1. Παραδείγματα
  2. Αρχιτέκτονας
Κείμενο: Karl KahlerKarl Kahler

Αρχιτέκτονας: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής

Χρησιμοποιήστε αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής για τη θέση «Αρχιτέκτονας» και προσληφθείτε γρήγορα –χωρίς αναστάτωση, χωρίς ασάφεια. Αυτό το παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θέση εργασίας «Αρχιτέκτονας» το 2024. Αξιοποιήστε τις ενδεικτικές προτάσεις και τους οδηγούς των ειδικών μας και κατεβάστε την τέλεια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά.
4.5
Μέση βαθμολογία
44 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Αρχιτέκτονας: παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής
Επεξεργασία αυτής της συνοδευτικής επιστολής

καλύτερη μορφή για μια συνοδευτική επιστολή αρχιτέκτονα

Ως αρχιτέκτονας, δεν χρειάζεται να σας εξηγήσει κανείς πόσο σημαντική είναι η δομή. Παρά ταύτα, ίσως να μη γνωρίζετε καλά ποια στοιχεία αποτελούν θεμέλια μια καλής συνοδευτικής επιστολής. Είναι τα εξής:

  • Κεφαλίδα συνοδευτικής επιστολής
  • Χαιρετισμός/προσφώνηση
  • Εισαγωγή συνοδευτικής επιστολής
  • Μεσαίες παράγραφοι (κορμός της επιστολής)
  • Καταληκτική παράγραφος της συνοδευτικής επιστολής (συμπέρασμα και πρόσκληση σε δράση)

O πλήρης οδηγός συνοδευτικής επιστολής παρέχει γενικότερες συμβουλές για τη σύνταξη συνοδευτικών επιστολών, ενώ παρακάτω θα βρείτε συμβουλές συγκεκριμένα για το πώς να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα κάθε παραγράφου και κάθε τμήματος μιας επιστολής.

Κεφαλίδα συνοδευτικής επιστολής

Σκοπός της κεφαλίδας της επιστολής, στο πάνω μέρος της σελίδας, είναι να παρουσιάσει με τρόπο σύντομο και ελκυστικό το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και το ιμέιλ σας. Το όνομά σας καλό είναι να εμφανίζεται ως το μεγαλύτερο στοιχείο της σελίδας, αποπνέοντας αυτοπεποίθηση και κάνοντας μεγαλύτερης διάρκειας εντύπωση στον αναγνώστη.

Η διεύθυνση απάντησης, που ήταν απαραίτητη στο παρελθόν, καμιά φορά παραλείπεται στη σημερινή, ψηφιακή εποχή. Αν, όμως, δεν υπάρχει λόγος υπέρ του αντιθέτου, καλό είναι να την περιλάβετε ή τουλάχιστον να αναφέρετε την πόλη ή και τη χώρα στην οποία κατοικείτε. Η κεφαλίδα αποτελεί επίσης μοναδική ευκαιρία εισαγωγής ενός δημιουργικού σχεδιαστικού στοιχείου στη σελίδα, η οποία αλλιώς θα περιείχε μόνο κομμάτια μαύρου κειμένου. Ίσως θελήσετε να προσθέσετε φωτογραφία και μια πινελιά χρώματος, πάντα με μέτρο. 

Προτιμήστε να αξιοποιήσετε την κεφαλίδα για να δώσετε κενό χώρο στη σελίδα, ώστε να ξεκουράζεται το μάτι και να δημιουργείται μια ευχάριστη ισορροπία.

Στόχος της κεφαλίδας της συνοδευτικής επιστολής: Να δηλώσετε τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας σας με τρόπο λιτό. Να αφήσετε τα ποικίλματα για τον κορμό της επιστολής σας.

Χαιρετισμός συνοδευτικής επιστολής

Η κλασική μορφή χαιρετισμού σε μια συνοδευτική επιστολή είναι η φράση «Αγαπητέ/αγαπητή κ. Τάδε». Είναι η πιο ασφαλής επιλογή, δεν χρειάζεται υπερανάλυση. Βέβαια, στην εποχή των ιμέιλ έχουν χαλαρώσει ορισμένοι κανόνες για τις προσφωνήσεις, ώστε πολλά μηνύματα ξεκινούν με «Χαίρετε» ή «Γεια σας». Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μελετήσετε τον τόνο και το ύφος που χρησιμοποιεί ο πιθανός εργοδότης σας και προσπαθήστε να ανταποκριθείτε σε αυτό το επίπεδο τυπικότητας ή οικειότητας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, κλίνετε προς την πιο συντηρητική προσέγγιση.

Είναι σχεδόν πάντα καλύτερο να απευθύνετε μια συνοδευτική επιστολή προσφωνώντας ονομαστικά το άτομο που έχει την ευθύνη των προσλήψεων. Αν δεν μπορείτε να βρείτε το όνομα, συχνά αξίζει να τηλεφωνήσετε στην εταιρεία και να ρωτήσετε. Μια επιστολή που απευθύνεται σε μεμονωμένο άτομο είναι πιθανότερο να λάβει απάντηση, σε σύγκριση με μια επιστολή που απευθύνεται σε μια ολόκληρη εταιρεία. Αν σας πουν ότι δεν χρειάζεται να αναφέρετε όνομα, ίσως ο υπεύθυνος προσλήψεων έχει λόγο που προτιμά να παραμείνει ανώνυμος. Σε αυτήν την περίπτωση, μην επιμείνετε, αλλά βρείτε έναν δημιουργικό τρόπο να απευθύνετε την επιστολή σε όλη την εταιρεία ή στο αρμόδιο τμήμα της. 

Προσαρμόσιμο παράδειγμα χαιρετισμού συνοδευτικής επιστολής

Αγαπητέ κ. Τριανταφύλλου,

Αντιγράφηκε!

Εισαγωγή συνοδευτικής επιστολής

Καιρός να αρχίσετε το γράψιμο. Η εισαγωγή είναι μία παράγραφος αποτελούμενη από μία ή δύο προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και κερδίζουν την προσοχή, δηλώνοντας γιατί θέλετε να αποκτήσετε τη θέση εργασίας και δίνοντας μια μικρή πρόγευση της πείρας και των προσόντων σας. Είναι σημαντικό να βρείτε τον κατάλληλο τόνο: ζωηρό και σίγουρο, επαγγελματικό και κόσμιο.

Στόχος της εισαγωγής της συνοδευτικής επιστολής: Να συλλάβετε από νωρίς την προσοχή του υπευθύνου εύρεσης προσωπικού, ώστε να συνεχίσει να διαβάζει.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εισαγωγής συνοδευτικής επιστολής

Ύστερα από τέσσερα έτη εργασίας σε μια από τις ηγετικές εταιρείες στον τομέα της αειφόρου οικοδομής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επιθυμώ να εργαστώ με μια από τις ηγετικές εταιρείες στην πατρίδα μου. Η Οικο‐Δομή έχει αναλάβει ορισμένα αξιοθαύμαστα έργα, και θα ήθελα να καταθέσω την πείρα και τις βραβευμένες ικανότητές μου στις ομάδες σας που ασχολούνται με εμπορικά και οικιακά κτήρια.

Αντιγράφηκε!

Μεσαίο τμήμα συνοδευτικής επιστολής (κορμός) 

Στις δύο ή τρεις μεσαίες παραγράφους της επιστολής, χρειάζεται να εκθέσετε την κεντρική επιχειρηματολογία σας. Μπορείτε να παραθέσετε μαθήματα που έχετε παρακολουθήσει και πιστοποιήσεις που έχετε λάβει, αλλά σίγουρα να τονίσετε τη σχετική εργασιακή πείρα σας. Καλό είναι να εξειδικεύετε τα γραφόμενά σας με στοιχεία και αριθμούς, όπως το πλήθος κτηρίων που έχετε σχεδιάσει και τη χρηματική αξία τους για την εταιρεία σας. Επίσης, διηγηθείτε γεγονότα για επιτεύγματα του παρελθόντος –π.χ. ασυνήθιστες προκλήσεις που αντιμετωπίσατε, πώς τις υπερβήκατε και ποια θετικά αποτελέσματα επιφέρατε.

Προς το τέλος του κορμού της επιστολής, μπορείτε να περάσετε σε μια ευρύτερη πραγμάτευση των δεξιοτήτων και των ασχολιών που αγαπάτε, πιθανώς αναφέροντας νέες προκλήσεις που θα θέλατε να αναλάβετε στο μέλλον και πώς έχετε προετοιμαστεί για αυτές.

Στόχος του κορμού της συνοδευτικής επιστολής: Να περιγράψετε τη διαδικασία σχεδίασης την οποία ακολουθείτε και τον τρόπο συνεργασίας με τους πελάτες για τη διασφάλιση ενός επιτυχούς έργου, ως προς την αισθητική, τη λειτουργία και τον προϋπολογισμό.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα κορμού συνοδευτικής επιστολής

Είμαι πιστοποιημένος κατά LEED και έχω διατηρήσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα, διότι έχω διατηρήσει ορισμένους πελάτες από εδώ. Η κατάρτισή μου στο Ντουμπάι ήταν υψηλού επιπέδου, ώστε πλέον χειρίζομαι άνετα τα Rhino 3D, Autodesk Revit, ArchiCAD και SketchUp.

Έχω πρωτοστατήσει στην εξασφάλιση ενός βραβείου στα MENA Green Building Awards για κατασκευές συγκροτημάτων, ενώ έχω συγγράψει εργασίες με θέμα την ανάλυση κύκλου ζωής, την εκπόνηση ενεργειακών μοντέλων και τον απολογισμό εκπομπών άνθρακα. Η πρωτοπορία της σκέψης είναι πιο σημαντική παρά ποτέ, γι’ αυτό συμμετείχα συχνά

ως ομιλητής σε συνέδρια με θέμα την αειφορία στην περιοχή MENA. Έχοντας συμβάλει στη σχεδίαση 35+ εμπορικών και οικιακών έργων, έχω τελειοποιήσει την αίσθηση του τι είναι δυνατόν.

Κοιτάζοντας τα μελλοντικά σας έργα, ίσως να σας ενδιέφεραν τα παρακάτω επιτεύγματά μου:

  • Έχω δημιουργήσει έναν βραβευμένο δείκτη αειφορίας για έργα οικιακά και μικτής χρήσης.
  • Έχω μειώσει δαπάνες κατά 27 εκατ. δολάρια, αξιοποιώντας τεχνικές μετριασμού και δεξιότητες διαπραγμάτευσης.
  • Έχω δημιουργήσει ένα μητρώο εταιρικής επικοινωνίας, μειώνοντας τον χρόνο προγραμματισμού κατά 22%.

 

Τα σχέδια 6 και 12 του χαρτοφυλακίου μου είναι ιδιαίτερα συναφή
με την ατζέντα αειφορίας της Οικο‐Δομής. Οι δεξιότητές μου στην διαχείριση διεθνών έργων θα προσέθετε επίσης αξία στην εταιρεία σας, διότι γνωρίζω πως έχετε μια ποικιλόμορφη παγκόσμια ομάδα.

Αντιγράφηκε!

Πώς να κλείσετε μια συνοδευτική επιστολή αρχιτέκτονα (συμπέρασμα και κλείσιμο)

Η τελευταία παράγραφος πρέπει να συνοψίζει όσα έχετε ήδη αναφέρει, αλλά και να προσκαλεί με ενθουσιασμό σε ανάληψη δράσης. 

Στόχος αυτού του τμήματος: Να πείτε στον μελλοντικό εργοδότη σας γιατί είστε το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση εργασίας και να αιτιολογήσετε γιατί ζητάτε να σας προσκαλέσει σε συνέντευξη.

Αυτού του είδους η πρόσκληση σε δράση δείχνει ότι βλέπετε σοβαρά αυτήν τη δουλειά και ότι έχετε προετοιμαστεί να κάνετε το επόμενο βήμα. Φροντίστε να ζητήσετε συνέντευξη με σιγουριά αλλά όχι επιμονή, ώστε ιδανικά να παρακινήσετε τον παραλήπτη να απαντήσει.

Παράδειγμα

Θα εκτιμούσα πολύ την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα έργα μου και να ενημερωθώ για τα μελλοντικά σας σχέδια στη διάρκεια μιας συνέντευξης. Αξιοποιώντας το πλούσιο παρελθόν μου στην αειφορία και συνεχίζοντας την πορεία μου στην Οικο‑Δομή, θα έπραττα το ιδανικό επόμενο βήμα στη σταδιοδρομία μου.

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Φιλίνης

Αντιγράφηκε!
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Ξεχωρίστε και προσληφθείτε πιο γρήγορα χάρη στη συλλογή μας από πρότυπα συνοδευτικής επιστολής τα οποία έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς για να σας αποφέρουν την τέλεια θέση εργασίας.
Δημιουργία συνοδευτικής επιστολής
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Δημιουργήστε μια συνοδευτική επιστολή σε λίγα λεπτά
Ξεχωρίστε και προσληφθείτε πιο γρήγορα χάρη στη συλλογή μας από πρότυπα συνοδευτικής επιστολής τα οποία έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς για να σας αποφέρουν την τέλεια θέση εργασίας.
Δημιουργία συνοδευτικής επιστολής

Δωρεάν πρότυπα σχεδιασμένα από επαγγελματίες

Έχοντας δημιουργήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές, το CVapp.gr είναι το κορυφαίο ονλάιν εργαλείο βιογραφικού που εξασφαλίζει συνεντεύξεις
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη cover_letter template
Στοκχόλμη
1,300,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη cover_letter template
Νέα Υόρκη
410,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη cover_letter template
Βιέννη
110,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ cover_letter template
Σίδνεϊ
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο cover_letter template
Λονδίνο
250,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο cover_letter template
Δουβλίνο
220,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα cover_letter template
Μόσχα
57,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ cover_letter template
Άμστερνταμ
140,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη cover_letter template
Μαδρίτη
140,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο cover_letter template
Σαντιάγο
130,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη cover_letter template
Σιγκαπούρη
48,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο cover_letter template
Όσλο
52,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν cover_letter template
Κέιπ Τάουν
7,200+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι cover_letter template
Παρίσι
32,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο cover_letter template
Βερολίνο
87,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη cover_letter template
Γενεύη
3,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ cover_letter template
Βανκούβερ
42,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο cover_letter template
Τόκιο
57,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο cover_letter template
Μιλάνο
48,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα cover_letter template
Λισσαβώνα
26,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη cover_letter template
Βαρκελώνη
27,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη cover_letter template
Κοπεγχάγη
21,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο cover_letter template
Σικάγο
18,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο cover_letter template
Ρίο
26,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη cover_letter template
Ρώμη
5,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη cover_letter template
Βοστώνη
16,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο cover_letter template
Τορόντο
95,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις