας συνεχής κύκλος ανανέωσης και επανεκτίμησης για οποιονδήποτε ηγέτη. Η ηγετική δεξιότητα διαχείρισης της αλλαγής απαιτεί έντονη προσήλωση στη διαδικασία και ικανότητα κατανόησης του πώς σχετίζονται τα διάφορα μέρη της μεταξύ τους. 

Ένας ηγέτης καλείται να επιμείνει στην αλλαγή και να κοινωνεί το όραμά της, καθώς η διαδικασία σπάνια εκτυλίσσεται χωρίς εμπόδια. Συχνά, οι υπεύθυνοι ανάπτυξης επιχειρήσεων επιδεικνύουν αυτό το προσόν στα βιογραφικά τους.

Παράδειγμα

«Παρότι μας δυσκόλεψε το γεγονός ότι 60% της ομάδας άλλαξε μετά από μια συγχώνευση επιχειρήσεων, ανακάμψαμε και βρεθήκαμε εντός προϋπολογισμού σε 4 μήνες». 

Αντιγράφηκε!

9. Μετάθεση καθηκόντων

Κανένα αφεντικό δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μόνο του και μόνο τα χειρότερα το επιχειρούν. Όταν έχετε ένα βουνό εργασιών να κάνετε, πρέπει να καταλάβετε ποιο είναι το κατάλληλο άτομο για να κάνει την καθεμιά –και ποιο άτομο θα ωφεληθεί περισσότερο. Η μετάθεση ενός δύσκολου καθήκοντος σε άλλο άτομο και η παροχή καθοδήγησης για την επιτέλεσή του είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους επίτευξης των στόχων σας. 

Δεν χρειάζεται να του πείτε τι να κάνει, απλώς δείξτε τη σωστή κατεύθυνση και δώστε του ώθηση όποτε χρειάζεται. Αντισταθείτε στον πειρασμό να ελέγχετε τους ανθρώπους υπερβολικά συχνά. Δείξτε στην ομάδα και τους συναδέλφους σας ότι τους εμπιστεύεστε να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντα που τους έχετε αναθέσει με τον καλύτερο τρόπο.

Παράδειγμα

«Όταν χρειαζόταν να εξοικονομήσουμε 300.000 ευρώ πριν από τον προϋπολογιστικό γύρο, φέραμε στην ομάδα έναν ειδικό στις προμήθειες ο οποίος πέτυχε εξοικονόμηση 425.000 ευρώ».

Αντιγράφηκε!

10. Δεξιότητες επιρροής

Η κατανόηση των άλλων και η αξιοποίηση των κινήτρων τους για την περαιτέρω προώθηση της δικής σας ατζέντας βρίσκεται στον πυρήνα της αποτελεσματικής άσκησης επιρροής. Για να μπορείτε καλύτερα να πείθετε τους άλλους, πρέπει να βλέπετε τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία. Οι καλύτεροι ηγέτες περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους κοιτάζοντας την κατεύθυνσή τους από την οπτική γωνία των γύρω τους. 

Η οικοδόμηση στενών σχέσεων και η ευγνωμοσύνη προς όλους όσους εμπλέκονται στο όνειρό σας θα σας πάει μακριά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό από το να καταλαβαίνετε γιατί κάποιος μπορεί να ενδιαφέρεται να κάνει κάτι και μετά να βλέπετε τα μάτια του να λάμπουν όταν του το επισημαίνετε. Οι περισσότεροι έχουν πολύ περιορισμένους ορίζοντες· διευρύνετέ τους.

Παράδειγμα

«Παραδοσιακά, τα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ δεν ήταν κοντά, οπότε κάναμε ανταλλαγές υπαλλήλων για μια περίοδο τριών μηνών για να εκτιμήσουμε μια διαφορετική οπτική γωνία».

Αντιγράφηκε!
Συμβουλή ειδικού

8 ακόμη χαρακτηριστικά ενός καλού ηγέτη

Κίνητρο: Η ικανότητα να ωθείτε τους ανθρώπους σας πέρα από όσα θεωρούν αδύνατα.

Αυτογνωσία: Η γνώση του εαυτού σας είναι κλειδί για την κατανόηση του αντικτύπου σας στους άλλους.

Διαχείριση χρόνου: Αν δεν βάλετε τη μέρα σας σε τάξη, θα επακολουθήσει χάος.

Εστίαση: Οι ηγέτες έχουν χίλιες-δυο προτεραιότητες: ασχοληθείτε με τις πιο σημαντικές.

Ευθύνη: Το να είσαι ηγέτης είναι η απόλυτη ευθύνη. Μπορείτε να το χειριστείτε;

Οργάνωση: Όταν έχετε μια ομάδα, είστε σαν ζογκλέρ που πρέπει να κρατήσει πολλές μπάλες στον αέρα.

Συνέπεια: Οι άλλοι θα σας εμπιστεύονται όταν παράγετε αποτέλεσμα με συνέπεια.

Ειλικρίνεια: Αυτό είναι σπάνιο στην ανώτερη διοίκηση, αλλά με την ειλικρίνεια θα κάνετε τους άλλους να σας ακολουθούν.

Συμβουλές βιογραφικού: Το βιογραφικό σας μπορεί να είναι η πιο σημαντική σελίδα που θα γράψετε στη ζωή σας. Ακολουθήστε τις 20 κορυφαίες συμβουλές σύνταξης βιογραφικού, για να έχει επιτυχία.

Αναφορά δεξιοτήτων ηγεσίας σε μια συνοδευτική επιστολή

Η ελεύθερη ροή μιας συνοδευτικής επιστολής επιτρέπει να αναδείξετε την ανθρώπινη πλευρά του ιστορικού σας στην ηγεσία. Ενώ ένα βιογραφικό σημείωμα εστιάζει στα γεγονότα, μια συνοδευτική επιστολή καλύπτει περισσότερο τις συμπεριφορές. 

Οι ιστορίες που επιλέγετε να πείτε πρέπει να ευθυγραμμίζονται στενά με τους τύπους καταστάσεων ηγεσίας που θα αντιμετωπίσετε στον νέο σας ρόλο. Μη διστάσετε να αλλάξετε τη συνοδευτική σας επιστολή εάν νιώθετε ότι ορισμένοι τύποι συμπεριφοράς μπορεί να μην είναι συνηθισμένοι. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν πιθανό εργοδότη από το να διαβάζει μια συνοδευτική επιστολή και να σκέφτεται: «Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν συχνά εδώ». Οι δεξιότητες ηγεσίας είναι σπουδαίες αν είναι οι σωστές δεξιότητες ηγεσίας.

Επιλέξτε κατάλληλα ρήματα δράσης για να δώσετε επιπλέον βάρος στις ιστορίες ηγεσίας σας και φροντίστε να ποσοτικοποιήσετε τη συμβολή σας όσο σαφέστερα μπορείτε (επισημαίνοντας ταυτόχρονα τον ρόλο των γύρω σας). Οι αληθινοί ηγέτες δεν κρατούν όλα τα εύσημα για τον εαυτό τους.

Κύρια διδάγματα

  • Οι δεξιότητες ηγεσίας είναι από τις ικανότητες για τις οποίες νοιάζονται περισσότερο οι υπεύθυνοι προσλήψεων, οπότε δώστε προσοχή στο πού και πώς θα τις συμπεριλάβετε στην αίτησή σας.
  • Το τμήμα δεξιοτήτων βιογραφικού ενός βιογραφικού είναι παράδοξα το λιγότερο αποτελεσματικό σημείο για να αναφέρετε τις δεξιότητες ηγεσίας. Αντ’ αυτού, δοκιμάστε να τεκμηριώσετε τα επιτεύγματά σας στην ενότητα του εργασιακού ιστορικού.
  • Στη συνοδευτική επιστολή μπορείτε να αφηγηθείτε λεπτομερέστερα καταστάσεις στις οποίες επιδείξατε ηγετικές δεξιότητες.

Σας άρεσε αυτό το περιεχόμενο; Επισκεφθείτε τη σελίδα παραδείγματος βιογραφικού μας και δημιουργήστε το καλύτερο βιογραφικό για εσάς.

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά, δοκιμασμένα πρότυπα, που ακολουθούν ακριβώς τους «κανόνες βιογραφικού» που αναζητούν οι εργοδότες.
Δημιουργία βιογραφικού
Κοινοποίηση άρθρου
Συνεχίστε την ανάγνωση
Συνοδευτική επιστολή5 λ. ανάγνωση
Πώς να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή χωρίς πείρα
Πώς να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή χωρίς πείρα
Βοήθεια για βιογραφικό9 λ. ανάγνωση
100+ δεξιότητες υπολογιστή σε ένα βιογραφικό: Ποιες να αναφέρετε και πού να τις ανανεώσετε
100+ δεξιότητες υπολογιστή σε ένα βιογραφικό: Ποιες να αναφέρετε και πού να τις ανανεώσετε
Βοήθεια για βιογραφικό8 λ. ανάγνωση
Πώς και πότε να περιλάβετε συστάσεις σε ένα βιογραφικό
Πώς και πότε να περιλάβετε συστάσεις σε ένα βιογραφικό
Συνέντευξη εργασίας9 λ. ανάγνωση
20 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στο τέλος μιας συνέντευξης
20 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στο τέλος μιας συνέντευξης
Περιήγηση σε όλα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις