1. Ιστολόγιο
  2. Βοήθεια για βιογραφικό
  3. Πώς να γράψετε μια προσωπική δήλωση βιογραφικού
Κείμενο: Rolf BaxRolf Bax

Πώς να γράψετε μια προσωπική δήλωση βιογραφικού

5 λ. ανάγνωση
Πώς να γράψετε μια προσωπική δήλωση βιογραφικού
Μάθετε πώς να γράψετε μια προσωπική δήλωση βιογραφικού. Επίσης, προσφέρουμε συμβουλές και παραδείγματα για την προσωπική δήλωση, καθώς και δωρεάν πρότυπα

Τι είναι η προσωπική δήλωση σε ένα βιογραφικό;

Η προσωπική δήλωση εκφράζει ποιος είστε, πού έχετε βρεθεί, ενίοτε και πού σκοπεύετε να πάτε στη συνέχεια, ψηλά-ψηλά στο βιογραφικό.

Ο παρών οδηγός θα καλύψει τα εξής:

  • Βασική μορφοποίηση προσωπικής δήλωσης: Πώς να εξατομικεύσετε την προσωπική δήλωση, για να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
  • Παραδείγματα προσωπικής δήλωσης προς χρήση και αποφυγή
  • Πρακτικά βήματα, για να γράψετε την προσωπική δήλωση του βιογραφικού σας

Η μορφή της προσωπικής δήλωσης

Η προσωπική δήλωση είναι μια σύντομη παράγραφος που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα στοιχεία επικοινωνίας, στο πάνω μέρος ενός βιογραφικού. Συνοψίζει με αυτοπεποίθηση την πείρα, τους στόχους και τις δεξιότητες. Έχετε κατά νου την προσωπική δήλωση του βιογραφικού σας σαν μια επιγραμματική περιγραφή της σταδιοδρομίας σας. Η προσωπική δήλωση ενός βιογραφικού πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Από 50 έως 200 λέξεις σε 3–4 προτάσεις
  • Τον τίτλο ή τη λειτουργία σας, π.χ. «Junior developer» ή «Παθιασμένος μάνατζερ φιλοξενίας»
  • Εισαγωγική φράση
  • Μαλακές δεξιότητες και σκληρές δεξιότητες
  • Εντυπωσιακά γεγονότα και στατιστικά
  • Βραχυπρόθεσμους και/ή μακροπρόθεσμους στόχους
  • Στοχευμένο κείμενο για την επιθυμητή θέση

Ευθυγραμμίστε την προσωπική δήλωση του βιογραφικού σας με την περιγραφή της θέσης εργασίας

Ο υπεύθυνος προσλήψεων επέλεξε επιμελώς κάθε λέξη της περιγραφής της θέσης εργασίας. Προσέξτε τον τόνο της, τις δεξιότητες τις οποίες αναδεικνύει και τον ιδανικό υπάλληλο τον οποίο υπονοεί. Μια από τις κορυφαίες συμβουλές βιογραφικού από τους διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού είναι η χρήση λέξεων-κλειδί από την αγγελία εργασίας και τον τίτλο της θέσης εργασίας.

Θέση της προσωπικής δήλωσης

Το καλύτερο σημείο για τη δήλωση είναι μετά τα προσωπικά στοιχεία –αν βρίσκονται στο πάνω μέρος– και πριν από το τμήμα του εργασιακού ιστορικού. Θυμηθείτε ότι η έκταση του βιογραφικού είναι σημαντική. Αν έχετε ήδη επιλέξει τα γραφόμενά σας αυστηρά, ώστε δεν μπορείτε να παραλείψετε καμία άλλη πληροφορία, και η προσθήκη προσωπικής δήλωσης θα έκανε το βιογραφικό τρισέλιδο, ίσως να την παραλείπατε για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Έτσι, υπακούτε στον άγραφο κανόνα ότι τα βιογραφικά δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις δύο σελίδες.

Συμβουλή ειδικού

Συμβουλή ειδικού: Ποια έκταση είναι καλή για μια προσωπική δήλωση; Προτείνουμε μέχρι 200 λέξεις. Αν, όμως, θέλετε να γράψετε μία δυνατή πρόταση, που να τη θυμάται ο υπεύθυνος προσλήψεων μέχρι το τέλος της συνέντευξης, γιατί όχι; Η βραχυλογία είναι καλή, αρκεί να έχετε αυτοπεποίθηση στην αίτησή σας.

Δείτε παραδείγματα προσωπικής δήλωσης βιογραφικού

Πριν αρχίσετε να γράφετε, πάρτε μια ιδέα από διάφορους ρυθμούς και διατάξεις, κοιτάζοντας αυτά τα παραδείγματα προσωπικής δήλωσης βιογραφικού. Πώς να γράψετε μια καλή προσωπική δήλωση;

Ας αρχίσουμε με τα βασικά. Επειδή κάθε άτομο είναι μοναδικό, κάθε προσωπική δήλωση πρέπει να είναι επίσης ξεχωριστή. Επομένως, πρέπει να αντισταθείτε στην παρόρμηση να αντιγράψετε μέρος της δήλωσης άλλου ατόμου. Επειδή αυτό είναι το μόνο σημείο του βιογραφικού όπου ακούγεται η φωνή σας, επιχειρήστε να γράψετε κάτι που θα έκανε έναν φίλο να αναφωνήσει: «Μόνο εσύ θα το έγραφες αυτό!» –εντός επαγγελματικού πλαισίου, βέβαια.

Παράδειγμα.

Καινοτόμος βοηθός διοικητικού στελέχους με 10+ έτη πείρας σε παγκόσμια εταιρεία χρηματοοικονομικών, υποστηρίζοντας το έργο τριών εκτελεστικών διευθυντών. Συντονίζω με επιδεξιότητα ταξίδια, διαχειρίζομαι εκθέσεις δαπανών μεγάλης κλίμακας και βελτιστοποιώ την επικοινωνία και τα ημερολόγια διατμηματικά. Αναζητώ θέση βοηθού διοικητικού στελέχους στην ομάδα του CVapp.gr, για να εξελίξω την καριέρα μου στη διαχείριση γραφείου και να αριστεύσω σε ένα περιβάλλον που απαιτεί δεξιότητες αυτόνομης επίλυσης προβλημάτων και συγκέντρωση υπό πιεστικές προθεσμίες.

Αντιγράφηκε!

Ακολουθούν μερικά ακόμη παραδείγματα προσωπικής δήλωσης βιογραφικού:

Παράδειγμα.

Πεπειραμένος μάνατζερ ψηφιακού μάρκετινγκ με πενταετή πείρα σε ηγετική θέση παγκόσμιας εταιρείας. Αύξησα τις εισερχόμενες ευκαιρίες κατά 500% και τις ονλάιν πωλήσεις από 100.000 ανά έτος σε περισσότερες από 2 εκατομμύρια σε διάστημα τριών ετών. Αναζητώ να εξελίξω την καριέρα μου αξιοποιώντας τις δεξιότητές μου στην ομάδα μάρκετινγκ του CVapp.gr.

Αντιγράφηκε!

Περνά κατευθείαν στο θέμα, εστιάζει στην επίτευξη των στόχων, δεν φλυαρεί. Ας δούμε και ένα λιγότερο αποτελεσματικό παράδειγμα:

Παράδειγμα.

Έχω εργαστεί ως μάνατζερ ψηφιακού μάρκετινγκ για πέντε έτη. Αυτό το διάστημα, ήμουν ένα σημαντικό και εργατικό μέλος της ομάδας και έδειξα πως μπορώ να εργάζομαι υπό πίεση και να πετυχαίνω τους στόχους της ομάδας. Αναζητώ να μεταφέρω τις δεξιότητές μου σε μια νέα θέση στο ψηφιακό μάρκετινγκ. 

Αντιγράφηκε!

Σύνταξη του προσωπικού προφίλ ενός βιογραφικού

Ορισμένα από τα καλύτερα κείμενα προκύπτουν όταν η επιμέλεια δεν γίνεται πρόωρα. Άρα, μην ανησυχείτε αν κάτι ακούγεται υπερβολικό ή εγωιστικό. Όταν επιμεληθείτε το προσωπικό προφίλ του βιογραφικού, θα το διορθώσετε. Αν ο στόχος είναι να γράψετε 3–4 τέλειες προτάσεις, η πρώτη δοκιμή ίσως καταλήξει με 6–8 προτάσεις. Τότε, πρέπει να σκεφτείτε ποιες θα βοηθήσουν περισσότερο στην εξασφάλιση της θέσης εργασίας και να παραλείψετε τις υπόλοιπες. Ίσως ακούγεται βάναυσο, αλλά η συντομία είναι απολύτως απαραίτητη στο προσωπικό προφίλ, που βρίσκεται πρώτο-πρώτο στο βιογραφικό.

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά, δοκιμασμένα πρότυπα, που ακολουθούν ακριβώς τους «κανόνες βιογραφικού» που αναζητούν οι εργοδότες.
Δημιουργία βιογραφικού
Κοινοποίηση άρθρου
Συνεχίστε την ανάγνωση
Βοήθεια για βιογραφικό9 λ. ανάγνωση
100+ δεξιότητες υπολογιστή σε ένα βιογραφικό: Ποιες να αναφέρετε και πού να τις ανανεώσετε
100+ δεξιότητες υπολογιστή σε ένα βιογραφικό: Ποιες να αναφέρετε και πού να τις ανανεώσετε
Συνοδευτική επιστολή16 λ. ανάγνωση
Πώς να γράψετε ένα βιογραφικό
Πώς να γράψετε ένα βιογραφικό
Συνοδευτική επιστολή11 λ. ανάγνωση
Πώς να μορφοποιήσετε μια συνοδευτική επιστολή το 2023: παραδείγματα και συμβουλές
Πώς να μορφοποιήσετε μια συνοδευτική επιστολή το 2023: παραδείγματα και συμβουλές
Βοήθεια για βιογραφικό5 λ. ανάγνωση
Τεχνικές δεξιότητες για βιογραφικό (οδηγός με παραδείγματα και εξηγήσεις)
Τεχνικές δεξιότητες για βιογραφικό (οδηγός με παραδείγματα και εξηγήσεις)
Περιήγηση σε όλα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις