1. Παραδείγματα βιογραφικού
 2. Ζαχαροπλάστης
Κείμενο: Anna MuckermanAnna Muckerman

Ζαχαροπλάστης: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού

Οδηγός σύνταξης βιογραφικού με παράδειγμα, δοκιμασμένα και στοχευμένα, για να βρείτε μια νέα θέση εργασίας το 2024. Μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτό το παράδειγμα βιογραφικού για τη θέση εργασίας «Ζαχαροπλάστης», για να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα ένα τέλειο βιογραφικό σε λίγα λεπτά. Απλώς συμπληρώστε τα στοιχεία σας, κατεβάστε το νέο σας βιογραφικό και ξεκινήστε μια αίτηση εργασίας σήμερα!
4.4
Μέση βαθμολογία
30 άτομα το έχουν βαθμολογήσει ήδη
Ζαχαροπλάστης: παράδειγμα και οδηγός σύνταξης βιογραφικού
Επεξεργασία αυτού του βιογραφικού

Αν ήρθε η στιγμή να γευθείτε μια απολαυστική νέα θέση εργασίας ως ζαχαροπλάστης, δεν αρκεί να βασιστείτε στις γλυκές δημιουργίες σας. Χρειάζεστε επίσης ένα βιογραφικό ζαχαροπλάστη που να εξηγεί το επαγγελματικό σας ταξίδι, τα ενδιαφέροντά σας και την προσωπικότητά σας στον υπεύθυνο προσλήψεων. Ευτυχώς, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Ο οδηγός αυτός και το αντίστοιχο παράδειγμα βιογραφικού ζαχαροπλάστη θα σας δείξουν πώς:

 • Να επιλέξετε τα κύρια τμήματα για το βιογραφικό σας, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων του εργασιακού ιστορικού, της σύνοψης και των δεξιοτήτων.
 • Να επιλέξετε την καλύτερη μορφή για ένα βιογραφικό ζαχαροπλάστη.
 • Να δημιουργήσετε διάταξη και σχεδίαση που τραβούν την προσοχή στην αίτησή σας και βοηθούν να αποκτήσετε τη θέση εργασίας!

Τι κάνει ένας ζαχαροπλάστης;

Οι ζαχαροπλάστες δημιουργούν διάφορα γλυκά και επιδόρπια, όπως μπισκότα, ζαχαρωτά, τούρτες και άλλα. Συνήθως απασχολούνται σε ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία ή έχουν δική τους επιχείρηση. Οι ζαχαροπλάστες διατηρούν καθαρό και οργανωμένο το περιβάλλον της κουζίνας και χρησιμοποιούν εργαλεία και μηχανήματα κατά τη δημιουργία των γλυκών τους. Συλλέγουν υλικά, ακολουθούν συνταγές και προσπαθούν να επιτύχουν τη μέγιστη ικανοποίηση των πελατών. Οι ζαχαροπλάστες πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με την επιστήμη της αρτοζαχαροπλαστικής και της παρασκευής γλυκών για να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συνήθως απαιτείται επίσης να διαθέτουν υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής ικανότητας, για να δημιουργούν καινοτόμα και ευχάριστα σχέδια. Οι ζαχαροπλάστες μπορεί να εργάζονται αυτόνομα ή εντός ομάδας.

Πώς να γράψετε ένα βιογραφικό ζαχαροπλάστη

Για να γράψετε ένα εξαιρετικό βιογραφικό ζαχαροπλάστη, πρέπει να περιλάβετε τα εξής τμήματα:

 • Κεφαλίδα
 • Σύνοψη (προφίλ / προσωπική δήλωση)
 • Τμήμα εργασιακού ιστορικού
 • Τμήμα δεξιοτήτων
 • Τμήμα εκπαίδευσης

Ένα επιτυχημένο βιογραφικό ζαχαροπλάστη πρέπει να μεταδίδει σαφώς τη δυνατότητα του υποψηφίου να δημιουργεί ευχάριστα γλυκά και επιδόρπια. Το βιογραφικό σας πρέπει να περιλαμβάνει ένα ισχυρό τμήμα προφίλ που να παραθέτει κατάλληλα τις ικανότητες, τα ταλέντα και τις εμπειρίες σας στη δουλειά. Είναι σημαντικό να κρατήσετε αυτό το τμήμα σύντομο, αναφέροντας τις πιο εντυπωσιακές λεπτομέρειες της εργασίας σας και την αξία που προσφέρετε. 

Το βιογραφικό σας πρέπει επίσης να περιλαμβάνει ένα οργανωμένο τμήμα εργασιακού ιστορικού που να παραθέτει τις θέσεις εργασίας σε αντίστροφα χρονολογική σειρά, τονίζοντας εκείνες στον κλάδο των μαγειρικών τεχνών. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε δυνατά ρήματα δράσης που να προσελκύουν την προσοχή στις δεξιότητες και τις ικανότητές σας. Το βιογραφικό σας πρέπει επίσης να περιλαμβάνει ένα καλά σχεδιασμένο τμήμα δεξιοτήτων που να συνδυάζει ιδανικά μαλακές και σκληρές δεξιότητες με θέμα τη ζαχαροπλαστική. Πάντα συνιστάται να ξαναδιαβάσετε την περιγραφή της θέσης εργασίας για τη θέση στην οποία υποβάλλετε αίτηση και να περιλάβετε τις ζητούμενες δεξιότητες στο βιογραφικό σας όταν είναι δυνατόν.

Συμβουλή ειδικού

Εάν υποβάλλετε αίτηση σε μια μεσαία ή μεγάλη εταιρεία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας δεν θα απορριφθεί από το σύστημα παρακολούθησης αιτήσεων (ΣΠΑ). Αυτά τα συστήματα σαρώνουν τα βιογραφικά για λέξεις-κλειδί βάσει της περιγραφής της θέσης εργασίας που έχει γράψει ο εργοδότης. Μόνο τα βιογραφικά με την υψηλότερη βαθμολογία περνούν για αξιολόγηση από τον υπεύθυνο προσλήψεων. Φροντίστε το δικό σας να μην «καεί» στη διαδικασία, προσθέτοντας σημαντικά καθήκοντα και δεξιότητες από την περιγραφή της θέσης εργασίας στα αντίστοιχα τμήματα του βιογραφικού σας. 

Επιλογή της καλύτερης μορφής βιογραφικού για ζαχαροπλάστες

Οι περισσότεροι ζαχαροπλάστες που έχουν έστω και λίγη προηγούμενη πείρα πρέπει να επιλέξουν την τυπική, αντίστροφα χρονολογική μορφή. Αυτή η δομή έχει ένα τμήμα εργασιακού ιστορικού που ξεκινά από την πιο πρόσφατη θέση και προχωρά προς παλιότερες, έως 10 χρόνια πριν. Η αντίστροφα χρονολογική μορφή βιογραφικού είναι συχνά η καλύτερη επιλογή, διότι την προτιμούν οι υπεύθυνοι προσλήψεων και τη διαβάζουν πιο εύκολα τα ΣΠΑ.

Ωστόσο, κάποιοι υποψήφιοι μπορεί να χρειάζονται μια μορφή βιογραφικού που να προσφέρει λίγο περισσότερη ευελιξία. Στους μαθητευόμενους, τους φοιτητές και τους αυτοαπασχολούμενους, η λειτουργική μορφή βιογραφικού επιτρέπει την απαρίθμηση των δεξιοτήτων και των εμπειριών χωρίς να υπάρχει πλήρες τμήμα εργασιακού ιστορικού. Μια υβριδική μορφή, που συνδυάζει την αντίστροφα χρονολογική και τη λειτουργική δομή, μπορεί επίσης να λειτουργήσει καλά σε αυτήν την κατάσταση.

Στατιστική γνώση

Σύμφωνα με το αμερικανικό γραφείο στατιστικών για την αγορά εργασίας, η ζήτηση για αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες αναμένεται να αυξηθεί κατά 10% την επόμενη δεκαετία. Πολλοί από αυτούς θα εργαστούν σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και εργοστάσια παραγωγής.

Παράδειγμα σύνοψης βιογραφικού

Στη σύνοψη μπορείτε να επιδείξετε τις κορυφαίες σας δεξιότητες σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που σας καθιστούν ικανό ζαχαροπλάστη. Αυτές οι 3–5 προτάσεις πρέπει να δώσουν στον υπεύθυνο προσλήψεων μια γεύση του τι έχετε να προσφέρετε, παρακινώντας τον να διαβάσει και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες στο βιογραφικό σας. Χρησιμοποιώντας αριθμούς και περιγραφική γλώσσα, μπορείτε να ξεχωρίσετε από την αρχή της σελίδας.

Αυτή είναι η σύνοψη από το παράδειγμα βιογραφικού ζαχαροπλάστη.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα σύνοψης

Πεπειραμένη και παθιασμένη ζαχαροπλάστρια με πάνω από επτά έτη στον χώρο, δημιουργώντας καινοτόμα και ευχάριστα επιδόρπια για εστιατόρια, εκδηλώσεις και εμπειρίες υψηλής γαστρονομίας. Ικανή στην παρασκευή παραδοσιακού ψωμιού, γλυκών με ζύμη, σοκολάτα και διαφόρων ειδών κρέμες. Γνώστρια προηγμένων τεχνικών και ασφαλούς χειρισμού των τροφίμων.

Αντιγράφηκε!

Δείγμα εργασιακού ιστορικού

Δεδομένου ότι το τμήμα του εργασιακού ιστορικού θα είναι πιθανότατα το επίκεντρο του βιογραφικού σας, βεβαιωθείτε ότι αναφέρει όλες τις δεξιότητες και τις εμπειρίες που έχουν σημασία. Καταρχάς, απαριθμήστε τις συναφείς εμπειρίες σας αρχίζοντας από την πιο πρόσφατη θέση. Γράψτε τον τίτλο της θέσης, το όνομα του εργοδότη, την τοποθεσία και το χρονικό διάστημα εργασίας. Από κάτω, παραθέστε με 4–5 προτάσεις τα προτερήματα, τα καθήκοντα και τα επιτεύγματά σας. Ποσοτικοποιήστε την επιτυχία σας με αριθμούς, στατιστικά και ρήματα δράσης.

Αυτό είναι το τμήμα του εργασιακού ιστορικού από το δείγμα βιογραφικού ζαχαροπλάστη.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εργασιακού ιστορικού

Επικεφαλής ζαχαροπλάστρια, Sweety’s Catering, Πειραιάς
November 2014 — September 2019

 • Ηγούμουν της ομάδας ζαχαροπλαστών, δημιουργώντας επιδόρπια για εκδηλώσεις ανάλογα με την εποχή του χρόνου.
 • Ετοίμαζα ειδικά επιδόρπια για εκδηλώσεις σε εξωτερικό χώρο.
 • Ετοίμαζα μεγάλη ποικιλία γλυκών με ζύμη και κρέμα.
 • Διακοσμούσα με καλλιτεχνικά θέματα τις δημιουργίες μου.
 • Παρασκεύαζα ειδικές τούρτες για γάμους και γενέθλια.
 • Διοργάνωνα ιδιωτικές επιδείξεις για όσους ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με την αρτοζαχαροπλαστική.
 • Αποσκοπούσα στην απόλυτη ικανοποίηση των πελατών, εξασφαλίζοντας σταθερή πελατεία.

 

Ζαχαροπλάστρια, Ζαχαροπλαστείο «Μαρασκίνο», Μοσχάτο
June 2012 — October 2014

 • Χειριζόμουν όλες τις πτυχές της ημερήσιας παραγωγής γλυκών.
 • Προσλάμβανα και εκπαίδευα βοηθούς.
 • Δημιουργούσα νέα γλυκίσματα κάθε μήνα.
 • Ειδικευόμουν στη δημιουργία γκουρμέ μπισκότων και πιτών.
 • Προμήθευα επιδόρπια σε ειδικές εκδηλώσεις.
Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα εκπαίδευσης βιογραφικού ζαχαροπλάστη

Παρότι ίσως να μη χρειάζεται να έχετε κανενός είδους τυπική εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση ή μαθητεία μπορεί να βοηθήσουν να γύρει η πλάστιγγα προς το μέρος σας. Παραθέσετε όλες σας τις βεβαιώσεις και τις πιστοποιήσεις εδώ. Σημειώστε επίσης τυχόν διακρίσεις. Αν έχετε πτυχίο πανεπιστημίου, μπορείτε να παραλείψετε το απολυτήριο Λυκείου. Μπορείτε να καταχωρίσετε τις πιστοποιήσεις εδώ ή να δημιουργήσετε χωριστό τμήμα ειδικά για αυτές.

Δείτε τη μορφοποίηση του τμήματος εκπαίδευσης στο παράδειγμα βιογραφικού ζαχαροπλάστη.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα εκπαίδευσης

Πτυχίο στις μαγειρικές τέχνες, Σχολή μαγειρικής «Ρου», Πειραιάς
August 2009 — May 2011

 

Απολυτήριο Λυκείου, 2ο Λύκειο Μοσχάτου, Μοσχάτο
September 2006 — June 2009

Αντιγράφηκε!

Παράδειγμα δεξιοτήτων βιογραφικού

Ως ζαχαροπλάστης, οι δεξιότητές σας αποτελούν τον πυρήνα της δουλειάς σας. Αυτή η ενότητα του βιογραφικού σάς βοηθά να τις αναδείξετε σε μορφή λίστας με κουκκίδες. Φροντίστε το εργασιακό ιστορικό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του εργοδότη, όπως τις αναφέρει στην περιγραφή της θέσης εργασίας. Περιλάβετε ένα καλό μίγμα μαλακών δεξιοτήτων (π.χ. δημιουργικότητα, καθαριότητα) και σκληρών δεξιοτήτων (π.χ. ασφαλής χειρισμός τροφίμων).

Εδώ είναι το τμήμα των δεξιοτήτων από το παράδειγμα βιογραφικού.

Προσαρμόσιμο παράδειγμα δεξιοτήτων
 • Χημεία τροφίμων
 • Τεχνικές παρασκευής επιδορπίων
 • Εξυπηρέτηση πελατών
 • Ασφάλεια τροφίμων και απολύμανση
 • Ανάπτυξη μενού
 • Διασφάλιση ποιότητας
Αντιγράφηκε!

Διάταξη και σχεδίαση βιογραφικού

Όπως ένα γλυκό γίνεται πιο ελκυστικό όταν καλύπτεται με γλάσο και ροζέτες από σαντιγί, το βιογραφικό σας είναι πιο ελκυστικό όταν έχει περιποιημένη διάταξη και όμορφη σχεδίαση. Ο διάταξη βοηθά να δημιουργήσετε μια εικόνα του εαυτού σας ως υποψηφίου που προσέχει το επάγγελμά του και –αφού η ζαχαροπλαστική είναι δημιουργική ασχολία– να επιδείξετε το προσωπικό σας στιλ.

Λίγο χρώμα και μια ελκυστική κεφαλίδα μπορούν να συμβάλουν πολύ ώστε το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει. Φροντίστε επίσης να λάβετε υπόψη την εικόνα της μάρκας του εργοδότη. Για παράδειγμα, ένα πολυτελές ξενοδοχείο μάλλον θα χρειαστεί διαφορετική διάταξη βιογραφικού από ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής της γειτονιάς. Μπορείτε να εξοικονομήσετε τον χρόνο που θα αφιερώνατε στη μορφοποίηση ή ακόμη και να δημιουργήσετε διάφορα σχέδια για διάφορες θέσεις, χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο βιογραφικού. 

Καλό
 • Να κρατήσετε το τυπικό περιθώριο των 2,5 cm
 • Να τονίσετε το όνομά σας και τα στοιχεία επικοινωνίας στην κεφαλίδα
 • Να χρησιμοποιήσετε γραμματοσειρά μεγέθους 10–12 στιγμών
Κακό
 • Να γεμίσετε ασφυκτικά τη σελίδα με κείμενο, καθιστώντας τη δυσανάγνωστη
 • Να υποβάλετε το βιογραφικό χωρίς να το έχετε ελέγξει για λάθη
 • Να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από 1–2 γραμματοσειρές ή χρώματα

Κύρια διδάγματα για ένα βιογραφικό ζαχαροπλάστη

 1. Για να «δέσει το γλυκό», χρειάζεστε ένα προσεγμένο βιογραφικό, το οποίο να αναδεικνύει όσα έχετε κάνει μέχρι τώρα και όσα μπορείτε να κάνετε στο μέλλον.
 2. Χάρη σε μια ενεργητική και δημιουργική σύνοψη μπορείτε να ξεχωρίσετε από τους άλλους υποψηφίους με παρόμοιες δεξιότητες.
 3. Μην παραλείψετε να ποσοτικοποιήσετε τα επιτεύγματά σας στο τμήμα εργασιακού ιστορικού.
 4. Δείτε το δείγμα βιογραφικού ζαχαροπλάστη για περισσότερες ιδέες διάταξης και σχεδίασης.
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σε 15 λεπτά
Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά, δοκιμασμένα πρότυπα, που ακολουθούν ακριβώς τους «κανόνες βιογραφικού» που αναζητούν οι εργοδότες.
Δημιουργία βιογραφικού

Εμφανίσιμα πρότυπα βιογραφικού έτοιμα για χρήση

Κερδίστε τους εργοδότες και τους υπευθύνους εύρεσης προσωπικού χρησιμοποιώντας τα 25+ κομψά πρότυπα βιογραφικού που διαθέτουμε, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από επαγγελματίες. Κατεβάστε το σε μορφή του Word ή PDF.
4.5 από 5
βάσει 212 αξιολογήσεων στο Trustpilot
Χρήση αυτού του προτύπουΣτοκχόλμη resume template
Στοκχόλμη
8,700,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΝέα Υόρκη resume template
Νέα Υόρκη
4,000,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒιέννη resume template
Βιέννη
2,200,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣίδνεϊ resume template
Σίδνεϊ
1,900,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛονδίνο resume template
Λονδίνο
3,700,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΔουβλίνο resume template
Δουβλίνο
4,000,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜόσχα resume template
Μόσχα
740,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΆμστερνταμ resume template
Άμστερνταμ
1,700,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜαδρίτη resume template
Μαδρίτη
1,500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣαντιάγο resume template
Σαντιάγο
1,300,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣιγκαπούρη resume template
Σιγκαπούρη
720,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΌσλο resume template
Όσλο
580,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚέιπ Τάουν resume template
Κέιπ Τάουν
58,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠαρίσι resume template
Παρίσι
550,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒερολίνο resume template
Βερολίνο
1,500,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΓενεύη resume template
Γενεύη
34,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒανκούβερ resume template
Βανκούβερ
510,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤόκιο resume template
Τόκιο
350,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΜιλάνο resume template
Μιλάνο
930,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΛισσαβώνα resume template
Λισσαβώνα
230,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒαρκελώνη resume template
Βαρκελώνη
490,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΚοπεγχάγη resume template
Κοπεγχάγη
100,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣικάγο resume template
Σικάγο
150,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡίο resume template
Ρίο
200,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΡώμη resume template
Ρώμη
200,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒοστώνη resume template
Βοστώνη
120,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουRirekisho resume template
Rirekisho
53,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3,400+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΑθήνα resume template
Αθήνα
110,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΒρυξέλλες resume template
Βρυξέλλες
71,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΠράγα resume template
Πράγα
20,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΣανγκάη resume template
Σανγκάη
34,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Χρήση αυτού του προτύπουΤορόντο resume template
Τορόντο
2,000,000+ χρήστες επέλεξαν αυτό το πρότυπο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και να εκτελεί αναλύσεις και μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε προς όλα τα κούκις, όπως ορίζουν η «Πολιτική περί κούκις» και η «Πολιτική ιδιωτικότητας».
Αποδοχή κούκις