1. Παραδείγματα βιογραφικού
 2. Διοικητικό στέλεχος
Κείμενο: Paul DruryPaul Drury

Διοικητικό στέλεχος : παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού

Οδηγός σύνταξης βιογραφικού με παράδειγμα, δοκιμασμένα και στοχευμένα, για να βρείτε μια νέα θέση εργασίας το 2024. Μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτό το παράδειγμα βιογραφικού για τη θέση εργασίας «Διοικητικό στέλεχος », για να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα ένα τέλειο βιογραφικό σε λίγα λεπτά. Απλώς συμπληρώστε τα στοιχεία σας, κατεβάστε το νέο σας βιογραφικό και ξεκινήστε μια αίτηση εργασίας σήμερα!
4.3
Μέση βαθμολογία
60 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Διοικητικό στέλεχος : παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού
Επεξεργασία αυτού του βιογραφικού

Παράδειγμα σύνοψης βιογραφικού: Ηγετικότητα και ειδημοσύνη

Η σύνοψη ενός βιογραφικού διοικητικού στελέχους πρέπει να εστιάζει στην επιρροή που έχουν στους υφισταμένους και στον ρόλο τους στην επιχείρηση. Τι παραπάνω έχουν προσφέρει στον χώρο εργασίας; Παρότι όλα τα διοικητικά στελέχη έχουν την πλειονότητα των απαιτούμενων συμπεριφορών (αλλιώς δεν θα είχαν φτάσει εκεί που έχουν φτάσει), στη σύνοψη του βιογραφικού είναι σημαντικό να δώσουν μια τάξη μεγέθους των επιτευγμάτων τους. Στη σύνοψη χρειάζεται να ξεκινήσετε με τις ξεχωριστές στιγμές της καριέρας σας –τα σπουδαία διοικητικά στελέχη πρέπει να είναι σε θέση να ανακαλέσουν μακρύ κατάλογο εντυπωσιακών επιτυχιών. Ανάμεσα στους χιλιάδες διευθυντές μάρκετινγκ, ποιος έχει διεξαγάγει τις πιο δημοφιλείς και τολμηρές εκστρατείες; Ποιοι διευθυντές λειτουργιών έχουν επιβλέψει έργα μετασχηματισμού τα οποία έχουν αλλάξει την όψη της επιχείρησής τους; Πώς έχουν καταφέρει οι διευθυντές τεχνολογίας να διατηρήσουν τις εταιρείες τους στην τεχνολογική πρωτοπορία;

Αναδείξτε τη βαθιά εξειδίκευσή σας στον κλάδο

Πολλά διοικητικά στελέχη έχουν μεγάλη πορεία σε έναν ή δύο κλάδους. Στη σύνοψη μπορείτε να τονίσετε την πολυετή πείρα σας και να επισημάνετε πόσες δύσκολες καταστάσεις έχετε ξεπεράσει. Αν δεν μπορείτε να πείτε σε έναν εργοδότη γιατί θεωρείτε τον εαυτό σας ηγετική φυσιογνωμία του κλάδου, χρειάζεται να επανεξετάσετε τους λόγους για τους οποίους πηγαίνετε στη δουλειά κάθε μέρα –αυτό ακριβώς περιμένουν από εσάς οι υφιστάμενοί σας και η εταιρεία.

Δεν μπορείτε να αναφέρετε όλες τις διευθυντικές συμπεριφορές

Στη σύνοψη μπορείτε να περιγράψετε μία ή δύο μεγάλες νίκες και να υπονοήσετε ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη στη συνέχεια του βιογραφικού. Αν επιχειρήσετε να δώσετε πολλή λεπτομέρεια, κινδυνεύετε να καταλήξετε με μια ανιαρή λίστα καθηκόντων αντί με μια σύντομη δήλωση που συναρπάζει. Αν μιλήσετε για ένα-δύο αληθινά εντυπωσιακά επιτεύγματα, οι αναγνώστες θα βεβαιωθούν ότι θα ακολουθήσουν και άλλα.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα σύνοψης βιογραφικού

Δυναμικό διοικητικό στέλεχος με έξι χρόνια παρουσίας σε οργανισμούς, βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους. Άριστος στη λήψη νευραλγικών αποφάσεων και στη συνεργασία με άλλους επαγγελματίες για την επίτευξη στόχων και την επίλυση προβλημάτων. Πεπειραμένος στη διαχείριση υπαλλήλων και κοινοτικών προγραμμάτων, και προσηλωμένος στην επιτυχή διεύθυνση των επιχειρηματικών λειτουργιών.

Αντιγράφηκε!

Εργασιακό ιστορικό: Ένα δυνατό ξεκίνημα

Το εργασιακό ιστορικό ενός διοικητικού στελέχους χρειάζεται να βασίζεται στη σύνοψη, αλλά να παραθέτει περισσότερη λεπτομέρεια για τα διάφορα έργα. Ένας πιθανός εργοδότης χρειάζεται να δει ότι θα καλύψετε κάθε επιχειρηματική ανάγκη. Δεν έχει σημασία πότε παρουσιάστηκε μια ανάγκη ή χρειάστηκε μια συμπεριφορά: η πείρα ενός διοικητικού στελέχους δομείται σε διάστημα πολλών ετών. Το εργασιακό ιστορικό πρέπει να ξεκινά με την πιο πρόσφατη θέση (και να δίνει περισσότερες πληροφορίες για μία-δύο από τις πιο πρόσφατες), αλλά όλο και κάποια ενδιαφέρουσα εμπειρία από παλιότερα θα υπάρχει, που θα ήταν κρίμα να μην την αναφέρετε. Η ποικιλία των εμπειριών είναι ό,τι πιο σημαντικό.

Ορισμένα διοικητικά στελέχη ίσως έχουν κενά στην επαγγελματική πορεία τους, κατά τα οποία είχαν προσωρινό ή συμβουλευτικό ρόλο, αλλά και αυτά προσφέρουν ευκαιρίες μάθησης, οπότε μη νομίσετε ότι θα εκληφθούν αρνητικά. Όταν είστε υψηλά ιστάμενο διοικητικό στέλεχος, στη λήψη δύσκολων αποφάσεων συχνά συμβάλλουν διάφορες οπτικές γωνίες. Αν κάνετε μια λεπτομερή περιγραφή μιας κατάστασης, θα μπορούσατε να αναφέρετε τα εξής: ποια ήταν η κατάσταση, ποιο ή ποια ήταν τα καθήκοντά σας, ποιες ενέργειες εκτελέσατε, ποιο αποτέλεσμα πετύχατε. 

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εργασιακού ιστορικού

Ανώτερο στέλεχος πωλήσεων, SmartSys
Jan 2013 — Sep 2019 Θεσσαλονίκη

 • Δημιουργούσα νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και διατηρούσα άριστες σχέσεις με την υφιστάμενη πελατεία.
 • Υποστήριζα τους πελάτες με τεχνικούς πόρους, αυξάνοντας την επιτυχία στις πωλήσεις.
 • Διαπραγματευόμουν και έκλεινα μεγάλες επιχειρηματικές συναλλαγές.
 • Συνέβαλλα με επιτυχία στη διαχείριση μιας εταιρείας με ετήσιο τζίρο δεκάδων εκατομμυρίων.
 • Βοηθούσα στην επίβλεψη των συναλλαγών και των λύσεων λογισμικού.

 

Κατώτερο στέλεχος πωλήσεων, SmartSys 
Mar 2010 — Jan 2013 Θεσσαλονίκη

 • Διαχειριζόμουν έργα τα οποία βοηθούσαν επιχειρήσεις να μειώσουν δραστικά την έκθεσή τους σε κίνδυνο και να αυξήσουν τα συνολικά τους έσοδα παγκοσμίως.
 • Συνέβαλλα στην παροχή γεωγραφικών δεδομένων ακριβείας για τη λήψη ευφυέστερων επιχειρηματικών αποφάσεων και την επιτυχή ολοκλήρωση έργων.
 • Εργαζόμουνικανοποιητικάωςμονάδααλλάκαιωςμέλοςομάδαςμεσυναδέλφους για την επίτευξη των καθορισμένων στόχων.
Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα τμήματος δεξιοτήτων:  Πέρα από τα βασικά

Το τμήμα δεξιοτήτων ενός βιογραφικού διοικητικού στελέχους μπορεί να είναι πολύ μεγάλο, διότι οι απαιτήσεις του ρόλου είναι σχεδόν απεριόριστες. Επομένως, καλό είναι να επιλέξετε μόνο όσες δεξιότητες έχουν μεγάλη συνάφεια με τη ζητούμενη θέση εργασίας. Τα εκτενέστερα παραδείγματα παρακάτω και οι εξηγήσεις των δεξιοτήτων σας θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στη σύνοψη και στο εργασιακό ιστορικό.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα τμήματος δεξιοτήτων
 • Ηγετικότητα
 • Επίλυση περίπλοκων προβλημάτων
 • Αυτενέργεια
 • Ομαδικότητα Διαπροσωπική επικοινωνία
Αντιγράφηκε!

Τμήμα εκπαίδευσης: Επιπλέον προσπάθεια

Πολλά διοικητικά στελέχη έχουν πλήθος πρόσθετων προσόντων στους τομείς ειδίκευσής τους, πέρα από το πτυχίο πανεπιστημίου. Τα MBA είναι κοινά, ενώ επίσης άξια αναφοράς είναι τα γενικά μαθήματα διοίκησης. Ένα σπουδαίο διοικητικό στέλεχος μαθαίνει διαρκώς. Το πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων ή σε ένα λειτουργικά σχετικό αντικείμενο (π.χ. μάρκετινγκ, εφοδιαστική αλυσίδα, πληροφορική ή ανθρώπινοι πόροι) αποτελεί τη βάση του τμήματος της εκπαίδευσης, αλλά κάθε διοικητικό στέλεχος πρέπει να έχει μια βραχεία λίστα με τα σημαντικότερα μαθήματα που έχουν διαμορφώσει την πορεία του. Πολλές συνεντεύξεις για θέση διοικητικού στελέχους εστιάζουν στη διαρκή εξέλιξη κατά τη σταδιοδρομία και, αν δεν υπάρχει τυπική εκπαίδευση ως θεμέλιο, δεν είναι πάντα εύκολο να υπάρξει εξέλιξη στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εκπαίδευσης

Boston College, Πτυχίο στα Χρηματοοικονομικά
Sep 2003 — May 2007 Βοστώνη


1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής, Απολυτήριο Λυκείου
Sep 1999 — May 2003 Αγία Παρασκευή

Αντιγράφηκε!

Μορφή και δομή βιογραφικού διοικητικού στελέχους

Η δομή του βιογραφικού σας πρέπει να αφήνει αρκετό χώρο για τις δεξιότητές σας. Πολλά βιογραφικά διοικητικών στελεχών εκτείνονται σε τρεις σελίδες αντί για δύο. Άρα, αν έχετε πράγματα που αξίζει να αναφερθούν, μη φοβηθείτε να προσθέσετε περισσότερη λεπτομέρεια. Αν ένας δυνητικός εργοδότης ενδιαφέρεται να σας προσλάβει, δεν θα τον πειράξει να διαβάσει μία επιπλέον σελίδα, διότι με ένα μεγαλύτερο βιογραφικό θα αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες στις οποίες θα μπορέσει να βασίσει τη συνέντευξή του μαζί σας. 

Για να εμπνευστείτε, το CVapp.gr προσφέρει πολλά παραδείγματα βιογραφικού για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, μια εφαρμογή δημιουργίας βιογραφικού, προσαρμόσιμα πρότυπα και χρήσιμες συμβουλές.

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά, δοκιμασμένα πρότυπα, που ακολουθούν ακριβώς τους «κανόνες βιογραφικού» που αναζητούν οι εργοδότες.
Δημιουργία βιογραφικού

Εμφανίσιμα πρότυπα βιογραφικού έτοιμα για χρήση

Κερδίστε τους εργοδότες και τους υπευθύνους εύρεσης προσωπικού χρησιμοποιώντας τα 25+ κομψά πρότυπα βιογραφικού που διαθέτουμε, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματίες. Κατεβάστε το σε μορφή του Word ή PDF.
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη resume template
Στοκχόλμη
8,800,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη resume template
Νέα Υόρκη
4,100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη resume template
Βιέννη
2,200,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ resume template
Σίδνεϊ
1,900,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο resume template
Λονδίνο
3,800,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο resume template
Δουβλίνο
4,000,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα resume template
Μόσχα
740,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ resume template
Άμστερνταμ
1,800,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη resume template
Μαδρίτη
1,500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο resume template
Σαντιάγο
1,300,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη resume template
Σιγκαπούρη
730,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο resume template
Όσλο
590,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν resume template
Κέιπ Τάουν
59,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι resume template
Παρίσι
560,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο resume template
Βερολίνο
1,500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη resume template
Γενεύη
34,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ resume template
Βανκούβερ
520,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο resume template
Τόκιο
360,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο resume template
Μιλάνο
940,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα resume template
Λισσαβώνα
230,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη resume template
Βαρκελώνη
490,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη resume template
Κοπεγχάγη
100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο resume template
Σικάγο
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο resume template
Ρίο
210,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη resume template
Ρώμη
200,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη resume template
Βοστώνη
120,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουRirekisho resume template
Rirekisho
56,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3,700+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΑθήνα resume template
Αθήνα
130,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒρυξέλλες resume template
Βρυξέλλες
76,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠράγα resume template
Πράγα
24,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣανγκάη resume template
Σανγκάη
41,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο resume template
Τορόντο
2,000,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις