1. Παραδείγματα βιογραφικού
 2. Σερβιτόρος

Σερβιτόρος: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού

Οδηγός σύνταξης βιογραφικού με παράδειγμα, δοκιμασμένα και στοχευμένα, για να βρείτε μια νέα θέση εργασίας το 2023. Μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτό το παράδειγμα βιογραφικού για τη θέση εργασίας «Σερβιτόρος», για να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα ένα τέλειο βιογραφικό σε λίγα λεπτά. Απλώς συμπληρώστε τα στοιχεία σας, κατεβάστε το νέο σας βιογραφικό και ξεκινήστε μια αίτηση εργασίας σήμερα!
4.4
Μέση βαθμολογία
34 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Σερβιτόρος: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού
Επεξεργασία αυτού του βιογραφικού

Πώς να γράψετε ένα βιογραφικό σερβιτόρου

Το πρώτο βήμα στη συγγραφή ενός βιογραφικού σερβιτόρου είναι να κατανοήσετε ποια τμήματα να περιλάβετε. Το βιογραφικό σας καλό είναι να περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία:

 • Σύνοψη βιογραφικού (προφίλ / προσωπική δήλωση)
 • Τμήμα με εργασιακό ιστορικό
 • Τμήμα με δεξιότητες
 • Τμήμα με εκπαίδευση

Επειδή οι θέσεις εργασίας στη φιλοξενία βασίζονται στις δεξιότητες, πολλοί που ζητούν να εργαστούν ως σερβιτόροι δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στο βιογραφικό τους. Παρότι αυτό είναι λάθος εκ μέρους τους, σημαίνει ότι με λίγο χρόνο και προσπάθεια μπορείτε εύκολα να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό και να αποδείξετε τον επαγγελματισμό σας σε έναν διευθυντή εστιατορίου. 

Το πρώτο βήμα για τη σύνταξη ενός σπουδαίου βιογραφικού σερβιτόρου είναι η έρευνα. Ακόμη και αν έχετε πολυετή πείρα στην εστίαση, κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική, άρα είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε τι είδους εργασιακό περιβάλλον υποβάλλετε αίτηση. Φροντίστε να ερευνήσετε το εστιατόριο στο Διαδίκτυο και να το επισκεφθείτε διά ζώσης, αν γίνεται. Σημειώστε τα πιάτα του μενού, την τοποθεσία και τον τύπο πελατών του. Τι φορούν οι σερβιτόροι; Είναι ο εσωτερικός διάκοσμος κομψός και κυριλέ ή πιο καθημερινός και κατάλληλος για οικογένειες; Πόσο μεγάλος είναι ο κατάλογος και σε τι επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές; Όσο απλοϊκές και αν φαίνονται αυτές οι ερωτήσεις, μπορούν να σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας στις ακριβείς ανάγκες του εργοδότη, αυξάνοντας την πιθανότητα πρόσληψης. 

Παράδειγμα σύνοψης βιογραφικού

Η σύνοψη του βιογραφικού είναι το πρώτο τμήμα μετά την κεφαλίδα. Περιέχει 3 έως 5 προτάσεις οι οποίες χρησιμεύουν ως εισαγωγή και αναδεικνύουν τις κορυφαίες δεξιότητες και εμπειρίες σας. Στη δουλειά του σερβιτόρου, η προσωπικότητα και η ικανότητα να κάνετε καλή πρώτη εντύπωση είναι απαραίτητες. Η σύνοψη του βιογραφικού είναι το καλύτερο σημείο για να αποδείξετε ότι έχετε την κατάλληλη προσωπικότητα για τη θέση. 

Φροντίστε να μεταχειριστείτε περιγραφική γλώσσα και ρήματα δράσης, για να δείξετε ότι μπορείτε να εξυπηρετείτε με χάρη και αποτελεσματικότητα. Αναφέρετε τα κορυφαία σας γνωρίσματα στη σύνοψη και αφήστε τις λεπτομέρειες για αλλού. Αν τα πάτε καλά σε αυτό το τμήμα, ο εργοδότης θα διαβάσει ευχαρίστως τη συνέχεια. Δείτε παρακάτω ένα προσαρμόσιμο παράδειγμα βιογραφικού.

Προσαρμόσιμο δείγμα σύνοψης βιογραφικού

Προσηλωμένος, ενθουσιώδης σερβιτόρος με χάρισμα στην παροχή άριστης εξυπηρέτησης σε εστιατόρια υψηλής κατηγορίας. Ιδιαίτερα ικανός στη γνήσια επαφή με τους πελάτες, η οποία προκαλεί ευχαρίστηση και ικανοποίηση και τους κάνει να επισκέπτονται το κατάστημα κατ’ επανάληψη.

Αντιγράφηκε!

Δείγμα εργασιακού ιστορικού

Το τμήμα του εργασιακού ιστορικού είναι το κυρίως πιάτο του βιογραφικού σας. Εδώ θα γράψετε λεπτομέρειες για τις προηγούμενες θέσεις εργασίας σας ως σερβιτόρου ή άλλες θέσεις στον κλάδο της φιλοξενίας ή της εστίασης. Για κάθε στοιχείο της λίστας, γράψτε τον τίτλο της θέσης εργασίας, τον εργοδότη, το χρονικό διάστημα απασχόλησης και τον τόπο. Έπειτα, προσθέστε 4 με 5 προτάσεις με τα καθήκοντα, τις δεξιότητες και τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά σας (π.χ. ανάδειξη σε εργαζόμενο του μήνα ή ρεκόρ πωλήσεων). 

Αντί να γράψετε απλώς τι κάνατε, προσπαθήστε κάθε στοιχείο της λίστας να δείχνει την αξία σας για την επιχείρηση και να πείθει τον ενδεχόμενο εργοδότη ότι θα μπορούσατε να κάνετε τα ίδια και για το δικό του εστιατόριο. Οι αριθμοί, τα στατιστικά και οι συγκεκριμένες πληροφορίες μπορούν να δώσουν βαρύτητα στα γραφόμενα. Για να καταλάβετε καλύτερα, δείτε το παρακάτω δείγμα εργασιακού ιστορικού βιογραφικού.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εργασιακού ιστορικού βιογραφικού

Σερβιτόρος – Αριστοτεχνικόν Κρεατοφαγείον, Νέα Φιλαδέλφεια
June 2018 — April 2023

 • Προσέφερα εξαιρετικές εμπειρίες φαγητού στους πελάτες, με προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και προτάσεις φαγητών και ροφημάτων που εξασφάλιζαν την ικανοποίησή τους.
 • Συνεργαζόμουν με το προσωπικό της κουζίνας για τη δημιουργία νέων πιάτων, αξιοποιώντας σχόλια και προτάσεις των πελατών.
 • Αποκρινόμουν γρήγορα στα προβλήματα και τις διαφωνίες, βρίσκοντας λύσεις σε συνεργασία με τη διεύθυνση του εστιατορίου, ώστε να προσφέρουμε θετικές εμπειρίες.

 

Επικεφαλής σερβιτόρος – Tu Takeshi, Νέα Ιωνία
January 2014 — May 2018

 • Καθοδηγούσα τους πελάτες στο εξωτικό μενού μας, προτείνοντας πιάτα βάσει των προτιμήσεων και των διατροφικών περιορισμών του καθενός.
 • Εξυπηρετούσα πελατεία υψηλού επιπέδου, παρέχοντας άψογη φιλοξενία, η οποία ενίσχυε την καλή φήμη του εστιατορίου.
 • Ενεργούσα με ταχύτητα σε ένα περιβάλλον με πολλή κίνηση, δίνοντας προσοχή στις ανάγκες και τις επιθυμίες κάθε πελάτη χωριστά.

 

Σερβιτόρος – Coucou-Vaounes, Μεταμόρφωση
January 2012 — January 2014

 • Αύξανα την αξία των πωλήσεων, προτείνοντας συνοδευτικά ροφήματα και επιδόρπια.
 • Παρείχα κορυφαίου επιπέδου εξυπηρέτηση σε πελάτες υψηλού επιπέδου, καλλιεργώντας σχέση εμπιστοσύνης μέσω της προσωποποιημένης φροντίδας.
 • Διατηρούσα άριστη γνώση όλων των φαγητών και των κρασιών του μενού, καθώς και των αλλεργιογόνων, συμβουλεύοντας κατάλληλα τους πελάτες.
Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα δεξιοτήτων βιογραφικού

Οι δεξιότητες βρίσκονται στο προσκήνιο της δουλειάς ενός σερβιτόρου, γι’ αυτό φροντίστε να γράψετε αυτό το τμήμα του βιογραφικού προσεκτικά. Πρώτα, ξαναδιαβάστε την περιγραφή της θέσης εργασίας, αν υπάρχει, και διακρίνετε ποια καθήκοντα ή ποιες γνώσεις τονίζει ο εργοδότης. Επειδή το τμήμα των δεξιοτήτων συνήθως έχει τη μορφή λίστας με κουκκίδες, επιλέξτε τις 4 με 5 κορυφαίες δεξιότητές σας, όσες έχουν μεγαλύτερη συνάφεια με τη θέση για την οποία κάνετε αίτηση.

Ένας σερβιτόρος είναι πολύ σημαντικό να έχει και σκληρές και μαλακές δεξιότητες. Σκληρές δεξιότητες είναι οι τεχνικές γνώσεις, όπως bartending, συστήματα POS και διαχείριση αποθήκης. Μαλακές δεξιότητες είναι τα γνωρίσματα της προσωπικότητας, όπως φιλόξενη διάθεση, προσοχή, εξυπηρετικότητα, χάρη στα οποία μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες μια άριστη εμπειρία εστίασης. 

Προσαρμόσιμο παράδειγμα τμήματος δεξιοτήτων βιογραφικού
 • Εξυπηρέτηση πελατών
 • Εμπειρίες πελατών
 • Συνδυασμοί φαγητών και ποτών
 • Γνώση τροφικών αλλεργιών
 • Προτάσεις κρασιών
 • Επίλυση διαφορών
Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα εκπαίδευσης σε βιογραφικό σερβιτόρου

Ένα από τα πλεονεκτήματα της δουλειάς ενός σερβιτόρου ή μιας σερβιτόρας είναι ότι μπορεί να εξασφαλίσει σταθερό εισόδημα χωρίς να έχει πτυχίο. Ωστόσο, το βιογραφικό πρέπει να περιλαμβάνει τμήμα εκπαίδευσης, ακόμη και αν δεν είναι πλούσιο.

Όπως κάνατε και στο τμήμα του εργασιακού ιστορικού, απαριθμήστε τις εκπαιδευτικές εμπειρίες σας από την πιο πρόσφατη προς την πιο παλιά. Περιλάβετε το όνομα του τίτλου σπουδών, το όνομα του σχολείου / της σχολής, το χρονικό διάστημα παρακολούθησης και τον τόπο. Κάτω από κάθε στοιχείο μπορείτε να αναφέρετε ό,τι θα μπορούσε να έχει σχέση με την εργασία ενός σερβιτόρου: ομάδες στις οποίες είχατε ηγετικό ρόλο, μαθήματα με θέμα τη φιλοξενία, διακρίσεις… Δείτε το παρακάτω παράδειγμα βιογραφικού.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εκπαίδευσης βιογραφικού

Πτυχίο ηθοποιίας, Θεατρική σχολή Γεραμάνη, Αθήνα
January 2007 — May 2011

Αντιγράφηκε!
Συμβουλή ειδικού

Τα πρότυπα βιογραφικού που έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματίες μπορούν να σας βοηθήσουν να δοκιμάσετε γρήγορα διάφορα στιλ ή να δημιουργήσετε πολλές παραλλαγές του βιογραφικού σας, όταν κάνετε αίτηση για περισσότερες από μία θέσεις εργασίας.

Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά, δοκιμασμένα πρότυπα, που ακολουθούν ακριβώς τους «κανόνες βιογραφικού» που αναζητούν οι εργοδότες.
Δημιουργία βιογραφικού
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά, δοκιμασμένα πρότυπα, που ακολουθούν ακριβώς τους «κανόνες βιογραφικού» που αναζητούν οι εργοδότες.
Δημιουργία βιογραφικού

Εμφανίσιμα πρότυπα βιογραφικού έτοιμα για χρήση

Κερδίστε τους εργοδότες και τους υπευθύνους εύρεσης προσωπικού χρησιμοποιώντας τα 25+ κομψά πρότυπα βιογραφικού που διαθέτουμε, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματίες. Κατεβάστε το σε μορφή του Word ή PDF.
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη resume template
Στοκχόλμη
7,800,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη resume template
Νέα Υόρκη
3,600,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη resume template
Βιέννη
1,900,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ resume template
Σίδνεϊ
1,700,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο resume template
Λονδίνο
3,100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο resume template
Δουβλίνο
3,200,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα resume template
Μόσχα
670,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ resume template
Άμστερνταμ
1,600,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη resume template
Μαδρίτη
1,400,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο resume template
Σαντιάγο
1,100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη resume template
Σιγκαπούρη
650,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο resume template
Όσλο
510,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουCape Town resume template
Cape Town
47,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι resume template
Παρίσι
480,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο resume template
Βερολίνο
1,300,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουGeneva resume template
Geneva
27,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ resume template
Βανκούβερ
480,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο resume template
Τόκιο
310,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο resume template
Μιλάνο
870,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουLisbon resume template
Lisbon
180,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη resume template
Βαρκελώνη
460,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη resume template
Κοπεγχάγη
83,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουChicago resume template
Chicago
130,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουRio resume template
Rio
170,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουRome resume template
Rome
170,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουBoston resume template
Boston
100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουRirekisho resume template
Rirekisho
36,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
2,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουAthens resume template
Athens
19,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουBrussels resume template
Brussels
21,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουToronto resume template
Toronto
1,400,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις